קוראסאו (Curação) חווה צמיחה תיירותית שוברת שיאים, עם טיסות חדשות ומספר עולה של תיירים – במיוחד אמריקאים. על פי מגמות טיולי קיץ 2025 של Google Flights, קוראסאו הוא היעד הבין-לאומי הפופולרי ביותר עבור מטיילים מארה"ב השנה, שעולה אפילו על האיים הוותיקים כמו ארובה, והופך מפנינה שקטה מתחת לרדאר לשחקן מוביל בקריביים.

האי קוראסאו, המרכזי שבקבוצת איים בדרום הים הקריבי לחופי ונצואלה, קיבל למעלה מ-1.57 מיליון מבקרים בשנת 2024, עלייה של 20 אחוזים בהשוואה לשנה הקודמת, על פי נתוני לשכת התיירות של קוראסאו (CTB). במרץ 2025, קוראסאו עשה היסטוריה כשהגיעו אליו יותר מטיילים מצפון אמריקה מאשר מאירופה בפעם הראשונה. באותו החודש, יותר מ-22 אלף אמריקנים ביקרו באי, שיא ​של כל הזמנים.

סוג אחר של קריביים

מה שמייחד את קוראסאו הוא לא רק הנגישות והקווים החדשים שנוספו לאי, אלא החוויה שהמקום מציע. בעוד שיעדים רבים בקריביים ידועים בעיקר בזכות החופים ומלונות ההכל כלול, קוראסאו בולט במורשת התרבותית העשירה שלו, בשכונות התוססות ובעולם התת-ימי יוצא הדופן.

בירת קוראסאו, ווילמסטאד (Willemstad), היא אתר מורשת עולמית של אונסק"ו והעיר מלאה בארכיטקטורה קולוניאלית בצבעי פסטל וחיי רחוב. השילוב של האי של השפעות הולנדיות, אפריקניות, לטיניות וקריביות בא לידי ביטוי לא רק בארכיטקטורה אלא באוכל, בשפה ובמוזיקה.

וילמסטאד קוראסאו  (צילום: fokke baarssen, shutterstock)
השפעות קולוניאליות הולנדיות. וילמסטאד, קוראסאו|צילום: fokke baarssen, shutterstock
פונדה וילמסטאד קוראסאו (צילום: Studio Barcelona, shutterstock)
לקחו את הולנד והוסיפו צבעים. וילמסטאד|צילום: Studio Barcelona, shutterstock

החופים של קוראסאו מציעים גישה נוחה לצלילה ושנורקלינג, וביבשה התיירים יכולים לטייל בהר כריסטופל (Christoffel), לחקור את קווי החוף הדרמטיים של הפארק הלאומי שטה בוקה (Shete Boka). ברבי האי ישנם גם מפרצונים נסתרים כמו גרוטה ניפ (Grote Knip) וקאס אבאו (Cas Abao), כשרוב הפעמים המקומות כמעט ריקים ממבקרים ושקטים בהרבה ממקומות אחרים בקריביים.

בקוראסאו יש גם קהילה יהודית, ששורשיה במאה ה-17 עם הגעת משפחות יהודיות שנמלטו מאירופה. הקהילה פרחה תחת השלטון הקולוניאלי ההולנדי, תרמה משמעותית להתפתחות הכלכלית של האי והטביעה את חותמה בארכיטקטורה של וילמסטאד, כפי שניתן לראות בבית הכנסת מקווה ישראל-עמנואל. במשך מאות שנים התפתח מיזוג תרבותי ייחודי, המתבטא בשפה הפפימנטו ובחגיגות יהודיות עם השפעות קריביות, ועד היום ניכרת השפעתה ברחבי האי, למרות התמודדותה הנוכחית עם אוכלוסייה מצטמצמת ומאמצי השימור של מסורותיה.

חוף ים קוראסאו (צילום: fokke baarssen, shutterstock)
החופים שקטים ובקושי יש בהם תיירים|צילום: fokke baarssen, shutterstock
שטה בוקה קוראסאו (צילום: Zina Seletskaya, shutterstock)
אתרי הטבע בקוראסאו הרבה פחות עמוסים מבאיים הפופולריים יותר|צילום: Zina Seletskaya, shutterstock

המטבח של קוראסאו הוא עוד כוכב עולה. מסעדות כמו Plasa Bieu מגישים מנות מקומיות אותנטיות כמו תבשיל עיזים, פנקייק דלעת וקשי ינה – מנת בשר וגבינות מתובלים. בלילה, פוד טראקים כמו Truki Pan עומדות ברחובות, ומציעות צלעות בגריל, המבורגרים של דג ועוד. לאוכל משובח, Fort Nassau ו-Baoase Culinary Beach מספקים חוויות גורמה בסביבה מרשימה על החוף.

על רקע הזינוק בתיירות, קוראסאו נוקט גם בצעדים כדי להגן על מה שמייחד אותו. בשיתוף פעולה עם ארגון הסביבה Sustainable Travel International ואוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, האי השיק בשנת 2024 מחקר שמטרתו לנהל את צמיחת התיירות באופן שגם ישמור על אוצרות האי בשנים הבאות. המחקר מתמקד לא רק במספר המבקרים אלא בהשפעה הסביבתית, התרבותית והחברתית הרחבה יותר של התיירות. המטרות כוללות שמירה על מערכות אקולוגיות טבעיות, שימור מורשת תרבותית והבטחה שהיתרונות, והרווחים, של התיירות יגיעו לקהילות המקומיות. "זה לא עניין של הגבלת תיירות – זה עניין של ניהול נבון", אומרת פאלומה זפאטה, מנכ"לית Sustainable Travel International. "המטרה היא ליצור מעגל שבו הצמיחה מתחשבת ותומכת ברווחת הקהילה והיעד כאחד".

בית כנסת קוראסאו  (צילום: Gail Johnson, shutterstock)
ההשפעה היהודית עדיין ניכרת באי. בית הכנסת הגדול בקוראסאו|צילום: Gail Johnson, shutterstock

היכן לשהות בקוראסאו וכמה זה עולה?

ענף האירוח של קוראסאו מתרחב לצד הפופולריות שלו, החל מהכל כלול יוקרתי ועד לבתי הארחה מותאמים לתקציב. מי שמעוניין להתפנק יכול לבחור ללון במלון Sandals Royal Curaçao ב-1,200-600 דולר (2,170-4,300 שקל) ללילה, אתר נופש הכל כלול עם נוף פנורמי לאוקיינוס ​​ושירותים ברמה הגבוהה ביותר. למי שעוניין ללון בקוראסאו במחירים נמוכים יותר, אפשרויות Airbnb מתחילות בסביבות 50 דולר (180 שקל) ללילה, במיוחד מחוץ לאזורי התיירות הגדולים.

וילמסטאד הבירה קוראסאו (צילום: Kevin Ruck, shutterstock)
לאי אפשר להגיע בטיסות מאירופה ומארצות הברית|צילום: Kevin Ruck, shutterstock

טיסות מרוב הערים הגדולות בארה"ב נעות כיום בין 400 ל-600 דולר (כ-1,500–2,170 שקלים) הלוך ושוב, או לחלופין טיסה מלונדון לקוראסאו עולה 490–800 פאונד ומעלה (2,357–3,850 שקלים), בדרך כלל עם עצירה אחת או יותר. טיסה ישירה מאמסטרדם לקוראסאו תעלה 500–1,000 אירו (2,050–4,000 שקלים).