אזור דרום ים המלח זכה למלונות ענק, האזור המרכזי קיבל שמורות טבע עם נחלים יפים, והצפון? טוב, מישהו הרי חייב לשמור על התואר "ארץ בראשית", לא? כל או אחרת, מדובר בחבל ארץ יפה, ואם חופרים בו היטב אפשר לגלות כמה פנינים
09:30 – מי זה אוג?
לא בטוח שתדעו מי זה אוג, אבל מה שבטוח – הוא הולך לפתוח לכם את הבוקר די חזק. מדובר בנחל אוג תחתון, לא רחוק מקיבוץ אלמוג. בסוף היום, במעשה של צדק היסטורי, תחזרו לאזור הזה כדי לקבל עיסוי טוב. אבל לזה נגיע בהמשך.
חובבי ניווט יצטיידו במפת סימון שבילים מס' 8 (צפון מדבר יהודה), וכל השאר ילכו בעקבות מטיילים אחרים. השביל, שמתחיל את חייו כדרך רחבה, הופך בהמשך לערוץ קניוני יפהפה, שקירותיו מתנשאים לגובה של עשרות מטרים. המסלול דורש ירידה במפלים יבשים בעזרת יתדות המקובעות בסלע. אם אתם עם ילדים, מומלץ להצטייד במשפחה נוספת, כדי שכולם יעזרו זה לזה בתחנות הטיפוס השונות. בקיצור, טיול מדליק, יפה, לא קשה מדי, שנמשך כשעתיים וקצת.
(אגב, במקרה של הנחל הזה, אוג אינו "מי זה" אלא "מה זה" – סוג של שיח קוצני).
12:00 – אוכלים
מי שימצא מסעדה טובה באזור צפון ים המלח מוזמן לכתוב לנו. עד אז, הדבר הכי קרוב לכך הוא פונדק "הצ'אנס האחרון". יש בו אוכל ישראלי טעים ומשביע הכולל בשרים על האש, שלל ניגובים וסלטים, וגם שקשוקה מומלצת מאוד. המסעדה נמצאת על גדות כביש מס' 1, ליד קיבוץ אלמוג (המסעדה סגורה בשבת. טלפון 02-9409414). ליד המסעדה פועלים כמה עסקים קטנים – ממכירת כדים לגינה ועד רכיבה על גמל מרוט-מראה.
13:00 – מצטרפים לכת
הנה, כבר רואים סופסוף את ים המלח, או לפחות את מה שנשאר ממנו. כביש מס' 1 מתעקל ימינה והופך לכביש מס' 90, המוביל אתכם אל גן לאומי קומראן. למקום יש ערך היסטורי וארכיאולוגי רב, ויותר ממומלץ לקפוץ לבקר, גם לשעה קלה.
כאן פעלו בתקופת בית שני האיסיים - כת קטנה ומסתורית שפרשה למדבר (אגב, גם על העובדה הזו כבר יש חוקרים שמערערים. כנראה שאף אחד לא יודע שום דבר על שום דבר). בכל מקרה, תוכלו ללמוד פה על אורח החיים, האמונות והסודות שלהם, שהלהיבו במשך שנים את דמיונם של חוקרים מרחבי העולם. עיקרי אמונתם של האיסיים היו דבקות בתורת משה ואמונה כי בני האדם נחלקים לבני אור ולבני חושך. שתי קבוצות אלו נועדו ללחום זו בזו עד אחרית הימים, ולמעשה, עד לניצחונם של בני האור. כך, למרות שלא היו שוחרי מלחמה, וחיו חיי פרישות שקטים, הכינו את עצמם האיסיים למלחמה הגדולה: מלחמת בני אור בבני חושך, בה הם אלו שיהוו את יחידת העילית, וימשיכו את תורת משה לעד.
בקומראן יש שרידי מבנים, מרכז מבקרים ובו ממצאים ארכיאולוגיים ונוף יפה לעבר המערות הפעורות בהרים התלולים שממול, בהן התגלו בעבר המגילות הגנוזות. הגן הלאומי נמצא ליד קיבוץ קלי"ה (יש שילוט מהכביש).
15:00 – קופצים למים
אל תעשו פרצוף. זה ים המלח, והוא שלנו. נכון, הוא לא תמיד מריח טוב והוא עוקץ בהפתעה את מי שנכנס אליו עם חתך ישן שנשכח, אבל חוויית הציפה תמיד מענגת מחדש. אה כן, וגם אומרים שזה טוב לעור, ובכלל – לגוף כולו. ואם כבר לטבול – אז בחוף מינרל, אולי המושקע מבין חופי ים המלח.
אחרי שתצאו מהמים, תוכלו להתענג על בריכת מי גופרית חמה או להימרח בבוץ שחור. מצד אחד - נראה שרק תיירים עושים את זה, אך מצד שני – תיירים הרי יודעים לעשות חיים. נסו, תיהנו, ואל תשכחו להצטלם עם מסכת הגוף הסהרורית הזו. למזלכם, יש פה מקלחות ומלתחות מסודרות.
18:00 – פינוק קיבוצי
מאז שעות הבוקר, השתחלתם בנקיק, השתלשלתם מסלעים חלקלקים ונאלצתם לשקוע במיץ גופרית. לא מגיע לכם צ'ופר קטן? לכו על הספא בכפר הנופש אלמוג. ג'קוזי וסאונה הם מובן מאליו, אך מעבר לכך – מוצע כאן טיפול בשיטת Be-Oz. זו שיטה שבה עושים שימוש בחמצן פעיל ומים – מה שאמור להביא להתחדשות הגוף, וגם לתת לכם מנה גדושה של רוגע. תכל'ס אתם סגורים בתוך קפסולה, מעין סאונה אישית רטובה העוטפת אתכם מכל עבר, ואליה מוזרקים זרמי מים וחמצן. פרטים באתר קיבוץ אלמוג.
20:00 – לילה טוב
חיי הלילה בצפון ים המלח מלאי חיים כמו בולען מזדמן. אז כבר עכשיו אפשר להתכונן ללינת הלילה. האופציה הראשונה היא להישאר בקיבוץ אלמוג ובו כפר נופש המציע חדרי אירוח ומיני סוויטות. האופציה השנייה היא בית הארחה קיבוץ קלי"ה – מטופח, גדול יחסית וחביב. האופציה הכי מקורית מצויה במרומי כפר הנופש מצוקי דרגות, עם נוף פנורמי נפלא של ים המלח וממלכת ירדן מעבר לים, ואווירה מדברית אותנטית. נכון, אין פה פינוקי ספא או בריכה – אבל הבידוד היחסי שווה את זה.
09:00 – בוקר של טבע
לא משנה כמה פעמים ביקרתם בעינות צוקים (עין פשח'ה). השמורה הזו יודעת תמיד לעשות את העבודה היטב. יש כאן מקום לכל אישיות: חובבי טבע יכולים להצטרף (בתיאום מראש) לסיור מרתק בחלק החבוי של השמורה, ובו פלגי מים מתוקים, אגם גדול עם שלל דגים, שבילים קסומים ונוף שקשה לעכל – כל הירוק והכחול הזה בלב הצחיחות. לעומתם, חובבי המנגל יגיעו לחלק המרכזי של השמורה וינפנפו לצד בריכות שכשוך וחורש סבוך. קינוח מצוין ליממה עמוסת ריגושים.
השמורה נמצאת מספר קילומטרים דרומית לקומראן ולקיבוץ קלי"ה. פרטים על הסיורים המודרכים באתר רשות הטבע והגנים.