מילוי בקשת ESTA הוא תהליך מהיר למדי, אך ישנן כמה שאלות וחלקים מהמידע הנדרש שיכולים לסבך את הבקשה. זה יכול לקרות אם המבקש לא מבין לגמרי מה עליו לעשות, בין אם בגלל מגבלות שפה, מחסור במידע או שהוא אינו בטוח איזה מידע עליו לספק. רגע לפני שישראל נכנסת לתוכנית, כדאי להכיר את המערכת – פשוטה וברורה, ובניגוד למילוי בקשה לוויזה ניתן בהחלט למלא את טופס בקשת ה-ESTA באופן עצמאי ללא סיוע מחברות חיצוניות ויקרות.
>> לשאלות ותשובות בנוגע ל-ESTA היכנסו
פרקי המדריך:
מה כדאי לדעת כשרוצים להגיש בקשת ESTA?
1. מחלקת המדינה האמריקנית ממליצה להגיש את בקשת ה-ESTA עד 72 שעות לפחות לפני הנסיעה. ישראלים שכבר מילאו את הטופס וקיבלו תשובה מעידים שבפועל קיבלו אותה תוך שעות בודדות.
2. ניתן להגיש בקשה משפחתית.
2. הזמן הממוצע המשוער להשלמת הבקשה הוא כחצי שעה.
3. יש להגיש בקשה חדשה במקרים הבאים:
- למבקש הונפק דרכון חדש.
- הנוסע שינה את שמו.
- הנוסע שינה את המין שלו.
- מדינת האזרחות של המטייל השתנתה.
- שינוי בנסיבות העומדות בבסיס התשובות הקודמות של הנוסע לכל אחת משאלות בקשת ה-ESTA המחייבות תגובת "כן" או "לא"
- פג תוקף השנתיים של האישור הקיים.
4. אין צורך להגיע לשגרירות ארצות הברית כדי לקבל את האישור. הוא יתקבל באופן מקוון דרך הדואר האלקטרוני שצוין בבקשה. חשוב לדעת שבמקביל לטופס ה-ESTA, ניתן עדיין להוציא גם טופס בשגרירות.
> בדקנו: מה עדיף - ויזה מהשגרירות או טופס ESTA והאם ניתן להחזיק בשניהם?
מה צריך בשביל להגיש בקשת ESTA?
- דרכון ביומטרי בתוקף: כל אדם שמגיש את הבקשה לפטור מוויזה, צריך לוודא שיש בידו דרכון אלקטרוני (e-passport). מדובר בדרכונים שמכילים שבב אלקטרוני עם אותו מידע שמודפס בדף הנתונים של הדרכון: שם המחזיק, תאריך לידה ומידע ביוגרפי אחר. דרכון אלקטרוני מכיל גם זיהוי ביומטרי, וארצות הברית דורשת שהשבב יכיל תמונה דיגיטלית של המחזיק בו. מי שמחזיק בדרכון שאינו ביומטרי נדרש להוציא ויזה רגילה לארצות הברית ואינו יכול להגיש בקשת ESTA.
> למדריך המלא להוצאת ויזה לארצות הברית - כרטיס אשראי: התשלום עבור בקשת ה-ESTA הוא מקוון. לכן עליכם לוודא שיש לכם כרטיס אשראי תקין כדי לשלם את העמלה. ניתן לשלם גם בעזרת PayPal.
- דואר אלקטרוני פעיל שאליו ניתן לפנות להתכתבות במקרה הצורך ולקבל בו את האישור.
ברגע שיש לכם את כל אלו, תוכלו לגשת לאתר הגשת הבקשה. לבקשה מספר שלבים שבהם תידרשו לציין מידע אישי, אישור פרטים ותשלום. שימו לב! הטופס כולו באנגלית, לכן עליכם למלא את הבקשה במדויק ולוודא שאתם מבינים את כל החלקים.
שלב 1: פרטים אישיים
לאחר שנכנסים לדף הראשי של בקשת ה-ESTA, יש לבחור בין שתי אפשרויות: מילוי בקשה ליחיד או מילוי בקשה למשפחה. שתי האפשרויות מופיעות כאשר לוחצים על הכפתור הכחול CREATE NEW APPLICATION, שנמצא מצד ימין. מתחת לאפשרויות אלה תמצאו גם את כפתור CONTINUE EXISTING APPLICATION בלבן, שמטרתו חזרה לבקשה שכבר נמצאת בתהליך (עד 30 יום מרגע פתיחת הבקשה הראשונה).
