בזמן שאלפי ישראלים עדיין תקועים בקפריסין ומחפשים דרכים שונות להגיע לארץ, בסוף השבוע דווח על סוכן של משמרות המהפכה שנעצר בקפריסין לאחר שתכנן לבצע פיגוע. 

דוד, תושב מרכז הארץ, שתקוע בלרנקה יחד עם אחיו מאז תחילת המבצע וסגירת השמיים, מספר על התחושות באי השכן: "מההתחלה היה חשש שינסו לפגוע בנו, כי הרבה ישראלים התחילו להגיע לקפריסין שמהווה נקודת חילוץ, וברגע שידעו שזה יהיה יעד יציאה אפשרי אז ישראלים שנתקעו ביעדים שונים בעולם התחילו להגיע לכאן ולמלא את המלונות".

לדבריו, הידיעה על מעצר איש משמרות המהפכה לא הפתיעה אותו. "קיבלנו פושים מאתרי החדשות בישראל על סיכול פיגוע, וגם חברים התחילו לשלוח הודעות שכדאי להיזהר ולשמור על עצמנו. יש מתח באוויר, אבל לא משהו חריג. יש נוכחות משטרתית גדולה ברחובות".

גם מאיה, תושבת תל אביב, תקועה בלימסול יחד עם בת זוגה, מוסיפה: "שמעתי על זה, האמת שאנחנו ספציפית נמצאים באזור מאוד מאובטח סוג של 'שכונה' חדשה עם שמירה בכניסה, אבל לא חושבת שזה קשור למצב, לא יצא לי לשים לב לשמירה מיוחדת עבור ישראלים. בתור ישראלים אין תחושת ביטחון בשום מקום, אם בארץ אין לנו אז בטח שלא בחו"ל, אבל יש משהו מאוד מנחם ומרגיע שיש פה עוד המון ישראלים. בלימסול יחסית רגוע, המקומיים אוהבים את הישראלים".

כזכור, גבר אזרבייג'ני נעצר אתמול (שישי) בחשד שתכנן פיגוע טרור וצילם בסיסי צבא במדינה כהכנה לפעולה. על פי החשד, הגבר חבר פעיל במשמרות המהפכה של איראן. הוגש נגדו כתב אישום על עבירות טרור, ריגול, קשירת קשר לביצוע פשע ועבירות נוספות. בימים האחרונים תוגברה האבטחה בעקבות ריכוזי הישראלים באי.

כבר לפי כשבוע דיווחנו שישנם חששות גוברים באי מפעולות טרור של איראן, שהזהירה במפורש שבסיסים בריטים, אמריקנים וצרפתים עלולים להפוך למטרות אם המדינות הללו יסייעו לישראל. בקפריסין התייחסו ברצינות לאיום ונקטו משנה זהירות. 

בתגובה לאיום האיראנים, ממשלת קפריסין הפעילה פרוטוקולי הגנה אזרחית ופתחה מקלטים ציבוריים. אפליקציית סלולר חדשה, SafeCY הושקה כדי לסייע הן לתושבים והן לתיירים לאתר את המקלט הקרוב ביותר אליהם בזמן אמת. האפליקציה זמינה באנגלית וביוונית בחנויות האפליקציות, מציגה מיקומי מקלטים, קיבולת והוראות חירום. "כעת המקלטים שלנו יכולים להכיל 30 אחוז מהאוכלוסייה, ואנחנו פועלים כדי להעלות את הקיבולת ל-70 אחוז במהירות האפשרית", אומר שר הפנים של קפריסין קונסטנטינו יואנו. "אנחנו מקווים שלעולם לא נצטרך להשתמש בהם, אבל אנחנו מתכוננים".