כולנו היינו שם: פרסמנו תוכן כלשהו בעמוד הפייסבוק שלנו או באיזו קבוצה, ושכחנו ממנו. כעבור שלושה חודשים קמנו אל הודעה לקונית מטעם פייסבוק שהפוסט נמחק כי הוא עובר על כללי הקהילה, למרות שהוא לא, ומצאנו את עצמנו עם סנקציות ועונשים מענקית המדיה החברתית, על לא עוול בכפנו.
באוסטרליה, כך מדווח אתר חדשות ABC, טוענים מגוון קבוצות גאווה ודפים עסקיים של ארגונים שונים שהם מושתקים לאחר שתוכן להט"בי שלהם מוסר מהפלטפורמה ברחבי המדינה באופן שרירותי, מה שמעלה חשד בקרב פעילי הקהילה הגאה.
בין הפוסטים שנמחקו היו תכנים כגון מידע על שירותי ייעוץ, אירועים ליום הטרנסג'נדרים וחדשות על מותם של חברי קהילה. קבוצת “Bundaberg Gays and Surrounds” מקווינסלנד אף חוותה הסרה מוחלטת של עמוד הפייסבוק שלה.
גם הפלטפורמה “OutInPerth”, המפרסמת חדשות מקומיות, ובין-לאומיות של קהילת הלהט"ב, חוותה מחיקת פוסטים מרובים בנובמבר. בין הפוסטים שנמחקו היה פוסט שדיווח על פשיטות משטרתיות על מועדוני הקהילה הגאה ברוסיה, שנמחק עקב "חששות אבטחת סייבר". פוסט נוסף, שסיפר על מותו של מייסד עמותה מקומית, נמחק מאותה הסיבה.
עורך הפלטפורמה, גראהם ווטסון, ציין כי הפוסטים נמחקו לאחר שהיו באוויר במשך למעלה משלושה חודשים: "קיבלתי הודעה מפייסבוק שהפוסטים הוסרו כי הם הפרו את כללי הפלטפורמה", אמר ווטסון. לדבריו, ערער על ההחלטות, אך כל הערעורים נדחו.
מהחברה האם של פייסבוק, מטא, נמסר בהצהרה כי הסרת הפוסטים אירעה בשל “שגיאה טכנית”, והם התנצל על חוסר הנוחות שנגרם. עם זאת, ישנם קבוצות שעדיין לא קיבלו מענה לשאלותיהן לגבי הסיבה האמיתית להסרת הפוסטים. לדוגמה, שני פוסטים של קבוצת OUT South West הוסרו באמצע נובמבר בשל "חששות מתוכנות זדוניות". הפוסטים כללו מידע על שירותי ייעוץ לקהילת הלהט"ב שהציעו הארגונים השונים.
ליסה מקבת', יושבת ראש משותפת של OUT South West, ציינה שנדמה שההסרה מכוונת והתרחשה בתקופה שבה הקבוצה הפכה לפעילה יותר במהלך חודש הגאווה: "לומר שזה מדאיג יהיה אנדרסטייטמנט", אמרה מקבת'. "זה הרגיש כאילו הקהילה מושתקת", והוסיפה שהעובדה שיותר מקבוצה אחת בנושא להט"ב ספגה צנזורה בו זמנית מעלה את החשד, וכי מחיקת פוסטים על שירותי ייעוץ פגעה ישירות בחיים של מעל ל-1700 חברי הקבוצה: "זה שירות ייעוץ מאוד חשוב והתשובה הגנרית של 'טעות טכנית' פשוט לא מספיקה כשמדובר בחיים של אנשים".
על פי מרכז השקיפות של חברת האם של פייסבוק, מטא, החברה משתמשת בבינה מלאכותית ובכלי למידה חישוביים להסרת תוכן המפר את כללי הקהילה. במקרים שבהם נדרש שיפוט נוסף, בוחנים אנושיים מעורבים, אך כאשר נשאלה החברה על ידי חדשות ABC מה אחוז מהפוסטים שנבדק על ידי בינה מלאכותית לעומת בני אדם, החברה לא חשפה נתונים.
פרופ' טאואל הארפר, מומחה למדיה חברתית מאוניברסיטת מרדוק, טוען כי ייתכן שהפוסטים הוסרו אוטומטית בשל דיווחים זדוניים: "ברור שזו חברה פרטית עם אינטרסים פרטיים משלה, ולכן יש להיזהר בכמות האמון שאנחנו נותנים בה", אמר. בינתיים, קבוצות הגאווה נותרו בתחושת אי ודאות: "מטא לא נתנה לנו שום מידע מעבר להודעה קטנה שמציגה אותנו כבעיה", אמר ווטסון. "אנחנו בהחלט נשמח לשמוע מהם, כי יש מספר עצום של קבוצות קהילה וארגונים שעדיין ממתינים לתשובות".