נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התייחס בצוהרי היום (שלישי) לפגישה המתוכננת עם רה"מ בנימין נתניהו בוושינגטון בשבוע הבא. "נשוחח על עזה ואיראן", אמר הנשיא. הוא נשאל על אפשרות של הפסקת אש בעזה, וענה: "אנחנו מקווים שזה יקרה. מצפים שזה יהיה מתישהו בשבוע הבא. אנחנו רוצים להשיב את החטופים בחזרה".
מוקדם יותר אמר גורם המעורה במשא ומתן כי קיימת אפשרות לשיחות קרבה בתוך ימים בודדים - שיובילו לאפשרות לפריצת דרך לקראת עסקה בזמן הקרוב. המתווכות בודקות אפשרויות שיובילו להתגמש בעניין הניסוח, באופן שיאפשר צמצום פערים משמעותי בעניין פריסת כוחות צה"ל בהפסקת האש והכנסת סיוע הומניטרי באופן שלא יאפשר התעצמות של חמאס. גם מצד המתווכות קיימות אינדיקציות שהלחץ שהן מפעילות על חמאס יכול להביא להתגמשות ארגון הטרור.

ההנחה בישראל היא שבעקבות שיחות דרמר-וויטקוף, ייתכן שההצהרה על כניסה למשא ומתן תצא מוושינגטון - ורק אז משלחות יוכלו להתחיל להניע את התהליך. אם אומנם יתחדש המשא ומתן - מדובר על פרק זמן של שבוע שבו אפשר יהיה להגיע לעסקה.
המתווה שעליו הדיון כעת הוא "וויטקוף משופר" - על פי ההצעה האחרונה של ישראל - בשלב הראשון של העסקה ישוחררו 8 חטופים חיים ועוד 2 חטופים חיים ביום ה-50. בנוסף קיים מאמץ למצוא ניסוח שיספק את חמאס בעניין הערבויות שניתנו לו לניהול המשא ומתן לסיום המלחמה באופן שיוכל להרגיע את החשש כי ישראל תחדש את הלחימה בתום הפסקת האש - מבלי להתקדם לסיום המלחמה.

במרכז הדיון נמצאים הניסוחים הרלוונטיים שיינתנו לחמאס בעניין סיום המלחמה ותקופת המשא ומתן. ממה שעלה בקבינט המדיני-ביטחוני, נראה כי האפשרות המועדפת על נתניהו וגם עולה מצד השרים ומערכת הביטחון היא ללכת לעסקה ולמצות את המהלך להחזרת החטופים. עולה ההבנה בישראל שמהלכי הלחימה בעזה מוצו וכניסה לאזורי לחימה חדשים עלולה לסכן משמעותית את החטופים. צמצום הפערים בטווח הזמן הקצר נראה אפשרי וישנו מאמץ לאפשר יציאת משלחות לתחילת שיחות קירבה.
הגישושים לקראת שיחות קרבה מתקיימים על רקע ביקורו של ראש הממשלה נתניהו בוושינגטון ביום ראשון הקרוב. כהכנה לביקור מקורבו, השר דרמר נפגש כבר עכשיו עם בכירים בבית הלבן ודן איתם בסוגיות מדיניות ואסטרטגיות שעל הפרק.