טיל שוגר במהלך הלילה על ידי החות'ים מתימן לעבר שטח ישראל. באופן חריג התרעות הופעלו בצפון הארץ ולא בדרום ובמרכז. מצה"ל נמסר כי ככל הנראה ניסיונות היירוט צלחו והטיל יורט. בשלב זה לא דווח על נפגעים ונזק, ויתר הפרטים עדיין בבדיקה. השיגור מגיע בזמן שארה"ב ממשיכה לתקוף בתימן.
פיקוד המרכז האמריקאי פרסם בימים האחרונים תיעוד נדיר שבו נראה מטוס קרב ללוחמה אלקטרונית מסוג "גראולר" EA-18G, שהמריא מנושאת מטוסים לתקיפות נגד החות'ים בתימן, כשהוא נושא טילי AGM-88E שנועדו להשמיד בעיקר מכ"מים ומערכות הגנה אווירית.
השאלה הגדולה היא כמובן מה המטרות של הטילים האלה. לחות'ים יש מערך הגנה אווירית שמבוסס על אמצעים רוסיים ישנים ומכ"מים וטילים נגד מטוסים שהם קיבלו מהאיראנים. מערכות שהפילו לא מעט כטב"מים אמריקאים. התיעוד התפרסם אחרי שהחות'ים טענו להפלת כטב"ם אמריקאי ה-19 במספר, מסוג MQ-9.

נראה שהאמריקאים מכוונים בעיקר למכ"מים של החות'ים בהקשר של מערכות הגנה אווירית, אבל גם לעבר מכ"מים למעקב ימי המשמשים אותם לגילוי ספינות בים האדום ותקיפה שלהם עם טילי חוף-ים. מערך שמשמש אותם למצור הימי על ופגיעה בנתיבי הסחר הימי בים האדום.
בתיעוד שהופץ על ידי פיקוד המרכז האמריקאי, ניתן לראות את מטוס ה-EA-18G כשהוא נושא ארבעה טילים מסוג AGM-88E "הארם", או דגם ישן יותר של הטיל המוכר. מראה נדיר ביחס למטוסי הקרב הללו, שלרוב תועדו כשהם נושאים רק שני טילים כאלה בכל משימה, ועיקר הייעוד שלהם בתחום הלוחמה אלקטרונית ומודיעין.
הייעוד העיקרי של הטיל הוא להשמיד את המכ"מים ומערכות בקרת האש של סוללות הנ"מ, או את מערכות הנ"מ עצמן כשהן מפעילות אמצעי גילוי עצמאיים. לרוב במשימות כאלה משמידים את המכ"מים של מערך ההגנה וסוללות הנ"מ, כך הופכים אותן ל"עיוורות" ואז מגיעים מטוסי הקרב שמשמידים את המשגרים ושאר הסוללה עם פצצות.

לטיל שמופעל גם על ידי חיל האוויר הישראלי והמצרי, טווח של 80 עד 150 ק"מ כשישנם דגמים להם טווח פעולה מבצעי ארוך יותר. לטיל מהירות טיסה של כמעט 4 מאך ולטענת האמריקאי הוא חסין מפני שיבוש של האויב. עוד יש לציין שגם אם האויב כיבה את המכ"ם כדי להימנע מחשיפה ופגיעה אחרי שהטיל שוגר לעברם, מערכות גיבוי מאפשרות את המשך פעולת התקיפה והשמדת המטרה.
המטוס תועד כשהוא ממריא מנושאת המטוסים "הארי טרומן" ובנוסף לארבעת הטילים נגד מכ"מים, נושא גם זוג טילי אוויר-אוויר AIM-120 לטווח בינוני (AMRAAM) ושלושה מכלי דלק חיצוניים של 480 ליטר. זה מאפשר לו לבצע גיחה מבצעית לטווח ארוך עם זמן שהייה משמעותי במרחב הפעילות המבצעית ובהקשר של אותה משימה, גם ליירט כטב"מים וטילי שיוט אם אלה יתגלו, מלבד תקיפה של מטרות על הקרקע.