מדינת איידהו בארצות הברית ידועה כמקום בעל אוכלוסייה שמרנית שאינה ידידותית ללהט"ב, אך למרות זאת, ואולי דווקא בגלל, עיר הבירה בויזי, האזור המאוכלס ביותר במדינה עם כ-750 אלף תושבים, היא מעוז הליברליות של המדינה שבה בוחרים להתגורר רבים מהקהילה הגאה. 

השבוע צפויה עיריית בויזי להצביע על הפיכת דגל הגאווה לדגל הרשמי של העיר יחד עם דגל תרומת איברים, זאת על מנת להפוך את הנפת הדגל מעל הבניינים הציבוריים חוקית, בהתאם לחוק הפדרלי שעבר מוקדם יותר השנה, המתיר הנפה של דגלים רשמיים בלבד. 

ראש העיר המכהנת, לורן מקלין, מפרה זה כחודש את חוק המדינה החדש (HB 96) כשהיא מסרבת להוריד את דגל הגאווה מתורן בנייני העירייה. דגל הגאווה מונף יחד עם דגל "תרמו חיים" לקידום תרומות איברים, ושני הדגלים אינם מוגדרים בתור דגלים "רשמיים" של העיר, ולכן הם אסורים להנפה מעל בנייני הציבור על פי חוק.

החוק החדש, אשר נכנס לתוקף מיד לאחר חתימתו בידי מושל איידהו בתחילת אפריל, מפרט אילו דגלים ניתן להניף מעל מבנים ציבוריים ואילו לא. בין הדגלים המותרים ניתן למצוא דגלים רשמיים של מדינות, מחוזות או עיריות, דגלי שבטים אינדיאניים המוכרים על ידי המדינה, דגלי צבא, השבויים והנעדרים ודגלי מוסדות חינוך.

רשימת הדגלים אשר אסורים בחוק כוללת דגלים של תנועות חברתיות, פוליטיות ואידיאולוגיות, וגם דגל הגאווה מצוין מפורשות כדגל שאסור להניף מעל מבני ציבור. למרות זאת, לא מצוינת ענישה במסגרת החוק, מה שגרר ביקורת מידי השריף של מחוז אדה, מאט קליפורד, שטען שלא ניתן לאכוף אותו, כי המחוקק לא ציין האם מדובר בעבירה קלה או חמורה ומה עונשה. יחד עם זאת, התובע הכללי של המדינה, ראול לברדור, המליץ לראש העיר לעמוד בתקנות החוק, משום שהיא עוד עלולה לספוג בעתיד ענישה בדמות הפסדי כספי מדינה בשל סירובה להסיר את הדגלים. 

את החוק של איידהו, שעבר לפני כן גם במדינת יוטה, יזמה חברת בית הנבחרים הרפובליקנית הת'ר סקוט, לטענתה על מנת לקדם אחדות ולמנוע פילוג. "אנחנו צריכים לחזור לאחדות בארץ הזאת ובמדינה שלנו. החוק עוסק באיחוד", היא אמרה למחוקקים בבית הנבחרים. "הממשלה לא אמורה לקדם אידיאולוגיות. זה אמור להיות מקום שבו אנחנו לא נרגיש שמקדמים אג'נדה פוליטית, וזה מה שהחוק הזה יעשה". 

החוק עבר ברוב של 53-17, כאשר מתוך המתנגדים קמו כשמונה נבחרים רפובליקנים, שטוענים שמתעורר הפחד כי החוק החדש מותח את גבולות החירות המקומית קצת יותר מדי. חברת בית המחוקקים הרפובליקנית לורי מקאן, שהצביעה נגד החוק, אמרה כי הבעיה העיקרית שלה היא הגבלת החירויות המקומיות. "אני דואגת שאנחנו קצת מניחים לעצמנו יותר מדי מקום להגיד לעיריות והמחוזות המקומיים שלנו מה הם יכולים או לא יכולים לעשות בעיריות שלהם, וכאן אני חושבת שיש לנו בעיה. המצע שלנו מציין באופן ברור שאנחנו בעד שליטה מקומית", היא אמרה. 

לאחר הפרה של החוק במשך מספר שבועות, צפוי בית הנבחרים של עיריית בויזי להצביע מחר (שלישי) על הפיכת דגל הגאווה ודגל תרומת האיברים לדגלים רשמיים של העירייה, כפי שמציין חוק המדינה HB 96, מה שיהפוך את הנפתם לחוקית. כעת נותרת השאלה האם המחוקקים במדינה יוסיפו בחקיקה ענישה על הפרת החוק, או שיתקנו את הפרצה המאפשרת את הפיכת דגל הגאווה לדגל רשמי ומאפשרת את הנפתו באופן חוקי במסגרת החוק החדש.