אלפי ישראלים נופשים בימים אלו באיחוד האמירויות, שהפך בשנים האחרונות ליעד פופולרי ומועדף בקרב התייר הישראלי, וגם מקום שמשרה "אווירה בטוחה" בעקבות המדיניות הנוקשה של האמירתים בכל הנוגע לביטחון, כאשר כל פינה במדינה מרושתת במצלמות ואנשי הביטחון המקומיים ממלאים את כלל הרחובות והמקומות התיירותיים.

הידיעה על רצח הרב צבי קוגן, שליח חב"ד לאמירויות, הכתה לא מעט ישראלים בתדהמה ויצרה תחושת פחד בקרב אלו שנופשים במקום, וגם בקרב התיירים שעתידים להגיע לנפוש בזמן הקרוב בדובאי או באבו דאבי. בתוך כך, מקורב לבית חב"ד באמירויות אמר היום ל-mako ש"הקהילה מסתגרת כעת ומנסה להבין את האירוע  וההשלכות שלו. זה אירוע שכואב הלב".

שושי, תושבת צפון הארץ, טסה יחד עם משפחתה ביום רביעי האחרון לדובאי והדיווחים על היעלמותו של שליח חב"ד עוררו בהלה בקרב בני משפחתה. "מאז שראינו את הפרסומים אתמול בחדשות הייתה לנו תחושה של פחד שזה יכול לקרות גם לנו. אתמול היינו בגלובל ויליג', והרגשנו מבטים מאוד מוקצנים, המוכרים שאלו מאיפה אנחנו בסקרנות רבה ומחשידה. אני דאגתי לקחת את רשות הדיבור וציינתי שאנחנו מאוזבקיסטן, אני דוברת את השפה בגלל שנולדנו שם, לא רציתי לספר שאנחנו מישראל. אחרי 10 דקות של פחד ברחנו מהמקום. גם בקניון הרגשנו שמחפשים סימני זיהוי לישראלים, רוב הזמן דאגנו לדבר באנגלית. ממש פחדנו לאורך הסופ"ש האחרון בגלל הדיווחים ותחושת החוסר ביטחון, דווקא בדובאי, היום אנחנו כבר חוזרים לארץ".

הכפר הגלובלי (צילום: GlobalTravelPro, shutterstock)
הכפר הגלובלי|צילום: GlobalTravelPro, shutterstock

נטלי, תושבת באר שבע, טסה שלשום יחד עם בעלה לדובאי, וציינה אף היא את תחושת הפחד בכפר הגלובלי, אחד המקומות הכי פופולריים בקרב ישראלים ובקרב תיירים בכלל בטיסה לדובאי. "יש שם ריכוז גדול של אוכלוסייה מוסלמית, מה שמעלה את החשש ותחושת הפחד באופן טבעי. יש המון מוכרים בדוכנים של לבנון, איראן ותימן שמסתכלים בצורה מפחידה, הם מזהים את הישראלים. זה לא קשור לרצח המזעזע של נציג חב"ד, זאת הפעם השלישית שלנו בדובאי ותמיד הרגשנו פחד במקום הזה. מלבד למקום הזה, לא חששנו בשום מקום או אטרקציה שעשינו".

אמש התקיימה מסיבת ענק בדובאי בהפקה של הדיג'יי הטורקי המוכר, מחמוט אורהן, שגם הופיע בישראל יממה לפני פרוץ טבח השבעה באוקטובר. לא מעט ישראלים נכחו במקום, ביניהם גם מושיקו, שטס ביחד עם אשתו. "אנחנו מאוד אוהבים את דובאי, זו הפעם השביעית שלי פה ומעולם לא הייתה לי תחושת פחד. במהלך המסיבה יצא לנו להכיר לא מעט ישראלים, וכולם הביעו חשש בגלל מקרה הרצח, לא מחצינים סממנים יהודים וממעיטים לדבר בעברית. אנחנו לגמרי צריכים לפקוח עיניים בתקופה הזו".


על איחוד האמירויות חלה אזהרת מסע ברמה 3 (איום בינוני) אשר המלצתה להימנע מנסיעות שאינן חיוניות ליעד. כמו כן, המל"ל קורא לשוהים באמירויות לנקוט באמצעי הזהירות הבאים:

  1. להימנע מהגעה לעסקים, מקומות כינוס ובילוי המזוהים עם אוכלוסייה ישראלית ויהודית.
  2. לשמור על ערנות מוגברת במקומות ציבוריים (כולל מסעדות, מלונות, ברים וכו').
  3. להימנע מהחצנת סממנים ישראלים.
  4. לשתף פעולה עם כוחות הביטחון המקומיים להישמע להנחיותיהם ולדווח מיידית באם נחשפתם לפעילות טרור.
  5. להימנע מפרסום פרטי הנסיעה ברשתות חברתיות ופרסום תמונות ופרטי ביקור טרם הנסיעה ובזמן אמת" כולל קבוצות שונות המתמקדות בתיירות בחו"ל. מומלץ ככלל לנעול פרופילים ברשתות חברתיות ולהימנע משיתוף.
  6. מומלץ למבקרים במדינה, לצמצם תנועה, להישאר באזורים מאובטחים.
  7. יצוין כי אזהרה זו אינה חלה במקרה של טיסת מעבר (קונקשן) במדינה אך מומלץ להישאר בשדה התעופה עד לטיסת ההמשך.
  8. לכללי זהירות נוספים מומלץ להיכנס לקישור.
_OBJ

למען הסר ספק, באם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור במדינה בחו"ל, מומלץ לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של המטה לביטחון לאומי (פועל 24/7) בטלפון 02-6667444.

לשאלות/ אירועים בסוגיות נוספות, כגון: ביטחון אישי בהקשרי פשיעה ואנטישמיות, סוגיות קונסולריות, יש לפנות למוקד משרד החוץ (פועל 24/7) בטלפון 02-5303155.