משרד התובע הכללי של רוסיה הודיע לאחרונה על פעילות קרן האיידס של אלטון ג'ון כ"בלתי רצויה" במדינה, בטענה שהתמיכה של הקרן בערכים "לא מסורתיים" פוגעת במדינה ואף מנוגדת לערכים הרוחניים והמוסריים שעליהם מתבססת החברה הרוסית.
ההודעה הרשמית, שפורסמה בתחילת החודש, מציינת כי הקרן שהקים הזמר הבריטי מקדמת "יחסים מיניים לא מסורתיים", "מודלים משפחתיים מערביים" ושינוי מגדר - כל אלו נתפסים בעיני השלטונות הרוסיים בתור גורמים מזיקים לחברה. עוד נמסר כי הקרן משתתפת במלחמה תקשורתית נגד רוסיה, במטרה להכתים את שמם של מוסדות רוסיים ולהשמיץ את המדינה.
בהצהרה נכתב כי הקרן לא רק פועלת לקידום ערכים הנחשבים בעיני המדינה מסוכנים, אלא גם משתפת פעולה באופן הדוק עם ארגונים לא-ממשלתיים שנחשבים "סוכנים זרים" - קבוצה אשר נחשבת בעיני הרשויות ברוסיה כמאיימת על הסדר הציבורי והפוליטי. התובע הכללי ציין כי מאז תחילת "הפעולה הצבאית המיוחדת" (המלחמה באוקראינה), אלטון ג'ון קרא במסגרת קמפיינים של הקרן להפיץ מידע נגד רוסיה, מה שמחמיר את העמדה נגד העמותה.
"במידה רבה יותר, הישויות המשפטיות של הקרן ממוקדות בקידום יחסים מיניים לא מסורתיים, מודלים משפחתיים מערביים ושינוי מגדרי", נכתב בהודעה. "מדיניותן של מדינות המגנות על ערכים רוחניים ומוסריים מסורתיים מוצגת באור שלילי. מאז תחילת המבצע הצבאי המיוחד, הם משתתפים בקמפיין התעמולה של המערב שמטרתו להכפיש את רוסיה".
קרן אלטון ג'ון הוקמה בשנת 1992 בעקבות מותו של חברו, סולן להקת "קווין" פרדי מרקורי, והיא נועדה לסייע במאבק במגפת האיידס ולתמוך בקהילת הלהט"ב ברחבי העולם. הקרן פועלת בתחום החינוך, מיגור הסטיגמה החברתית והסיוע הרפואי. היא החלה את פעילותה באזור מזרח אירופה ומרכז אסיה בשנת 2017, אז החלה לפעול גם ברוסיה. אלטון, שיצא מהארון ב-1988 והתחתן עם בן זוגו ב-2005, ניהל בשנים האחרונות קשרים עם פעילי להט"ב ברוסיה, אך עם התגברות הסנקציות וההגבלות על על זכויות להט"ב במדינה, הפעילות של העמותה הפך לשנוי במחלוקת.
כעת רוסיה מפעילה מנוף לחץ נוסף, ככל הנראה במטרה לסיים את המעורבות של מוסדות מערביים במדינה, במיוחד כאשר מדובר בזכויות מיעוטים. עתידה של קרן האיידס של אלטון ג'ון לא ברור, שכן הכרזת התובע הכללי עלולה להוביל להליכים משפטיים נגד הקרן, או על מוסדות של האו"ם. ההכרזה אף עלולה להקשות את פעילותם של ארגוני HIV בין-לאומיים ברוסיה, כאשר כיום רק שלושה ארגונים זרים הקשורים למאבק בנגיף רשומים במדינה.