האי האיטלקי קאפרי הוא סמל לאלגנטיות ים-תיכונית, אבל הוא מתמודד כעת עם מציאות פחות אידיאלית: תיירות היתר הגיע גם אליו. מה שהיה פעם ברכה הפך למקור של דאגה עמוקה לתושבים ולעסקים. הרחובות הצרים של האי, המערכות האקולוגיות השבריריות ותחושת השלווה ההולכת ומצטמצמת על ידי תיירים שמגיעים לטיולי יום וקרוזים, מובילים למדיניות חדשה ולוויכוח הולך וגובר על עתידו של האי.
קאפרי חווה ניגוד עונתי בולט: האי כמעט נטוש בחורף אבל בקיץ הוא הופך ליעד עמוס ביותר. כבר באביב, גל של מטיילי יום מתחיל להגיע מערי היבשת כמו נאפולי וסורנטו, ולעתים קרובות הם רק שוהים כמה שעות באי. הביקורים הקצרים האלה יוצרים צפיפות קשה, במיוחד באזורים מרכזיים כמו כיכר הפוניקולר, שם השתרעו לאחרונה תורים מהתחנה ועד לברים שבאזור. צפיפות כזו הפכה כיכרות ציבוריות לצווארי בקבוק להולכי רגל, ומקשה על חיי היומיום של המקומיים. "זה לא רק הצפיפות", אמר תושב המקום. "זו התחושה שהאי כבר לא שייך לנו".

>> טסים לאיטליה? היכנסו למדריך המלא
>> כמו בתאילנד: האי המושלם נמצא במרחק של שעתיים טיסה
>> "לא רוצים להפוך לדיסנילנד": המקומיים במקום היפה באירופה סובלים מצפיפות מבקרים
בתגובה, ראש העיר פאולו פאלקו נקט בצעד שנוי במחלוקת על ידי הוצאת צו האוסר על סוחרים וצוותי מסעדות לפנות לתיירים עם חומר פרסומי כגון תפריטים ועלונים. המפרים מסתכנים בקנסות ועד שלושה ימים של השבתת בית העסק.
הסתדרות הצרכנים הלאומית שיבחה את המהלך, וכינתה אותו "החלטה נכונה, אמיצה והכרחית" לבלום טקטיקות מכירה אגרסיביות ולהגן הן על התיירים והן על כבודם של המרחבים הציבוריים. האיחוד טוען כי פרסום לא מורשה לעתים קרובות מטעה מבקרים ומעמיס על אזורים היסטוריים בגלל המספר הגבוה של הולכי הרגל.
עם זאת, מבקרים של המהלך ובהם מכון ברונו לאוני, צוות חשיבה איטלקי הדוגל בשוק חופשי, טוענים שגישה זו מחמיצה את המטרה: "פלאיירים וקידום ברחוב הם לא הבעיה", נכתב במאמר המערכת שלהם. "הם מנגנון שוק בסיסי שעוזר לתיירים לגלות מה יש לאי להציע. התמקדות בעסקים קטנים הוא לא פתרון לתיירות יתר, זה השעיר לעזאזל".

בתוך הוויכוח המקומי, מתקיימות ברומא שיחות רחבות יותר. כוח משימה ממשלתי חדש, שהושק על ידי שרת התיירות דניאלה סנטנצ'ה ונשיא אזור קמפניה וינצ'נזו דה לוקה, שואף לפתח מסגרת לאומית ליעדים הנמצאים בלחץ תיירותי קיצוני, כמו קאפרי. חוק מיוחד בהצעה, צפוי להסדיר את מספר המבקרים ולתת כוח רב יותר לרשויות המקומיות בניהול המצב. "אנו בטוחים שזוהי תחילתו של תהליך שיאזן בין תיירות לקיימות סביבתית, תשתיתית וחברתית", אמר ראש העיר פלקו לאחר פסגה עם עיירות חוף אחרות.