הקרב הקשה בסוף השבוע בשג'אעיה שבו נהרגו קצין השריון סרן עידו וולוך ולוחם ימ"ס דרום סמ"ש נטע יצחק כהנא ז"ל, התנהל רק ק"מ וחצי מגדר הרצועה.
הקרב שהחל בשעה 16:00 כלל רצף היתקלויות עם מספר חוליות מחבלים שיזמו את ההיתקלויות אחרי שפגעו בכוח של יחידת המסתערבים דרום של מג"ב, אז נהרג הלוחם, ולאחר מכן בכוחות החילוץ, אז נהרג הקצין, מפקד מחלקה בגדוד 46.

בצה"ל אומרים שבקרוב יגבירו את הלחץ ואת הפעילות הצבאית ובמסגרת זה יהיה גם גיוס מילואים נרחב. דברים שנאמרים כדי ללחוץ על חמאס בנושא שחרור החטופים, אבל גם להכין את האזרחים בישראל למחיר הכבד שיתלווה למהלך הצבאי.
במהלך יום שישי האחרון היו מספר היתקלויות ברצועת עזה. תחילה בדרום הרצועה, במרחב ציר פילדלפי אז מחבלי חמאס הפעילו זירת מטענים בשילוב ירי צלפים על כוח שפועל תחת אוגדת עזה (143). כתוצאה מהאירוע נפצעו ארבעה לוחמי מילואים בהם פצוע קשה ופצוע קל מהפלס"ם (פלוגת סיוע מנהלתי) ועוד שני פצועים מגדוד 9212.
כחלק מפעולות החילוץ והתגובה חיל האוויר תקף מטרות מחבלים במרחב. זמן קצר לאחר מכן היה הקרב הקשה בצפון הרצועה, בשג'אעיה, שבו נהרגו סרן עידו וולוך וסמ"ש נטע יצחק כהנא ז"ל.

מאז שצה"ל חזר להילחם בעזה במסגרת מבצע עוז וחרב, נהרגו ארבעה לוחמים ומאז תחילת המלחמה 850 חללים. תחילה עם חידוש האש, חמאס נמנע מלהתעמת עם כוחות צה"ל ולאחר מכן חוליות הטרור החלו "לעקוץ" כפי שכינו זאת בצבא, בעיקר במקומות בהם הכוחות היו סטטיים בהגנה או באזורים מנהלתיים, תוך שהם נמנעים מלחימה עם הכוחות שהיו בהתקפה. "מלחמת גרילה קלאסית".
האירוע בשג'אעיה מסמן שינוי. מספר חוליות מחבלים יזמו את הלחימה עם הכוחות שהיו בהתקפה, במה שנראה כמו פעולה מתואמת ומאורגנת. גם העובדה שהקרב הקשה היה בשג'אעיה, שם צה"ל הכריז כמו בעוד מקומות, על הכרעת גדודי חמאס, מעלה שאלות קשות שהצבא נדרש לענות עליהן.
בצה"ל אומרים שמאז שיצאו למבצע עוז וחרב לפני חודש ושבוע, פועלים ברצועה שמונה צוותי קרב חטיבתיים. בצפון רצועת עזה פועלת אוגדה 252 שעיקר משימתה טיהור המרחב, בניית מרחב החיץ והשמדת תשתיות. עוד ציינו שהאוגדה פועלת במתווה של אבטחה על חשבון מהירות.

אוגדה 36 פועלת בציר מורג ברפיח, שם חיסלו בימים האחרונים מספר מחבלים והם משמידים תשתיות טרור תוך כדי התקדמות למרחבים נוספים שכובשים בצפון רפיח. מדרום להם פועלת אוגדה 143, שגם ממשיכה לכבוש מרחבים חדשים בדרום רפיח, לסרוק ולהשמיד תשתיות טרור.
ככל שמגבירים את הלחץ על חמאס החיכוך גובר וכך גם הלחימה ויש נפגעים, הסבירו בצה"ל. עוד אמרו בצבא שמאז חידוש הלחימה הותקפו 1,800 מטרות, 120 מטרות רק בסוף השבוע. מדובר מחסני אמל"ח, רקטות, בורות שיגור ומפקדות.
לא מעט מהמטרות הותקפו על ידי חיל האוויר במרחבים שצה"ל פעל בהם בעבר וכאלה שנמצאים קרוב לגדר הרצועה, כמו בית חאנון. כלומר מחסני אמל"ח ומטרות טרור נוספות שלא התגלו אחרי שנה וחצי של לחימה, למרות שצה"ל פעל באזורים האלה חודשים ארוכים. זה מראה על הקושי והמורכבות באיתור של תשתיות הטרור השונות, מה שצפוי גם בהמשך.

צה"ל מדווח גם על חיסול של יותר מ-400 מחבלים, בהם עשרות מפקדים בדרגי ביניים וגורמי ממשל. הצבא טוען גם שבחמאס מתקשים למצוא להם מחליפים. יש לציין שמדובר בכמה מאות מיותר מ-20,000 מחבלים שיש כעת בעזה על פי ההערכות. גם אם רמתם של המגויסים החדשים נמוכה יותר, האירועים האחרונים מלמדים שחמאס מייצר פיקוד ושליטה למלחמת גרילה.
מטרת המבצע המוצהרת היא הפעלת לחץ צבאי על חמאס כדי שישחרר חטופים. אבל בצבא מודים ש"חמאס סרבן" ומוסיפים ש"ככל שזה ימשך נגביר את האש והכיבוש של מרחבים נוספים, אליהם יעתיקו את מודל רפיח. נמשיך להדק טבעת על חמאס עד שיתגמש וישחרר חטופים".
נראה שבכוונת צה"ל להיכנס שוב לאזורים נוספים ולהישאר בהם במטרה להחזיק בשטח ולסרוק אותו באופן יסודי, וכך לסגור על המחבלים. בצה"ל בטוחים מאוד ביכולת של הכוחות לעמוד במשימות האלה, אבל זה צפוי להיות תהליך ארוך שיכול לקחת חודשים והרבה מעבר לזה.