במרחק כשעתיים נסיעה מהוד השרון ועוד כ-13 דקות מפאתיי העיר ערד, שוכן לו נווה ירוק וקסום שהכה שורשים במדבר. הוא נולד בשנת 1991 על ידי יורם רודד, מפונה ימית, שחיפש לו ולמשפחתו בית שישקיף לנוף הרים ומצא אותו במדבר יהודה - שם הקים במו ידיו את כפר הנוקדים. "הכפר הוקם מתוך אהבה למדבר ומתוך רצון להבין ולהכיר את אורחותיו, את החי והצומח הייחודיים לו, ואת דרך החיים של תושביו הבדואים", נכתב באתר.
מהר מאוד רודד התחבר עם בני השבט הבדואי שגרים באזור ויחד הם בנו את המאהל הבדואי הראשון בכפר. עם השנים, נוספו עוד ועוד מאהלים, סוכות, חדרי אבן ועץ, מרבצי ישיבה, מזרקות מים, נשתלו הרבה עצים מצלים, הוקמה חוות חי והמקום קיבל אופי ושמו יצא לרחוק.
המקום
כפר הנוקדים נבנה בעבודת כפיים על ידי רודד וצוות הכפר והוא מהווה דוגמה לחיים של דו קיום, בלי לעשות עניין מדת, גזע או מין. מיומו הראשון עובדים בו יחד ובכבוד בדואים מהאזור וצעירים מכל רחבי הארץ. כיום ילדיו מנהלים את המתחם.
מבני הכפר נבנו מחומרים מקומיים, בהם אבן טבעית, עץ וברזל. אולמות האירוח מקושטים באריגים ושטיחים עשויים משיער עזים וחדרי האירוח מוארים במנורות מלח. חדר האוכל המרכזי פונה לנוף מדברי מהפנט, זולות כיפיות ומזמינות פזורות ברחבי המתחם, ובחנות נוחות תמצאו שתייה קרה וחטיפים, ולצדו שוק של דוכני תכשיטים ובגדים נוחים. במתחם יש חוות חי וחוות גמלים, מקלחות ושירותים משותפים ומתוחזקים לטובת המתארחים באוהלים.
החדר
אנחנו ישנו בחדר אבן ממוזג שקירותיו נצבעו בצבע אוקיינוס מקרר. החדר מרווח מאוד ובו מיטה זוגית, מיטת יחיד ומיטת קומתיים. למרות שלא מדובר במלון, חשבו כאן על כל פרט שיכניס אווירה ביתית וחמה ויהיה נוח ונעים לאורח - ממתלים בכניסה ובחדר הרחצה ועד מדפים לאחסון, שידות ומנורת לילה, גופי תאורה מקוריים ומראה עם מסגרת מסוגננת. בחדר יש פינת קפה ותה, חדר רחצה עם זרם מים כיפי באמבטיה, מגבות נקיות ונעימות וכלי רחצה.
מה עושים?
מכלום ועד מה שבא לכם. ראשית, הכפר הוא מקום מנותק במובן החיובי, מהסיבה הפשוטה שאין פה קליטה לניידים ואין מסכים. מה יש? נוף אינסוף להיבלע בו, שמיים זרועי כוכבים לבהות בהם, ערסלים להסתלבט עליהם, חיות משק וגמלים בחוות החי להכיר ולהאכיל. גם המצדה במרחק קצר ואפשר לקום מוקדם ולראות זריחה ושפע מסלולים באזור, כולל אופניים.
בנוסף, לקראת עונת המטאורים ששיאה מדי שנה במהלך חודש אוגוסט, מקיים הכפר זו הפעם השמינית את "פסטיבל נוקדים עם כוכבים". הפסטיבל מתרחש במשך ארבעה סופי השבוע של חודש אוגוסט והוא מתחיל בכל יום חמישי עם מוזיקת צ'יל ברחבה המרכזית של הכפר הקרויה גם הכיכר, שם מחכים לאורחים דוכני יצירה, דוכני אוכל ושוק יוצרים מקומיים.
אנחנו הגענו למתחם בשעה חמש אחרי הצהריים של יום חמישי. בכל ימות השנה השקט מדבר פה, בסוף יולי גם החום נותן את הטון (והוא מורגש היטב בכל נקודה בגוף). אחרי קבלת הפנים האדיבה, שכללה שייק ובירה צוננים והרבה חיוכים, הילדים עלו על בגדי ים בדרך למתחם המים. במהלך הקורונה שקדו העובדים על בניית מתחם מים, "נוקדים ומתרעננים" ובו רחבת דשא עם מתזים, שכשוכית טבעית ומפל קטן. ברחבה הוצבו נדנדות, דליים עם מים וסבון ליצירת בועות סבון ענקיות וצוות הכפר הציע מגוון פעילות ומשחקים לילדים (מי אמר בינגו ולא זכה).
אחרי שהצטננו במתחם המים, שמנו פעמנו לחוות הגמלים שם שמענו הרצאה קצרה על חיי הגמלים בחווה (הידעתם שמקורו של הגמל בקנדה?!) ומיד אחריה, הוזמנו הילדים להאכיל את הגמלים. עם רדת החשיכה, מצוידים בפנסי אולטרה סגול, יצאנו לסיור לילי מודרך בשבילי המדבר ובו התחקנו אחר חיות לילה. למדנו על סוגי עקרבים וראינו איך הם זוהרים בחשיכה. משם המשכנו היישר למדורה, לסדנת כוכבים מרתקת בהנחייתו של מאור הבעלים של חברת מטאור. מאור כשמו כן הוא, מאיר פנים ומאורות, הסביר לנו בצורה פשוטה ונגישה על סוגי הכוכבים בשמיים.
לינשופים שביניכם מחכה גם מתחם חשוך במיוחד לצפייה במטר הפרסאידים (שמו של מטר המטאורים) שישטוף את שמי המדבר. תכינו הרבה משאלות.
מה אוכלים?
לכל מספר חדרים/אוהלים – מתחם לינה, יש מטבחון משותף מאובזר במקרר, מקפיא, כיריים, עמדת מנגל, ארונות ומשטחי עבודה וכל משפחה יכולה לבשל לעצמה (כולל פויקה במדורה). בחדר האוכל מוגשת ארוחת בוקר עשירה וטעימה הכוללת מבחר סלטים טריים, עמדה להכנת חביתות, גבינות, פירות ומאפים. כמו כן, דוכני אוכל יוצבו ברחבה המרכזית כך שאם בא לכם להתפנק ולהימנע מבישולים, יש אופציה לרכוש מזון מוכן במקום.
כמה זה עולה?
70 שקלים כניסה לאדם ללא שינה לפסטיבל "נוקדים עם כוכבים".
שני לילות כולל ארוחת בוקר בחדר אבן משפחתי לזוג + 2 יעלו 3,385 שקלים במהלך הפסטיבל.
בשורה התחתונה
כפר הנוקדים הוא מצד אחד מקום מעולה להתבודד וליהנות מהשקט, אבל גם מקום מעולה להתחבר לטבע וללמוד עליו, לפגוש אנשים חדשים ולאסוף חוויות מהנות.
כפר הנוקדים, ערד. לפרטים והזמנות: 08-9950097 או באתר
*הכתבת היתה אורחת המקום