בפגישה סגורה עם חברי הסגל הדיפלומטי של הוותיקן, קבע האפיפיור החדש, לאו ה-14, כי "המשפחה מושתתת על איחוד יציב בין גבר לאישה", כך על פי דיווח של סוכנות הידיעות AP. בפגישה המדווחת לאו הדגיש בנוסף גם את עמדת הכנסייה נגד הפלות: "איש אינו פטור מן החובה להבטיח כבוד לכל אדם באשר הוא – ובמיוחד לחלשים הפגיעים ביותר, העובר והקשיש, החולה והמובטל - מאזרח ועד למהגר".

כידוע, האפיפיור לאו נכנס לתפקידו לאחר מותו של האפיפיור פרנציסקוס, אשר נחשב לידידותי יחסית כלפי הקהילה הגאה, אם כי הוא לא שינה את עמדת הכנסייה הקתולית הרשמית בנוגע לנישואים - והקפיד להדגיש כי משפחות חד-מיניות אינן עומדות בקנה אחד עם הדוקטרינה. ב-2023 פרנציסקוס התיר לברך זוגות חד-מיניים, אם כי הבהיר שלא מדובר בטקס דמוי נישואין, וכי הברכה ניתנת לאנשים עצמם ולא למערכת היחסים. 

האפיפיור לאו, על פי הדיווח, "לא תמך ולא התנגד לחלוטין" למהלך הברכות. עם זאת, דבריו לאורך השנים מעידים על גישה שמרנית יותר: ב-2012, במהלך כינוס של בישופים, הביע צער על כך ש"התקשורת והתרבות הפופולרית במערב מטפחות אהדה לאמונות ולמעשים הסותרים את הבשורה", כשהוא מתייחס במפורש ל"אורח החיים ההומוסקסואלי" ול"משפחות אלטרנטיביות שמורכבות מבני זוג מאותו מין וילדיהם המאומצים".

בעת כהונתו כבישוף בעיר צ'יקלאיו שבפרו הוא הביע התנגדות לתוכנית לימודים שכללה תכנים על מגדר, וטען כי "קידום אידיאולוגיית מגדר מבלבל, משום שהוא מנסה ליצור מגדרים שאינם קיימים". עם זאת, לפי רשת "מדיאס טאץ'", לאו כן "השמיע קולות חומלים כלפי קהילת הלהט"ב", אך הדגיש כי אין בכוונתו לקדם שינויים בהלכה הקתולית בנוגע לנישואין חד-מיניים או הסמכת נשים לכמורה.

במהלך כהונת פרנציסקוס, העיד לאו כי הוא "מכבד את הקריאה של פרנציסקוס לכנסייה מכילה יותר" והוסיף כי "אין להדיר אדם אך ורק בשל אורח חייו". בפגישה המדווחת עם הדיפלומטים הדגיש לאו בנוסף את עמדת הכנסייה המתנגדת להפלות: "איש אינו פטור מן החובה להבטיח כבוד לכל אדם באשר הוא - ובמיוחד לחלשים והפגיעים ביותר, מהעובר ועד לקשיש, מהחולה ועד המובטל, מאזרח ועד למהגר". על אף השמרנות שלו, האפיפיור לאו מבדל עצמו מהמדיניות האנטי-מהגרים של ממשל טראמפ – ובעבר מתח ביקורת פומבית על כך.