אחרי שכבשו מערכים שלמים בחיל הים, הנשים כובשות גם את שייטת 13. צה"ל חשף היום (ב') כי במהלך השנה הקרובה יפתחו תקנים לנשים בצוותים הקדמיים של שייטת 13, זאת על מנת לתת מענה בזמן אמת בתחומי האלקטרוניקה וההספנה. ההחלטה שהתקבלה לאחרונה מתייחסת לתפקידים מסווגים הקשורים לצד הטכני של הפעולות, כמו גם הפעלה של כלי השיט של היחידה – כלים שחלק מהם הפכו מפורסמים אחרי פעולות על המרמרה או הקלוז סי.
באתר צה"ל מציינים שעד היום צוותי כלי השיט הורכבו מלוחמי הקומנדו הימי, וממכונאי אשר התלווה להפלגות על מנת לתקן תקלות טכניות. "לפני כשנתיים החל תהליך של שילוב נשים בפלגה הטכנית של השייטת, ובעקבות הצלחת השילוב נפתחים בפניהן תפקידים נוספים בפלגה", נכתב באתר.
עוד ציינו שגם מקצוע החשמל עתיד להיפתח עוד השנה עבור הנשים, זאת מתוך רצון לשלבן בכלל התפקידים. "קיימת מוטיבציה גבוהה בקרב הנשים שמתגייסות לפלגה", אמר לאתר צה"ל מפקד הפלגה הטכנית של השייטת, סא"ל ר. "זה בא לידי ביטוי ברצון שלהן לקחת חלק בפעילות מבצעית ובחתימת הקבע. בתפיסת הפיקוד הבנות שוות לבנים בכל מובן".
בשייטת 13 מפעילים מספר כלים, רובם מסווגים. היחידה שמותר לדבר עליה זו ה"מורנה", ספינת פשיטה מהירה של היחידה שמסוגלת לפעול בסמוך לחוף ובמים עמוקים. אורכה של המורנה כ-11 מטרים והיא מגיעה למהירות של כ-75 קמ"ש. בעזרת הספינה הזו מבצעים לוחמי השייטת מגוון רחב של פעולות מסווגות. את הפחות מסווגות ראינו כאשר הן הסתערו על ספינות להברחת נשק. מתמונות של הכלי ששוחררו בעבר לפרסום ניתן לראות שמדי פעם הפיקוד הבכיר נמצא על ספינות אלה, ומפקד משם על הפעולות.
"עושות דברים מרשימים תוך כדי הגנה על המדינה"
על פי אתר צה"ל ניתן למצוא כיום את הבנות משרתות במגוון תפקידים של הפלגה הטכנית של השייטת. מדובר בתפקידים כמו טכנאיות, מנועניות, ובשלל תפקידים נוספים. עוד עולה שכבר היום הנשים מהוות יותר מעשרה אחוזים בפלגה הטכנית של שייטת 13. על פי היוהל"ן (יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים, תא"ל רחל טבת-ויזל), הן "עושות דברים מרשימים תוך כדי הגנה על בטחון המדינה". במהלך ביקור שלה בבסיס של השייטת היא אמרה לחיילות "צריך שמישהו ירים את הכפפה, יציע לשלב נשים, ויאמין בזה – והתוצאות יגיעו".
נראה שקיצור משך השירות לבנים והארכת השירות לבנות תסייע להן לכבוש את אותם תפקידים, בשייטת ומחוצה לה. "קיצור שירות הבנים ל-32 חודשים והציפייה שבעתיד נאריך את משך שירות הבנות ל-28 חודשים מצמצמים את הפער באורך השירות האפקטיבי", ציינה ראש מספן כוח האדם בזרוע הים, אל"ם מיכל תשובה. "לשם כך, שמנו דגש על שילוב נשים בכלל המערכים, וביחידת הקומנדו הימית מקדמים זאת מאוד".