תסיסה אזרחית, אכיפת חוקי הגירה שנויים במחלוקת ואזהרות בין-לאומיות דוחפות את תעשיית התיירות של ארצות הברית לשפל חד ומתמשך. המצב מגיע כעת לנקודת רתיחה בלוס אנג'לס, שם פרצו הפגנות אלימות בעקבות מעצרם של 44 מהגרים לא מתועדים. ההפגנות בדרומה של העיר הפכו במהירות לעימותים עם המשטרה, מה שגרם לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשלוח 2,000 חיילים של המשמר הלאומי לאזור בהתערבות פדרלית חסרת תקדים.
כוחות הביטחון השתמשו בגז מדמיע, ברימוני הלם ובגז פלפל נגד המפגינים שהשליכו אבנים וחומרי נפץ מאולתרים לעבר רשויות החוק. המפגינים גם שרפו פחי אשפה וכלי רכב בתגובה למה שהם מכנים "פשיטות גירוש צבאיות".
US President Donald Trump sent 2,000 National Guard troops to disperse a violent protest in Paramount, California, near Los Angeles, on Sunday. A White House spokeswoman said an angry mob attacked immigration officials while they were working. pic.twitter.com/uuzVBdm1z6
>> טסים לארצות הברית? היכנסו למדריך המלא
>> צעד אחר צעד: המדריך המלא למילוי טופס ESTA לארצות הברית
>> טרור וכייסים: ארצות הברית מעדכנת את ייעוץ המסע שלה לשווייץ
טראמפ, שהבטיח להגביר את הגירוש של שוהים בלתי חוקיים לרמות היסטוריות ולאטום את הגבול הדרומי, שיבח את תגובת המשמר הלאומי ונשבע להחזיר את הסדר על כנו: "לחוסר חוק אין מקום ברחובות שלנו. לא נאפשר להמונים להטיל אימה על רשויות אכיפת החוק", כתב הנשיא ברשת החברתית Truth Social.
על פי הדיווחים, הבית הלבן שוקל גם את פריסת כוחות מארינס אם האלימות תימשך, על פי שר ההגנה פיט הגסת'. מושל קליפורניה, גאווין ניוסום, תקף את התגובה הפדרלית כ"משלהבת" ו"הסלמה מסוכנת", והדגיש מחלוקות עמוקות בין הרשויות הפדרליות למדינת קליפורניה.
Get a few of these over to Los Angeles..
pic.twitter.com/NXDw3zSVi8
אזהרות ביטחוניות וירידה חדה בתיירות
נוסף על המהומה הנוכחית, המשרד לביטחון המולדת של ארה"ב וה-FBI פרסמו ביום חמישי התרעה המזהירה מפני "איום מוגבר" על קהילות ישראליות ויהודיות ברחבי המדינה. האזהרה מגיעה לאחר שורה של תקריות אלימות, כולל רצח של עובדי שגרירות ישראל בוושינגטון הבירה, הפיגוע בעצרת לשחרור החטופים בקולורדו, וניסיון הצתת ביתו של המושל היהודי של פנסילבניה.
גורמים רשמיים מציינים כי המלחמה המתמשכת בישראל מהווה כטריגר לפעילות של קיצוניים, מה שמעלה חשש להתקפות דומות לקודמותיהן על מוסדות ויחידים יהודיים. נכון לעכשיו לא דובר על איומים ספציפיים, אך סוכנויות פדרליות הגבירו את הערנות ברחבי המדינה.
Mohammad Soliman just lit a bunch of elderly Jews on fire in Colorado while shouting "Free Palestine"
Police: "Too early for a motive" pic.twitter.com/qElnrTTzwS
לאור ההתפתחויות בארצות הברית, מדינות מרובות, כולל קנדה, צרפת, גרמניה, דנמרק ופינלנד, עדכנו את המלצות הנסיעות שלהן למדינה. החששות נעים בין אלימות פוליטית ופשעי שנאה לבלבול בנוגע למדיניות מגדרית ובדיקות הגירה מחמירות יותר בגבולות. גרמניה הזהירה כי נוסעים עם הגדרות מגדר א-בינאריות או "X" עלולים להיתקל בקשיים בכניסה, בעוד שדנמרק ופינלנד ציינו במיוחד חששות למבקרים טרנסג'נדרים. קנדה, שוק התיירות הנכנסת הגדול ביותר באמריקה, דורשת כעת ממטיילים להירשם למערכות ההגירה בארה"ב שבעבר הוחלו רק על מדינות אחרות.
לכל זה הייתה השפעה על מגזר התיירות המתקשה ממילא בארצות הברית. מועצת הנסיעות והתיירות העולמית (WTTC) צופה הפסד של 12.5 מיליארד דולר בהכנסות מתיירות בין-לאומית בשנת 2025, מה שהופך את ארה"ב ליחידה מבין 184 מדינות שנבדקו שעתידה להתמודד עם ירידה השנה. "אמריקה מציבה למעשה שלט 'סגור' בכניסה למדינה", אומרת ג'וליה סימפסון, נשיאת WTTC. "יש עדיין ביקוש עולמי לבקר בארה"ב, אבל יש גם בלבול, אלימות ומדיניות בעייתית שמפחידים את המטיילים".

על פי ה-WTTC, הוצאות המבקרים צפויות לצנוח ל-169 מיליארד דולר, 22 אחוזים מתחת לרמות שלפני המגפה ב-2019. ערים כמו ניו יורק, לאס וגאס ולוס אנג'לס, הנשענות במידה רבה על תיירות עולמית, כבר מתכוננות להפסדי הכנסות במיליארדים. גם חברות התעופה מצמצמות את הקיבולת, וחברות נסיעות גדולות דיווחו על ירידה חדה בהזמנות לארה"ב. בקנדה לבדה ירד מספר התיירים לארצות הברית בכמעט 35 אחוזים באפריל בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. מנכ"ל Intrepid Travel, מפעילת תיירות הרפתקאות מאוסטרליה, דיווח על ירידה של 40 אחוזים בביקוש לטיולים בארה"ב, תוך ציון "בעיות תדמית חמורות".
בענף התיירות מאשימים את המדיניות החברתית ומדיניות ההגירה הקשוחות של ממשל טראמפ ביצירת סביבה עוינת לא רק למהגרים לא מתועדים, אלא למבקרים חוקיים וקהילות מודרות. "הטקטיקות הללו זורעות אימה בקהילות שלנו", אומרת ראש עיריית לוס אנג'לס, קארן באס, שמסרבת לשתף פעולה עם סוכני הגירוש הפדרליים. "הם משבשים את הבטיחות והאנושיות של השכונות שלנו".
מנגד, תומכי ממשל טראמפ טוענים כי מדיניות ההגירה והביטחון הלאומי הנוכחית נחוצות כדי להחזיר את החוק והסדר, להגן על הריבונות האמריקאית ולהגיב לאיומים. הם מציינים כי אכיפת חוקי ההגירה והצבת המשמר הלאומי הם בסמכותו של הנשיא, במיוחד כאשר ממשלות מקומיות מסרבות לפעול נגד תסיסה אלימה. סטיבן מילר, יועץ ההגירה של טראמפ, מגן על אכיפת המדיניות, ומכנה את ההפגנות "התקוממות נגד ריבונות ארצות הברית".