חברות השכרה מפוקפקות מנסות לעיתים קרובות להונות מטיילים ולגרום להם לשלם עבור תוספות יקרות. לפני שהתיירים חוזרים לטייל ברחבי אירופה, מפרסמת הרשות לצרכנות באירופה (The European Consumer Centres Network) כמה מהתרמיות הנפוצות ביותר לאלו שמתכננים לשכור רכב במהלך החופשה, וטיפים כדי להימנע מהן.

1. פוליסות ביטוח מיותרות ושדרוגים בתשלום

אם הזמנתם רכב שכור דרך סוכן אינטרנטי, כדאי לדאוג לביטוחים הנדרשים כבר בשלב ההזמנה, כדי להימנע מחתימה על ביטוחים נוספים בנמל התעופה. ספקים מפוקפקים מנסים פעמים רבות לשכנע את התיירים שבלי ביטוחים נוספים הם לא יקבלו את הרכב. חשוב לדעת שמדובר לעיתים קרובות בתרמית.

פריז תיירים קיץ (צילום: photosla, shutterstock)
שימו לב לחוזה לפני שאתם עולים על הכביש|צילום: photosla, shutterstock

2. בעיות כרטיס אשראי

הרשות לצרכנות באירופה מזהירה מפני תרמית נוספת שמתרחשת כאשר התיירים מנסים לשלם את הפיקדון בכרטיס האשראי, אבל התשלום נדחה בגלל "בעיות טכניות" או "מסגרת לא מתאימה".  ברוב הפעמים סוכנות השכרת הרכב תציע לכם לרכוש ביטוח נוסף כחלופה, אך חשוב לדעת: זהו טריק נוסף שידרוש מכם לשלם עוד.

3. הוצאות נלוות מוסתרות

לעיתים קרובות חברות ההשכרה מוסיפות פוליסות ביטוח שלא תשימו לב אליהן, והחוזים זמינים רק בשפות זרות. לפני החתימה, חשוב לבדוק היטב שההסכם לא כולל תוספות לא רצויות.

4. שדרוגים בתשלום

לפעמים קורה שהרכב שהזמנתם לא זמין ויציעו לכם שדרוג – זה בסדר. הבעיה מתחילה כאשר אתם מתבקשים לשלם עבור השדרוג לרכב יקר יותר שלא הזמנתם. זה כמובן לא אמור לקרות, ובמידה שהרכב שהזמנתם מראש אינו פנוי, אתם זכאים לקבל רכב אחר באותו מחיר, גם אם הוא ברמה גבוהה יותר.

השכרת רכב נמל תעופה  (צילום: Kekyalyaynen, shutterstock)
אין את הרכב שהזמנתם? השדרוג על החברה|צילום: Kekyalyaynen, shutterstock

5. השוואת הצעות מחירים

מומלץ להשוות הצעות דרך פורטלים אינטרנטיים ולהזמין את הרכב המתאים דרכם. אבל שימו לב: הפורטלים הם לרוב רק מתווכים, וההסכם הסופי ייחתם עם הספק המקומי. לכן חשוב לקרוא את הסכם השכירות לפני החתימה ולוודא שלא נוספו תוספות לא רצויות. אם ההסכם זמין רק בשפה המקומית זה יכול להיות קשה להבין את כולו, ולכן כדאי לבדוק את התוכן בזהירות.

6. אם יש ספק, אל תחתמו

אם אתם לא מבינים את המסמכים או שיש לכם חשש אל תחתמו עליהם. הסכם שנחתם במקום הוא מחייב, גם אם לא מבינים את השפה בה נכתבו המסמכים.

7. בדיקת דירוג הספקים

לפני שאתם מזמינים רכב, כדאי לבדוק את הדירוגים של הספקים באינטרנט. ספקים פחות טובים לרוב יקבלו הרבה ביקורות שליליות, ולכן כדאי לברר מראש איך המטיילים האחרים מדרגים אותם באזור שבו אתם נוסעים.

רכב רומא (צילום: Fabrizio Maffei, shutterstock)
תבדקו את הדירוג של החברה לפני שאתם שוכרים רכב|צילום: Fabrizio Maffei, shutterstock

8. ביטוח מקיף מלא

מומלץ לרכוש ביטוח מקיף מלא ללא השתתפות עצמית. שימו לב שמרבית הביטוחים אינם כוללים נזק לזכוכית, שלדת הרכב והצמיגים. אם אתם חוששים, כדאי לרכוש ביטוח נוסף לכיסוי נזקים כאלה.

9. ביטוח צד שלישי

חשוב לבדוק את סכום הביטוח לצד שלישי. הסכום המינימלי המומלץ על ידי הרשות לצרכנות באירופה עומד על מיליון אירו, ובמקרים רבים הוא נמוך יותר, דבר שעשוי להעמיד אתכם בסיכון כספי.