דובאי, אחד מיעדי התיירות ומרכזי התחבורה העמוסים בעולם, מתמודדת עם מציאות משתנה לנוכח השינויים הגיאופוליטיים, כאשר ישראלים רבים עדיין נמצאים בה לאחר סגירת השמיים בישראל. אתמול נרשמה עליית מדרגה נוספת במשבר, כאשר איראן שיגרה טילים לעבר בסיסי צבא אמריקניים בקטאר ובעיראק. בתגובה, איחוד האמירויות וקטאר סגרו זמנית את המרחב האווירי שלהן, מה שהוביל לביטול מאות טיסות ולעיכובים כבדים בנמלי התעופה של האזור.
אולם הבוקר, הודיעו שתי המדינות כי הן פותחות מחדש את המרחב האווירי שלהן. נמל התעופה של דובאי, שנחשב לאחד העמוסים בעולם, חידש את פעילותו, אך הזהיר כי שיבושים עדיין צפויים. חברות תעופה כמו אמירייטס ואתיחאד נאלצות לשנות את מסלולי הטיסה כדי להימנע מאזורים מסוכנים, מה שגורם לעיכובים ולשינויים בלתי צפויים.
בעקבות ההפצצה של ארה"ב על אתרי הגרעין באיראן, מספר ממשלות, בהן בריטניה ואחרות, עדכנו את ייעוץ הנסיעות שלהן למדינות ברחבי האזור, כולל איחוד האמירויות, קטאר, עומאן, בחריין, כווית וסעודיה. ייעוץ המסע עדיין רלוונטי ומצביע על כך שתיירים באזורים הללו, לרבות דובאי, עדיין צריכים לנקוט משנה זהירות ולעקוב אחר ההתפתחויות האזוריות.

>> "יותר רגוע כאן לישראלים לעומת מה שקורה באירופה"
>> "הכי בטוחה בעולם": למה הישראלים המשיכו לטוס לאיחוד האמירויות גם במלחמה?
>> שמרו על עצמכם: ביעד הפופולרי והנוצץ הזה לא כדאי להסתבך עם החוק
למרות שדובאי נשארת רגועה וממשיכה לתפקד כרגיל, האזהרה מדגישה את הסיכון לסגירות פתאומיות של המרחב האווירי, ביטולי טיסות ושיבושים בלתי צפויים אחרים. למרות הפסקת האש שהוכרזה בין ישראל ואיראן הבוקר, מספר חברות תעופה עדיין לא חזרו לפעול כרגיל. אתיחאד ביטלה טיסות לערים מרכזיות כמו דוחא, כווית, ריאד ודמאם, והודיעה כי תמשיך לפעול רק דרך מסלולים מאושרים. פליי דובאי, אייר ערביה וויז אייר מדווחות על שיבושים נקודתיים.
דובאי ממוקמת ממש מעבר למפרץ מול איראן, מופרדת על ידי כ-130 קילומטרים של ים. למרות הקרבה, העיר אינה מעורבת כעת בשום סכסוך ולא חוותה תקריות ביטחוניות הקשורות לפעולות האיבה המתמשכות. ובכל זאת, האופי הנזיל של המשבר פירושו שהתנאים עשויים להשתנות במהירות, ומטיילים נקראים לעקוב מקרוב אחר התפתחויות חדשותיות.
