אישה לצד אישה, לוחמת לצד מפגינה: כך נראה משט הנשים "זיתונה" בתחילת חודש אוקטובר 2016. המשט שהורכב כולו מנשים ניסה לפרוץ את הסגר הימי על רצועת עזה ולוחמות זרוע הים פעלו לסיכולו בלב הים.
חודש אחרי, הצוערת דנה מספרת על ההכנות ועל רגעי ההשתלטות: "זה אירוע שאפשר להתגאות בו. עצם העובדה שהנשים שהשתתפו במשט הודו לנו בסוף על הדרך שבה התנהלה ההשתלטות מראה שזה היה אירוע שנסגר באופן חיובי, כי הצלחנו לאזן בין הצורך המבצעי לסיטואציה הרגישה".
הצוות שנבחר לסיכול המשט הורכב מלוחמות יחידת סנפיר וצוערות מקורס חובלים. יחד הן עברו הכשרה מנטלית ופיזית בהדרכת לוחמי הקומנדו הימי. "במהלך ההכשרה לימדו אותנו להתמודד עם כל תרחיש שיכול להתפתח במהלך ההשתלטות על המשט", מפרטת הצוערת דנה.
"תרגלנו מקרים שונים ואיך להתנהל בהם ולמדנו על עקרונות במשא ומתן ובדין בינלאומי. ההכנות היו מקיפות ומדויקות, והן היו הכרחיות כי לצורך המבצע הורכב כוח לא אורגני שלא רגיל לביצוע משימות כאלו ביומיום והיינו צריכות להגיע לביצוע מקסימלי. לפי הדיווחים המקדימים ידענו שלא מדובר במשט אלים, אבל מצד שני ידענו שהמשימה שלנו היא לסכל את המשט ולהביא את היאכטה שבה הן שטו לבסיס אשדוד ונערכנו לכל תרחיש". כחלק מההכנות למדו הבנות את תקנות הדין הבינלאומי הנוגעות למשט, ביניהן כיצד לפעול מול הפעילות.
במשט שיצא מברצלונה אל רצועת עזה השתתפו 13 נשים בעלות השפעה מלאומים שונים. רובן הגדול פעילות שלום וזכויות אדם, עיתונאיות ונשות אקדמיה, ואחת מהן אף זוכת פרס נובל לשלום. אחרי שהלוחמות עלו ל'זיתונה', סרקו אותה ושינו את מסלול הפלגתה לנמל אשדוד, הן ישבו לארוחה קלה עם הפעילות.
"ידענו שהן אחרי הפלגה ארוכה והן מותשות, הבאנו להן אוכל ומים ואכלנו איתן", נזכרת הצוערת דנה. "הסיטואציה הייתה קצת מוזרה, אבל ידעתי לעשות את ההפרדה בין המשימה, שהיא לסכל את ההפלגה לעזה, לבין העובדה שהן לא נשאו אמצעי לחימה ולא היו גילויי אלימות. מצאתי את עצמי יושבת מול אישה בת 72 שמדברת איתי על הילדים שלה. בסוף הן הודו לנו על הצורה שבה זה התנהל, וזה חתם את המבצע באופן מוצלח".