נשיא לשעבר דונלד טראמפ חתם את הנאום שלו בפורום ההשקעות הסעודי־אמריקאי 2025 שהתקיים אמש בריאד בצורה שלא הרבה ציפו לה – בהשמעת השיר YMCA של להקת "וילג' פיפל", הנחשב כבר עשרות שנים לאחד ההמנונים הגאים המזוהים ביותר עם קהילת הלהט"ב.

טראמפ, שהפך את השמעת השיר למנהג עוד מימי הקמפיין שלו לנשיאות, השמיע את ההמנון ההומואי ברגע שבו עלה לבמה יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן – במדינה שבה הומוסקסואליות נחשבת לעבירה פלילית שעלולה להיענש במאסר, מלקות, גירוש ואף עונש מוות. 

"מוחמד, אני רוצה להודות לך שוב על כך שאירחת אותי", אמר טראמפ. "כמי שמייצג את מה שאני מאמין שהיא האומה הגדולה בעולם – אנחנו אתכם לאורך כל הדרך. יש לכם עתיד אדיר. אנא מסור דרישת שלום חמה לאביך". לאחר מכן החל השיר להתנגן, הקהל מחא כפיים, ובן סלמאן עלה לבמה. טראמפ, בשונה מהופעותיו בארצות הברית, לא רקד לצלילי השיר – אך הבחירה דווקא בו לא נעלמה מעיני הצופים.

ההמנון הגאה מלווה את טראמפ כבר שנים. במהלך קמפיין הבחירות הקודם נהג להניף אגרופים באוויר לקצב המוזיקה, והופיע איתו באירועים רבים. בעוד שויקטור וויליס, הכותב הראשי של השיר וחבר בלהקה, טוען שהשיר "לא בהכרח גאה", אלא פשוט נוסטלגי לתקופת נעוריו במרכז הכושר הקהילתי - חברים אחרים בלהקה אמרו ההפך הגמור. "השיר נכתב בהחלט כדי לחגוג את הגברים הגאים במרכזי YMCA. והגייז אוהבים אותו", אמר דיוויד הודו, שגילם את דמות פועל הבניין בלהקה. 

בדצמבר האחרון הודיע וויליס שהוא מתכוון לתבוע כל גוף תקשורת שיכנה את השיר "המנון גאה". לדבריו, הפופולריות המחודשת של השיר מייצרת לו הכנסות – והוא לא מוכן שיגדירו אותו כך. עם זאת, מדובר באותה דמות שב־2020 ביקשה מטראמפ להפסיק להשתמש בשירי הלהקה, על רקע הביקורת הציבורית. כשנשאל למה שינה את דעתו, השיב: "טראמפ פשוט נהנה מהשיר. לא היה לי לב לעצור אותו". 

כשברקע הוויכוח האם מדובר בהמנון גאה או לא והעקשנות של היוצר לנתק את המורשת לטובת מזומנים, מבקר התרבות הגאה מייקל מוסטו טוען שהשיר עבר "סטרייט וושינג". "המשמעות הגאה התמסמסה, והיום זה שיר הרמה באצטדיוני בייסבול. זה קורה. שירים שהחלו כסמלי התנגדות הופכים לפופ מיינסטרים - כי סטרייטים אוהבים לקחת דברים מהגייז, להעלים את מה שמפחיד אותם, ולהפוך את זה לשלהם".