זכרון נמצאת במרחק של כשעה נסיעה מהבית שלי. אני כמובן מכיר אותה ואת המדרחוב המפורסם (רחוב המייסדים) שנמצא בה, אך עד היום לא לגמרי ידעתי על הדברים שניתן לעשות בה במשך יומיים ואף יותר.

> גם זכרון בפנים: טיולי הכוכב הכי טובים בארץ

לאחרונה הגעתי אליה למשך 24 שעות זוגיות וגיליתי אנשים לבביים שרוצים לארח, אוכל טעים ובעיקר אווירה נעימה ששמורה רק למקומות שמתהדרים בתואר "מושבה". הנה כמה המלצות לבילוי זוגי או משפחתי באחד המקומות הכי מפתיעים בארץ.

חוות הנדיב

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
בחווה תמצאו עגלת קפה, משחקים לילדים, פינת חי וגם חממות שניתן לטעום בהן ירקות|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
גני הנדיב המרשימים. יופי של דרך לפתוח את הביקור באזור|צילום: אילן ארנון

בפאתי המושבה, בצמוד לגני הנדיב (אלה של הברון רוטשילד), נמצאת חוות הנדיב –מתחם פעילויות לכל המשפחה שתוכלו למצוא בו החל מפינת חי קטנה (לא פינת ליטוף), דרך חממות גידול שניתן לסייר בהן, משחקים שונים לילדים וגדולים, משחק ניווט משפחתי ועד לטיולי אופניים, ריינג'רים ואיזי ריידרים.

אנחנו לקחנו זוג אופניים (75 שקלים ל-3 שעות), כאלה שממש מפדלים בהן, ויצאנו לסיבוב קצר לגנים הקרובים. במקום מציעים חמישה מסלולים שונים, ברמות קושי שונות, שניתן לרכוב בהן לבד בעזרת ניווט בטלפון וליהנות מהנופים של בקעת הנדיב וממזג האוויר הנעים של האזור. זו דרך טובה להכיר את זכרון ולהיכנס לאווירה של שלה לפני שצוללים אליה פנימה, במיוחד אם הגעתם מהמרכז הלחוץ.

"הנדיב על גלגלים",  דרך אהרון זכרון יעקב | שעות פתיחה להשכרת אופניים: ימים א'-ה' 09:00-16:00, ימים ו'-ש' 09:00-14:00 | לעוד פרטים והזמנות: 04-9515500 או באתר


הלקט

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
זה החלק שעוד עזרנו לעידו להכין את האוכל|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
ואז ישבנו לאכול את מה שהכנו ובעיקר את מה שעידו הכין. היה מושלם|צילום: אילן ארנון

הלקט, או בשמו האמיתי – השף עידו שגב, מוכיח הלכה למעשה שכדי ליהנות מאוכל מוצלח צריך פרודוקטים טובים, שף טוב ולא פחות חשובה מכך – אווירה טובה. וכאן כל התנאים הללו מתקיימים במיטבם. עידו אירח אותנו במשך שעתיים, במהלכן קטפנו חומרי גלם מהגינה שלו, הכנו ביחד איתו את המנות הראשונות, שמענו את הסיפור שלו ועל העסק ואז הלכנו לאכול את המנות הראשונות שהכנו, עידו המשיך להכין את המנות העיקריות תוך שאנחנו שותים יין מקומי מוצלח וברקע מתנגן פלייליסט מושלם.

האוכל, שהיה מוצלח מאוד, היה כאמור רק מרכיב אחד מכל החווייה המוצלחת אצל "הלקט". הוא עושה סדנאות ליקוט, מוכר בכל שלישי ושישי מוצרים מעשה ידו ומארח זוגות וקבוצות לארוחות בהתאמה אישית. לטענתו, ניתן להתקיל אותו בבקשות והוא כבר ייצר את הארוחה המושלמת שתתאים עבורכם. אם נשפוט לפי החוויה שאנחנו עברנו, הוא בחלט יודע לעמוד במשימה בכבוד. אירוח מלא נמשך כשלוש שעות וכוללת מנות פתיחה, מנה עיקרית, קינוח ויין, ושווה כל דקה ושקל.

