אוטארו (Otaru), עיר נמל מקסימה באי הצפוני הוקאידו שביפן, נוקטת בצעדים חסרי תקדים כדי לבלום את ההתנהגות של התיירים. במאמץ להתמודד עם החששות העולים מהצפיפות, הרשויות המקומיות שכרו מאבטחים כדי להסדיר את צילום הסלפי במקומות תיירות פופולריים. פעולה זו באה בעקבות תקרית טרגית שבה תיירת בת 61 איבדה את חייה לאחר שעלתה על פסי רכבת כדי להצטלם.

אוטארו, המפורסמת בנופים שלה, מושכת מבקרים לתעלותיה הציוריות, המבנים ההיסטוריים והמדרונות התלולים, כשמדרון Funamizaka(Funamizaka) הוא אחד מנקודות הצילום האייקוניות ביותר שלה. המיקום מוצג בסרט היפני "מכתב אהבה" משנת 1995 ובסרט "ערים מאוהבות" משנת 2015, ומציע נופים עוצרי נשימה של הנמל ושל הים. עם זאת, העיר גילתה שהתהילה שלה גם פוגעת בה: עומס מוגזם והתנהגות מסוכנת, במיוחד בקרב תיירים להוטים לצלם את הצילום המושלם.

אוטארו יפן תיירים (צילום: Infinity T29, shutterstock)
העיירה הפכה לכל כך פופולרית שהרשויות נאלצו לפזר שוטרים ברחובותיה. אוטארו, יפן|צילום: Infinity T29, shutterstock

התאונה הקטלנית שבה תיירת סינית נפגעה מרכבת כשניסתה לצלם את עצמה על הפסים, העצימה את החששות של הרשויות בעיר. דיווחים מקומיים חשפו כי התיירת, שהייתה שקועה בניסיונות לצלם את תמונת הסלפי המושלמת, לא הבחינה ברכבת המתקרבת. למרבה הצער, זה לא אירוע בודד והמקומיים הביעו תסכול מהתדירות ההולכת וגוברת של תיירים שחוסמים רחובות ונכנסים לנכסים פרטיים כדי לצלם. הרחובות הצרים ואזורי המגורים של אוטארו הושפעו במיוחד, כאשר חלק מהתושבים דיווחו על קשיים בגישה לבתיהם עקב חסימות כבישים ומדרכות. המקומיים גם מציינים שהרכבות נאלצו לעצור מספר פעמים בגלל תיירים שעלו על פסי הרכבת.

מדרון אוטארו יפן תיירים (צילום: tkyszk, shutterstock)
המדרון הפך לאחת האטרקציות המובילות של העיר. מדרון פונאמיזאקה |צילום: tkyszk, shutterstock
תעלה אוטארו יפן תיירים (צילום: Nami Uchida, shutterstock)
התיירים מגיעים לעיר כדי לראות את התעלות והמבנים הישנים|צילום: Nami Uchida, shutterstock

בתגובה לכאוס ההולך וגובר, עיריית אוטארו החליטה לשכור מאבטחים כדי לפקח על אזורי תיירות מרכזיים, במיוחד במדרון פונאמיזאקה. השומרים מוצבים שם מדי יום בשעות 10:00–16:00, ומונעים מתיירים לחסום את התנועה או ולהתנהל באופן שעלול לסכן את עצמם ואת הסביבה שלהם. שלטים במספר שפות הוצבו במקומות צילום פופולריים, המזהירים את המבקרים מפני חסימת כבישים, הסגת גבול או צילום תמונות במקומות מסוכנים כמו פסי הרכבת.

ההחלטה להעסיק מאבטחים מגיעה בתקופה שבה תיירות היתר הופכת לנושא מדובר ברחבי יפן. בשנת 2024, ביקרו במדינה יותר מ-36 מיליון תיירים. בעוד שהתיירות חיונית לכלכלת יפן, היא גם מפעילה לחץ עצום על קהילות מקומיות, כאשר ערים רבות חוות צפיפות, זיהום ורעש.

הצעד הזה של אוטארו הוא חלק מתנועה רחבה יותר ברחבי יפן שנועדה לטפל בהשפעות השליליות של התיירות. ערים כמו קיוטו ופוג'יקאווגוצ'יקו יישמו צעדים דומים, כולל בניית מחסומים והקמת שילוט כדי להגביל את מספר התיירים באתרים מסוימים. יפן גם פותחת קמפיין לחינוך תיירים על החשיבות של כיבוד המנהגים המקומיים, הימנעות מהתנהגות שמשבשת לתושבים את החיים ושמירה על החוקים.