- לאחר שתבחרו את סוג הבקשה, תעברו לעמוד Disclaimers שבו תתבקשו לאשר שקראתם את ההוראות, ההנחיות והנהלים שיחולו עליכם בעת הגשת הבקשה ולאחריה. בין הנושאים גם העובדה שאדם שמגיש את בקשת ESTA יודע כי מדובר בבקשה שונה מזו של הוויזה, וכי חלים עליה חוקים אחרים שיש לעקוב אחריהם. כמו כן, האדם המגיש את הבקשה מציין כי הוא יודע שאם ייתפס בשקר, הבקשה שלו עלולה להיפסל לאלתר.
לאחר שתסיימו לקרוא את הכתוב, אשרו זאת בנפרד בשתי הלשוניות ולחצו על כפתור NEXT כדי לעבור לשלב הבא. - כעת ייפתח חלון UPLOAD YOUR PASSPORT שבו תתבקשו להעלות למערכת את הדרכון שלכם. קיימות שתי אפשרויות: הראשונה היא בחירה מתוך גלריה, השנייה היא שימוש במצלמה כדי לסרוק את הדרכון. יש להעלות את העמוד של הפרטים האישיים בדרכון (כולל התמונה והמלל) באופן ברור, מואר ולא מטושטש. הפרטים שבדרכון חייבים להיות תואמים באופן מלא לפרטים של המבקש בתוך טופס הבקשה. לחצו על כפתור ADD TO MY APPLICATION.
- שימו לב! בעת העלאת תמונת הדרכון, המערכת אמורה למשוך פרטים מסוימים באופן אוטומטי. עם זאת, יש לעבור שוב על הפרטים ולא לסמוך על המערכת. אם צריך לתקן או לעדכן את הפרטים, הקפידו למלא את כל המידע באנגלית, כשכל השדות המסומנים בכוכבית אדומה (*) הם שדות חובה – אם לא תמלאו אותם, לא תוכלו להשלים את הבקשה.
- החלק הראשון של הטופס דורש פרטים אישיים אודות המבקש: שם פרטי, שם משפחה, מין, תאריך לידה, מקום לידה ושמות ההורים. תצטרכו גם למלא את המידע ליצירת קשר – כתובת הדואר האלקטרוני, מספר הטלפון, וגם כתובת הבית.
- ישראלים בעלי אזרחות נוספת צריכים לציין זאת במפורש.
- בסוף שלב זה תוכלו לשמור את הטופס ולצאת אם תצטרכו. זכרו! הבקשה תישמר למשך 30 ימים בלבד כשמספר הבקשה יתקבל בדואר האלקטרוני שעדכנתם במערכת.
- המבקשים נשאלים אודות עמודי הרשתות החברתיות שלהם. בחלק זה תתבקשו למלא את המידע הרלוונטי. המבקשים לא חייבים לצרף את המידע, אבל הוא יכול לעזור לקדם את הבקשה. עם זאת, שימו לב שאין ברשתות החברתיות שלכם מידע שיכול לשלול מכם את אישור הבקשה. מידע בעייתי כולל תמונות או מידע כתוב.
- מנויי GE/NEXUS/SENTRI MEMBERSHIP – מנוי המזרז את תהליך מעבר הגבול לנוסעים בעלי סיכון נמוך ומאושרים לקנדה ולארה"ב (בתשלום) – נדרשים למלא מספר
- בחלק זה תתבקשו למלא גם את פרטי מקום העבודה שלכם. המידע כולל גם את שם מקום העבודה.
שלב 2: פרטי נסיעה
בחלק זה של הבקשה תידרשו למלא את פרטי הנסיעה כולל כתובת ומספר קשר בארצות הברית. תוכניות נסיעה ספציפיות אינן חובה בזמן הגשת הבקשה, אך כן תזדקקו למספר קשר בארה"ב.
