תקרית טרגית התרחשה בדרום ירדן, כאשר שיטפונות גבו את חייהם של אם בלגית ובנה. גופותיהם נמצאו ביום היום לאחר שהאישה ושלושת ילדיה דווחו כנעדרים באזור ואדי אל-נחיל, הממוקם כ-200 קילומטרים דרומית לעמאן.

המשפחה הייתה חלק מקבוצה גדולה יותר של תיירים שנלכדו בשיטפונות הבזק, שהתרחשו ביום ראשון לאחר שגשמים עזים גרמו לזרמים פתאומיים של מים בעמקי המדבר היבשים. בזמן שהאישה ובנה נספו, שני הילדים האחרים חולצו ונמצאו בחיים, לפי הרשויות המקומיות. הקורבנות היו בטיול ללא מדריך עם קבוצה של 18 תיירים. הקבוצה נסחפה במי השיטפונות במהלך הטיול באזור, ובסך הכל בנוסף לשני הילדים הבלגים, 14 אזרחים צ'כים חולצו.

מבצע החיפוש הקשה הופסק ביום ראשון בלילה בשל תנאי מזג האוויר המאתגרים, אך התחדש מוקדם היום בבוקר. צוותי החילוץ פעלו ללא לאות במשך הלילה, כאשר גופות האם ובנה התגלו שעות לאחר מכן. משרד החוץ הבלגי אישר את הטרגדיה, הביע תנחומים עמוקים וציין כי הוא עוקב מקרוב אחר המצב בתיאום עם שגרירות בלגיה בעמאן.

שיטפונות הבזק גרמו לכאוס גם בעיר העתיקה הסמוכה פטרה, אחד מהאתרים הארכיאולוגיים המפורסמים בעולם ואתר מורשת עולמית של אונסק"ו. הרשות לפיתוח ותיירות פטרה (PDTRA) אישרה כי למעלה מ-1,700 תיירים פונו בבטחה מהאתר לאחר שגשם כבד הציף את המעבר הצר המוביל למבנים החצובים המפורסמים של פטרה. המבקרים הובלו לשטח גבוה יותר כשזרמים של מים שצפו במורד הגבעות שמסביב, והפכו עמקים יבשים לנהרות גועשים. ה-PDTRA עצרה את מכירת הכרטיסים והודיעה כי לא דווח על פציעות בקרב התיירים. צוותי הגנה אזרחית פינו את המבקרים מנקודות ציון מרכזיות, כולל אל חזנה, קבר החייל הרומי והמנזר. 

האזורים הדרומיים של ירדן, כולל פטרה וואדי אל-נחיל, מועדים לשיטפונות במיוחד בזמן גשמים עזים שעלולים להציף את השטח הצחיח. התקרית הטרגית הזו אינה הפעם הראשונה שהצפות גורמות להרוגים באזור; גם תקריות קודמות, כולל שיטפונות ב-2018 ו-2021, גבו קורבנות.