יוון החלה לנקוט בצעדים על מנת לאסור הליכי פונדקאות לזוגות הומואים או לגברים רווקים, זאת למרות שהממשלה אישרה לאחרונה נישואים חד-מיניים ואימוץ כשברקע מחאות האוכלוסייה הנוצרית. כזכור, בפברואר בשנה שעברה אישר הפרלמנט היווני הצעת חוק שהפכה את יוון למדינה הראשונה עם רוב נוצרי-אורתודוקסי מאשרת נישואים חד-מיניים. 

אך הניצחון המשמעותי הזה לאו דווקא מצביע על שינוי מגמה כולל, זאת משום שבקרוב ייאסר על זוגות הומואים וגברים רווקים מלעשות שימוש בהליכי פונדקאות בתוך המדינה. המשמעות היא שהם יוכלו רק לאמץ או לצאת להליכי פונדקאות מחוץ לגבולות יוון, מה שמייקר משמעותית את ההליך. 

שר המשפטים של יוון, יורגוס פלורידיס, הודיע על התוכנית ביום שלישי (1.4) האחרון, וציין כי השינויים המוצעים בחוק הם חלק מרפורמה רחבה יותר בקוד האזרחי של יוון, שמטרתה להבהיר את ההגדרה המשפטית של "חוסר יכולת לשאת הריון". "אנחנו מבהירים באופן חד-משמעי כי המושג 'חוסר יכולת לשאת הריון' אינו מתייחס לחוסר יכולת הנובעת מהמגדר של אדם. במילים אחרות, אישה עשויה להיות מסוגלת לא לשאת הריון - בין אם ההיא בזוגיות הטרוסקסואלית, חד-מינית נשית, או לבד". 

ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, נואם בעד שוויון בנישואין (צילום: ARIS OIKONOMOU/SOOC/AFP, GettyImages)
ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, נואם בעד שוויון בנישואין|צילום: ARIS OIKONOMOU/SOOC/AFP, GettyImages

אישור נישואים חד-מיניים ואימוץ על ידי גאים ויחידנים לא אושר בשנה שעברה ללא התנגדות הכנסייה האורתודוקסית, מוסד רב השפעה במדינה שטען כי ילדים "הופכים לאביזרים" או "לחיות מחמד מלוות" עבור זוגות חד-מיניים. הכנסייה - הרואה בהומוסקסואליות חטא - טענה כי החוק "יבלבל את תפקידי ההורים" ו"יחליש את המשפחה המסורתית". ראש הממשלה קיריאקוס מיצוטאקיס, לעומת זאת, אמר שהמהלך "יבטל באומץ אי שוויון חמור", והשינוי ההיסטורי הגיע לאחר שהמדינה אישרה ב-2015 הסכמי זוגיות לזוגות חד-מיניים, וב-2017 הכירה משפטית בזהות מגדרית.