- אם אתם מגיעים לארצות הברית כחלק מטיסת מעבר (קונקשן) עליכם לציין זאת בשאלה הראשונה בחלק זה של הבקשה. אם אינכם ממשיכים למדינה אחרת מיד, בסימון "לא", תתבקשו למלא את הפרטים הידועים לכם.
- הכתובת שבה תשהו בארצות הברית מומלצת להשלמת הבקשה ואם מתוכננים מספר מיקומים, עליכם להזין רק את הכתובת הראשונה. אם כתובת מלאה אינה ידועה, תוכלו להזין את שם המלון, המיקום בו תבקרו או את מידע אחר שמעניק אינדיקציה לגבי הביקור המתוכנן.
- בהמשך חלק זה תתבקשו להזין פרטי איש קשר בתוך ארצות הברית או מחוץ לה. תוכלו לכתוב איש קשר בישראל, אך שימו לב שעליו להיות בעל דואר אלקטרוני פעיל למקרה הצורך.
שלב 3: שאלות זכאות
בחלק הבא של טופס בקשת ה-ESTA תידרשו לציין בעזרת שאלון של "כן" ו"לא". כל השאלות בעמוד זה הן חובה ויש לענות עליהן באופן מדויק. חלק מהשאלות עוסקות במצב רפואי כולל מחלות, צריכת סמים או במצב נפשי שיכול להוות בעיה. שאלות נוספות בחלק זה בוחנות את עברו הפלילי של המבקש, קשר לפעולות וארגוני טרור, סירוב לקבלת וויזה בעבר, שימוש לרעה בוויזה או ביקור קודם במדינות מסוימות כולל קובה. בתשובות חיוביות ייתכן ותידרשו להוסיף מידע רלוונטי לפי הצורך.
שימו לב! תשובה לא נכונה בחלק זה יכולה להתפרש בתור שקר או סילוף האמת, לכן וודאו שאתם עונים באופן נכון ומדויק לכל השאלות. יתרה מכך, אם מצבכם השתנה טרום ההגעה לארצות הברית, זכרו לעדכן את הבקשה כדי שלא תתקלו בעיות בכניסה למדינה.
שלב 4: אימות הפרטים
לאחר שתמלאו את כל הבקשה, יוצגו לכם סיכום של כל המידע שלכם. זה הזמן לוודא שכל המידע שהזנתם היה נכון. על כל חלק תידרשו לעבור ולאחר מכן לסמן CONFIRM & CONTINUE. אינכם יכולים לשנות אף אחד מפרטי המידע לאחר שהבקשה שלכם הוגשה ואושרה, אז ודאו שהכל נכון בשלב זה. שליחת מידע שגוי פירושה הגשת בקשה נוספת מההתחלה, כולל התשלום וזמן ההמתנה.
שלב 5: תשלום
לאחר שווידאתם שכל הפרטים בבקשה נכונים, השלב הסופי שתגיעו אליו הוא התשלום. מדובר באגרה של 21 דולר (כ-80 שקל), שניתן לשלם בעזרת כרטיס אשראי או PayPal. כעת יש לכם שבוע לשלם על הבקשה הספציפית שמילאתם. בקשה שלא תשולם לא תעבור לאישור, לכן זכרו שעד שאתם לא משלמים, לא תינתן לכם תשובה. לאחר שתשלמו הבקשה תשלח באופן מידי לבחינה, ותשובה אמורה להתקבל תוך 72 שעות (הכוונה לימי עסקים, לא כולל ימים של סופ"ש).
כדי לעקוב אחרי הבקשה שלכם עליכם להיכנס שוב לאתר ה-ESTA ולהכניס את מספר הבקשה שנשלח אליכם בדואר האלקטרוני. אם עדיין לא עברו שלושה ימים אין סיבה לדאגה, אך כאמור כדאי לתכנן את הגשת הבקשה לפחות 72 לפני הנסיעה.
שלב 6: קבלת האישור ושימוש בו
את האישור לבקשת ה-ESTA תקבלו דרך הדואר האלקטרוני שציינתם בבקשה. לאחר שתקבלו את האישור, הדפיסו את האישור ושמרו אותו לביקורת הגבולות בארצות הברית. זכרו, אישור ה-ESTA אינו מהווה תחליף לדרכון, ולכן עליכם לשאת דרכון עמכם בכל עת.