הלקט, המייסדים 35 זכרון יעקב | שעות פתיחה מעדנייה: שלישי 12:00-15:00, שישי 12:00-15:00 | סדנא או אירוח פרטי בתיאום מראש | טלפון להזמנות: 0523-464244


הגפן - אירוח בוטיק

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
גם החצר של מלון הבוטיק יפה|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
גולת הכותרת הם החדרים היפים והמיוחדים במקום|צילום: אילן ארנון

את השנ"צ שלנו אחרי האוכל אצל עידו עשינו ב'הגפן', מתחם בוטיק חדש ומהמם שנפתח לאחרונה בזכרון. יש כאן 8 חדרים בסך הכל וכל אחד מהם מיוחד וייחודי. המקום נפתח על בסיס בניין לשימור שנבנה לראשונה בשנת 1888.

יש בהגפן אווירה שמתאימה בול למקום כמו זכרון. את הצ'ק אין עושים כאן באופן עצמאי וניתן להגיע מתי שרוצים ולהיכנס במהירות לחדר שלכם. החדר שבו אנחנו ישנו היה בקומת הקרקע והיה מרהיב ביופיו וניכר השימור המחמיר שביצעו כאן ושומר על הקו האותנטי של מבנה האבן המקורי. בתוך החדר אף היתה מערה ששומרה ונתנה למיקום אווירה מיוחדת יותר. בחדר היה גם מטבח קטן, מכונת קפה, מקלחת טובה, חדר שינה שמופרד מהסלון וחושך מוחלט למי שצריך זאת לשינה מושלמת.

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
ישנים בחדר קריר שעשוי כולו מאבן ומשומר בצורה מרשימה|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
יש בחדר ירידה לפרטים. חשבו כאן על כל דבר|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
ארוחת הבוקר המשיכה את הקו המוצלח של האירוח|צילום: אילן ארנון

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
גם הצוות במקום היה פשוט מקסים ונעים|צילום: אילן ארנון

נקודת חוזק נוספת של המקום היא ארוחת הבוקר שלו שמוגשת בעגלת קפה בחצר הפנימית. יש בופה קטן עם סלטים, גבינות וקינוחים ואת החביתה מכינים במקום על פי דרישה. ארוחת הבוקר היתה מעולה והצוות במקום היה לבבי בצורה מיוחדת.

השהות בהגפן היתה מעולה ומאוד מומלצת, והתחברה לנו בצורה מדהימה ל-24 השעות שלנו במושבה.

הגפן - אירוח בוטיק, המייסדים 68, זכרון יעקב | מחירים: החל מ-1,135 שקלים לזוג ללילה | טלפון להזמנות: 077-3633454


אומה בר & סושי

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
מסעדת סושי כשרה. UMA|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
המנות היו גדולות וטעימות, גם הקוקטיילים|צילום: אילן ארנון

אומה הוא מוסד בזכרון. המסעדה, שנמצאת בתוך מבנה מרשים וגדול, מתמחה באוכל אסיאתי כשר, הכולל סושי, גיוזות, באנים וקוקטיילים מיוחדים. כל המנות והקוקטיילים מוגשים בגודל מרשים כמו שהיו מגישים פעם ובמחיר נוח. 

פתחנו כאן שולחן והזמנו פלטת טעימות אומה שכלל רול עם 5 חתיכות מיוחדות (88 שקלים), גיוזה בקר בסגנון דמפלינג (50 שקלים), סלט אצות "נטלי" (44 שקלים), ניגירי (36 שקלים), רול סלמון סלק ואבוקדו "נתי" (60 שקלים), רול של טונה "נועם" (56 שקלים). בגזרת הקוקטיילים: אפטר בטוקיו (גין, למון גראס ג'ינג'ר מלפפון וספרייט (52 שקלים). היה טעים, משביע ונעים.

