לפני כשלושה שבועות, במהלך חופשה באחד מבתי המלון באילת, דליה ובעלה נתקלו בחוויה לא נעימה – אך כזו שהיו ערוכים לה מראש. עם כניסתם לחדר בקומה החמישית, שלפה דליה ממזוודתה מכשיר אולטרה-סגול קטן, אותו רכשו במיוחד כדי לבדוק את רמת הניקיון בחדרים בבתי מלון. "בעלי הפעיל את המכשיר, וגילה שהמצעים מלוכלכים, שיש פשפשים, ושהשירותים והמקלחת נמצאים במצב סביר – אך גם הם דרשו ניקיון נוסף", מספרת דליה.

השניים ירדו מיד לקבלה, וביקשו להחליף מצעים ולנקות את החדר מחדש. "הסברנו לפקידת הקבלה שאנחנו לא מתכוונים לשהות בחדר כזה, הבריאות שלנו חשובה. אנחנו לא מוכנים לשלם על חופשה ולחזור ממנה עם עקיצות ומחלות", היא מוסיפה. הפקידה, לדבריה, הייתה המומה מהבקשה ומהמכשיר שחשף את הליקויים.

פנס אולטרה ויולט  (צילום: Nikolay Kostadinov, shutterstock)
פנס קטן שיכול למצוא הרבה מאוד בעיות בחדר המלון|צילום: Nikolay Kostadinov, shutterstock

ההחלטה לרכוש את המכשיר התקבלה בעקבות חוויה קודמת במלון יוקרתי בירושלים. "במהלך הלילה כולו נעקצנו על ידי פשפשים", מספרת דליה. "מאז, בכל מלון בארץ או בעולם, אנחנו סורקים את החדר עם המכשיר לפני שאנחנו מתמקמים. הפעם, אחרי ששלחו את החדרנית לנקות והחליפו מצעים, ערכנו בדיקה נוספת, והחדר היה באמת נקי".

דליה ובעלה אינם היחידים שמשתמשים במכשירים האלה. יותר ויותר אורחים בארץ מצוידים במכשירי אולטרה-סגול קטנים, שמטרתם לבדוק לכלוך, פשפשים, כתמים ושאר ליקויים שאינם נראים לעין. טווח המחירים של המכשירים נע בין 50 ל-70 שקלים לדגמים פשוטים, ועד 250 שקלים לדגמים איכותיים יותר. אור אולטרה סגול (UV) הוא קרינה אלקטרומגנטית שיכולה לגרום לחומרים מסוימים לזהור, וכך לחשוף כתמים ונוזלים כמו הפרשות גוף ועובש שאינם נראים באור רגיל. תכונה זו שימושית במיוחד לזיהוי מזהמים נסתרים במלונות, ומאפשרת ניקיון יסודי יותר. בנוסף, אור UV מסוג UV-C יכול לחטא משטחים ואוויר על ידי פגיעה ב-DNA של חיידקים ווירוסים, אך דורש שימוש זהיר עקב הסיכון לבני אדם.

חדר מלון נא לנקות (צילום: Kamil Macniak, shutterstock)
לפעמים החדר רק נראה נקי|צילום: Kamil Macniak, shutterstock

יורם, אורח נוסף שמשתמש במכשיר, מספר על מקרה דומה בבית מלון בים המלח: "רצינו לברוח. רמת הניקיון הייתה ירודה, התחזוקה גרועה. עשינו בלגן בקבלה, הראינו למנהל המשמרת את תוצאות הבדיקה, והוא העביר אותנו לחדר אחר. גם בו גילינו שהמצעים לא הוחלפו. הם לא אוהבים את זה, אבל זו העבודה שלהם – שיתמודדו. אם בתי המלון ידאגו לניקיון כמו שצריך, אף אחד לא יצטרך לבדוק אותם".

מן העבר השני, בבתי המלון לא מסתירים את תחושת חוסר הנוחות מהתופעה ההולכת ומתרחבת. "זה לא נעים כשהאורחים עושים ביקורת עם מכשירים כאלה ומביכים אותנו", אומר מנהל בבית מלון באילת. "נכון, אלה עדיין אחוזים בודדים מהאורחים, אבל אנחנו חוששים שזה יהפוך לנורמה ונהיה חייבים לבדוק כל חדר כאילו מדובר במתקן רפואי". הוא מוסיף כי הבעיה נובעת לעיתים ממחסור בכוח אדם: "חדרנית אחת צריכה לנקות מספר רב של חדרים, ולפעמים פשוט אין לה זמן לבצע ניקיון יסודי. זה מצב שלא תמיד בשליטתנו".