בסוף השבוע האחרון התפרסם ב-mako כי תושבי העיירה התאילנדית פאי טוענים כי המבקרים הישראלים שמגיעים למקום מתנהלים באופן שמשבש את אורח חייהם, מבצעים פשעים, משתוללים ופותחים עסקים לא חוקיים. "הישראלים פתחו פה דוכני אוכל, מפיקים מסיבות, מכוני קעקועים, דוכני תכשיטים ובגדים וגונבים לנו את הפרנסה", אומר צעיר ישראלי שמתגורר בפאי בשנתיים האחרונות. "הם פועלים באופן לא חוקי, לא משלמים מיסים וגורמים לנו לנזקים כספיים".

כעת מתברר שהתופעה הזו לא מתרחשת רק בפאי, אלא גם במקומות אחרים ברחבי תאילנד ובהם בנגקוק, קוסמוי, ופאטאיה. אתמול דווח על תייר ישראלי שנעצר לאחר שניסה להמיר כסף מזוייף. "הישראלים מחפשים כל הזמן לעשות קומבינות וקיצורי דרך ולא אוהבים את זה כאן בלשון המעטה", מסביר א', ישראלי שמתגורר בפאטאיה. "הם מקימים פה עסקים שמתחרים עם המקומיים וגוזלים להם את הפרנסה. התאילנדים חיים מתיירות והישראלים בלי בושה גונבים להם את גם המעט הזה ולרוב באופן לא חוקי. הם גורמים נזקים לתדמית של מדינת ישראל ומסתכנים במעצרים והגשת כתבי אישום נגדם על הפעלת עסקים לא חוקיים".

פאטאיה תאילנד (צילום: charnsitr, shutterstock)
גם כאן יש חיכוך עם הישראלים. פאטאיה, תאילנד|צילום: charnsitr, shutterstock

בשנת 2024 נרשמה קפיצה דרמטית במספר התיירים הישראלים שביקרו בתאילנד. מדובר בעלייה מ-225 אלף תיירים מישראל בשנת 2023 ל-270 אלף בשנת 2024. אבל למרות שרוב אותם מבקרים בתאילנד שומרים על החוק, חלק נכבד גם מותח את הגבולות ואת הסבלנות של מערכת האכיפה במדינה.

לאחרונה החלו רשויות האכיפה בתאילנד ורשות המיסים לפעול נגד אזרחים זרים, ובכלל זה גם ישראלים, המפעילים עסקים לא חוקיים. "יש יותר ויותר פשיטות של רשויות האכיפה בעיירה פאי, בבנגקוק, קוסומוי, קופנגן ופאטאיה, בגלל שאזרחים זרים פתחו לאחרונה עסקים בלי רישיון מהמדינה, וזה יכול להסתיים לא רק במעצרים אלא בעונשי מאסר וקנסות כבדים", הדגיש א'. "התיירים הישראלים צריכים להבין שהחוקים בתאילנד שונים מישראל גם ברמת הענישה. כל יום יש עוד ועוד תלונות נגד ישראלים".