אומה בר, הנדיב 29 זכרון יעקב. שעות פתיחה: ימים א'-ה' 12:00-23:45 | טלפון להזמנות: 04-6292969


מאפיית בטון

זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
שלל הדברים שניתן להכין בסדנא של הילה במאפיית בטון|צילום: אילן ארנון
זכרון יעקב (צילום: הילה בן עמי)
את זה אנחנו הכנו (כמעט) לגמרי לבד|צילום: הילה בן עמי

לפני כשנה הילה בן עמי החליטה שנמאס לה מעולם היח"צ וחיפשה דרך שבה תוכל ליצור אינטראקציה עם אנשים דרך סדנאות. היא התאהבה בעולם הבטון ומשם הדרך ל"מאפיית בטון" (שם שקולע בול) היתה קצרה.

כיום היא מעבירה בסטודיו שלה סדנאות לזוגות וקבוצות. אנחנו השתתפנו בסדנת אלפא בה כל אחד מכין שני פריטים אותם לוקחים הביתה בסוף הסדנה. במהלך הסדנה מכירים את חומר הגלם, יוצרים פתיתי טרצו ויוצקים לתבניות. האירוח מלווה בהדרכה של הילה, החל מבחירת המוצרים, דרך הצבעים, הטרצו ועד ההכנה עצמה. היתרון הנוסף בסדנאות שלה הוא שהמוצר המוגמר בהכרח ייצא יפה וראוי היות ונעשה בתבניות בצורה ידידותית לכל סוגי המשתתפים.

הסדנה שאנחנו עשינו אורכת כשלוש שעות (יש גם סדנת טקסטורה שאורכת כשעתיים) והמחיר משתנה על פי גודל הקבוצה. האווירה בסטודיו ועם הילה נעימה והפעילות מתאימה למי שיש לו נגיעות של עיצוב וגם לאלה שממש לא. גם אני הצלחתי לצאת עם שני מוצרים יפים וראויים. חוויה מומלצת מאוד.

מאפיית בטון, המייסדים 29 זכרון יעקב | המחירים משתנים בהתאם לסדנה | שעות פתיחה: בתאום מראש | טלפון להזמנות: 050-3603738 או באינסטגרם


בהלצ'ין, בית פתוח בזכרון יעקב

זכרון יעקב (צילום: לילך גרינבלט)
פותחת את הבית שלה בלבביות ועם אוכל מעולה. אגרה|צילום: לילך גרינבלט
זכרון יעקב (צילום: אילן ארנון)
החצר הנעימה. מסתובבים כאן גם ארנבים |צילום: אילן ארנון

את 24 השעות שלנו בזכרון סיימנו בבהלצ'ין אצל אגרה, שמארחת בחצר ביתה ומגישה אוכל אתיופי מעולה. לפני 13 שנה, לאחר שבעלה נפטר, אגרה חיפשה דרכים לא להרגיש לבד ולהתחבר לקהילה שסביבה והחליטה לעשות זאת על ידי אירוח בביתה.

כיום, בכל יום שישי הבית שלה נפתח (באמצע השבוע בתיאום מראש), היא מפזרת על הדשא שולחנות וכיסאות (על הדשא מתרוצצים גם ארנבים ותרנגולים) ומזמינה את מי שרוצה לחוות וליהנות מאוכל אתיופי אותנטי, ולשמוע על הסיפור המרתק שלה מהיום בו עלתה מאתיופיה ועד לרגע שבו החלה לארח בביתה.

האווירה נעימה, האוכל טעים, המארחת לבבית וזכינו לסיים את הביקור שלנו בזכרון בדרך הכי מושלמת שיש.

בהלצ'ין - בית פתוח, הנרקיס 7 זכרון יעקב | מיום ראשון עד חמישי מארחת רק קבוצות של 10 אנשים ומעלה בהזמנה מראש (כולל ארוחה והרצאה) בעלות לאדם של 120 שקלים לאדם | בכל יום שישי הבית פתוח לכולם, משעה 10:00 עד שעה 16:00: אכל צמחוני, טבעוני, ללא גלוטן בעלות של 70 שקלים לאדם (ילדים עד גיל 10 ללא עלות) | לעוד פרטים