הכוח האווירי-הטקטי של ארה"ב עומד בפני חיזוק משמעותי, לאחר דיון בוועדות השירותים המזוינים של הסנאט ובית הנבחרים. מתוך חבילת השקעה עצומה של כ-150 מיליארד דולר בביטחון, הוקצו 7.2 מיליארד דולר לרכישה ושדרוג של מטוסי קרב - כשהמרכזי בהם הוא דגם מטוס הקרב 15-F כולל דגם EX החדש.
לפי התוכנית, יוקצו 3.1 מיליארד דולרים נוספים להגברת קצב הייצור של דגם F-15EX, שמיועד כיום בעיקר למשימות עליונות אווירית. נכון לעכשיו, חיל האוויר האמריקאי מתכנן לרכוש 98 מטוסים מסוג זה, יחד עם מטוסים לצורכי אימונים וניסויים.

כזכור, בנובמבר 2024 חתם משרד הביטחון על עסקה עם היצרנית בואינג לרכש של 25 מטוסי 15-F מדגם AI שיהיה גרסה מותאמת לישראל של דגם EX החדיש של מטוס הקרב. סכם העסקה, במימון כספי הסיוע מארה"ב מוערך ב-2.5 מיליארד דולר. אספקת המטוסים צפויה החל משנת 2031. מטוסים אלו אמורים לתת לחיל האוויר יכולת לשאת יותר חימושים לתקיפות רחוקות יותר כמו בתימן או איראן.
גם הדגם המוכר יותר F-15E Strike Eagle שזכה לכינוי "סוס עבודה" של חיל האוויר האמריקאי, מקבל חיזוק בתוכנית החדשה של האמריקאים. 127 מיליון דולר יוקצו כדי למנוע את פרישתם המוקדמת של חלק מהמטוסים מדגם זה. זאת לאחר שחיל האוויר שקל להוציא מהשירות כמעט מחצית מצי המטוסים הזה, החלטה שעוררה סערה בקונגרס.
בינתיים, ה-F-15E ממשיך לעבור שדרוגים רציניים: המטוסים מקבלים מערכת לוחמה אלקטרונית חדשנית בשם EPAWSS - Eagle Passive/Active Warning and Survivability System - שאמורה לשדרג משמעותית את יכולות ההגנה והשרידות שלהם בשדה הקרב.

למרות שהתוכנית עדיין עשויה לעבור שינויים, דבר אחד ברור - הקונגרס נחוש לשמור על חיל האוויר האמריקאי חזק, חדיש ומוכן לכל תרחיש. מלבד שדרוג צי ה-15-F לארה"ב תוכנית לשדרג גם מערכים נוספים.
בין השאר 678 מיליון דולר יוקצו לפיתוח מטוס הקרב F-47 מהדור השישי, 361 מיליון דולר לשימור מטוסי F-22 מדור קודם, שעמדו לצאת משירות, 4.5 מיליארד דולר להאצת פיתוח וייצור המפציץ החמקן החדש B-21 ריידר ו- 440 מיליון דולר להגדלת ייצור מטוסי התובלה C-130J.