לפני כשלוש שנים המרחב האווירי של ערב הסעודית נפתח לחברות ישראליות, דבר שהיווה שינוי דרמטי בטיסות מהארץ למזרח וקיצר משמעותית את זמני הטיסה ליעדים כמו הודו ותאילנד. כעת, בגלל המלחמה, החברות הישראליות אמנם לא טסות מעל סעודיה, אך ברקע נשמעים דיבורים על נורמליזיציה עם סוריה השכנה, דבר שיכול לשנות שוב את חוקי המשחק בשמיים.
> ככה זה יראה כשנוכל לטייל בערב הסעודית
יוני וקסמן, משנה ליו"ר אופיר טורס, מסביר מה צפוי לקרות אם המהלך אכן יצא יום אחד לפועל: "פתיחתה של סוריה לישראל לא רק תקרב אותנו לעולמות תרבותיים עשירים - אלא גם תקצר את המרחק הפיזי ליעדים שונים. טיסות שיחצו את המרחב האווירי הסורי יוכלו להיות קצרות יותר ולחסוך זמן במיוחד ליעדים במזרח אירופה ואסיה.
"נכון להיום, חברות תעופה ישראליות ובין-לאומיות נאלצות לעקוף את סוריה בדרכן מזרחה או מערבה, במסלולים שמאריכים את זמן הטיסה ולעיתים גם את מחירי הכרטיסים. פתיחה מחודשת של השמיים הסוריים, אפילו רק כנתיב טיסה, עשויה לשנות את התמונה באופן דרמטי".
חשוב לציין שאם וכאשר ייפתח המרחב האווירי מעל שמי סוריה עבור חברות ישראליות, השינוי לא יהיה דרמטי כמו הפתיחה בזמנו של המרחב האווירי מעל סעודיה. כאמור, השינוי המהותי יהיה ככל הנראה בטיסות לגיאורגיה, כאשר בדרך מזרחה עדיין צריך להתחמק ממדינות כמו עיראק ואיראן. כמו כן, טיסה מחיפה לדמשק תיקח רק חצי שעה. ולגבי המחיר - גם אם על הנייר הוא צפוי לרדת, לא בטוח שזה מה שיקרה בפועל.
יניב לניס, מייסד טיסות סודיות, מחדד: "אם נשים בצד שיקולים ביטחוניים, פתיחה של המרחב האווירי הסורי תוכל לאפשר נתיבי טיסה קצרים משמעותית בין ישראל למדינות כמו גיאורגיה, ארמניה ואזרבייג'ן עם קיצור זמני טיסה בכרבע שעה עשרים דקות. מעבר לכך, היא עשויה לקצר את משך הטיסות גם ליעדים רחוקים יותר במזרח, דוגמת טוקיו, סיאול ובייג'ין. להערכתי, החיסכון הפוטנציאלי בטיסות ליעדים הללו עשוי להגיע לכחצי שעה לכל כיוון. קיצור זמן הטיסה צפוי לחסוך לחברות התעופה בהוצאות שכר – שכן צוותי האוויר מתוגמלים לפי שעות טיסה – וכן בצריכת דלק. עם זאת, אני בספק אם החיסכון הזה יתגלגל לצרכנים בצורת ירידת מחירים".
לדברי יהודה זפרני, מומחה לתעופה בינלאומית ומנהל תחום התיירות במועדון הצרכנות הוט: "מדובר במהלך בעל פוטנציאל דרמטי לקיצור נתיבי הטיסה מישראל למזרח הרחוק. טיסות שיחצו את סוריה, ולאחר מכן את עיראק ואיראן או לחלופין דרך טורקיה ואיראן יוכלו לחסוך בין 30 ל-90 דקות זמן טיסה, תלוי ביעד. זהו חיסכון משמעותי עבור טיסות ליעדים פופולריים כמו הודו, תאילנד, סרי לנקה, יפן ואף סין, והוא עתיד להתבטא גם בירידה בהוצאות הדלק של חברות התעופה ובאופן טבעי, גם במחיר הכרטיסים לצרכנים. פתיחת השמיים הסוריים עשויה לקצר את הזמנים ב-20 עד 30 דקות נוספות, ולשפר עוד יותר את היעילות הכלכלית של הטיסות".
כמה זמן ייקח לנו לטוס ליעדים שונים אם נוכל לטוס מעל סוריה?
יוני וקסמן, משנה ליו"ר אופיר טורס, נותן כמה דוגמאות:
תל אביב - טביליסי: קיצור של כ-20 דקות, לטיסה שמראש לא לוקח הרבה זמן, זה חיסכון מאוד משמעותי.
תל אביב - בנגקוק: כיום אורכת הטיסה כ־11.5 שעות. עם אפשרות לעבור דרך סוריה, המסלול יכול להתקצר בכחצי שעה.
תל אביב - לונדון/ניו יורק: פתיחת נתיבים ישירים יותר מעל סוריה תאפשר מעבר מהיר יותר למערב, בערך כ-10 דקות לכל כיוון, זה אומנם נשמע מעט אבל מדובר בחיסכון עצום בדלק ואין ספק שגם מדובר בשיפור היעילות התפעולית של הקווים.
תל אביב - בנגקוק / המזרח הרחוק: מסלול ישיר מעל סוריה-עיראק-איראן מקצר את הדרך לעומת העקיפה מעל המפרץ או טורקיה, יכול ליצור קיצור משמעותי של עד 30–60 דקות.
חשוב לציין שההשפעה לא תהיה רק על הטיסות הישירות - גם טיסות קונקשן דרך איחוד האמירויות, ירדן וטורקיה עשויות להתייעל משמעותית.