חיים כהן ורותי ברודו הפכו להיות אחד הצמדים המוכרים והאהובים ביותר על המסך. בימים אלו הם בעיצומה של העונה הרביעית של "המטבח המנצח VIP" (פרק חדש הערב, אחרי החדשות, קשת 12), עם שולחן חדש וייחודי של מפורסמים, שכבר מצליח לעורר לא מעט סערות. רגע לפני שהכל התחיל, תפסנו אותם לריאיון בלעדי לאתר mako, בו הם שיתפו על התהליך המיוחד שעוברים בכל ארוחה – והקסם שמתרחש מסביב לשולחן.
אחרי שפגשו לא מעט זוגות של מפורסמים שנכנסו למטבח, הם עדיין חשים סקרנות להכיר לעומק את הצוותים החדשים: "כל הקאסט שיש פה הוא מסקרן ומעניין. אלו אנשים שרובם מוכרים, אבל נורא מעניין אותי איך דנה אינטרנשיונל מבשלת", מסביר כהן וברודו מוסיפה: "אני יכולה להגיד שנועה ירון מעניינת אותי, דווקא בגלל החזרה בתשובה שלה שיש לי עניין עם זה. מעבר לבישול שזו מהות התוכנית, מאוד רציתי להבין את הסיפור שלה. כל הזוגות מאוד מעניינים. יש את דנה ושי (כרם), היא הקול הקורא שלו לדעתי, הוא מגיע מרקע חרדי והוא הומו, אז יש פה איזה צעקה שלו דרכה. כל הדמויות מאוד מעניינות".

אתם חושבים שיש יותר כוח במטבח כשעובדים כזוג?
כהן: "זה מאוד תלוי וסובייקטיבי לגמרי. יש זוגות שעדיף שלא ייכנסו יחד במטבח, כבר קרה לנו בעונה הקודמת שזוג לא שרד את הנישואים שלו אחר כך. יש שני מבחנים לזוגיות בעולם: האחד זה נסיעה לניו זילנד בקראוון לשלושה חודשים. המבחן השני זה להיכנס יחד למטבח לבשל, אם עוברים אותם אפשר להזדקן יחד בדיור מוגן".
ברודו: "המטבח זה הדינמיקה של החיים. אם רואים שם בעיות, אז יש בעיות גם בחיים. אם יש זרימה וכל אחד מבין את המקום שלו, החיים שלהם סבבה".
איזה עצות הייתם נותנים לזוגות שנתקלים בהרבה ויכוחים?
ברודו: "להתגרש".
כהן: "לפני שנכנסים למטבח, להחליט מי מוביל ומי מבצע ואז אפשר לשרוד את זה. כמו בנישואים, אני עושה מה שהיא אומרת".
מה אתם מצפים מהזוגות מבחינה קולינרית?
"אוכל טעים, זו הבחינה האמיתית. שהביס שאנחנו מכניסים לפה יהיה טוב ונרצה לקחת עוד אחד".
אתם בוחנים באותה רמה כמו בתוכניות אחרות?
כהן: "כן. אין עדינות".
ברודו: "גם ב'מאסטר שף' מדובר בחובבים, אנחנו בוחנים אותם באותה צורה".
אחרי לא מעט סבבים של התוכנית, קשה להפתיע אותם ברמה האישית. אבל דווקא היכולות הקולינריות מצליחות לסקרן כל פעם מחדש: "אנחנו מאה שנה בתעשייה הזאת ופגשנו כבר את כל הטיפוסים לטוב ולרע. כשמישהו מוציא מנה שהיא מדהימה, זה עושה משהו. זה דבר מאוד משמח", מסביר כהן.
ברודו, דווקא מתחברת למהות המיוחדת של השולחן הזה: "אחד הדברים הכי מדהימים בתוכנית הזאת, זו ההבנה שבסוף כולנו יכולים לדבר אחד עם השני. במהלך העונות אתה יושב עם קצוות הכי קיצוניים של החברה הישראלית וכל אחד מביע את דעתו ושייך לאונה אחרת של המוח. דעות פוליטיות, מקומות חברתיים שבסוף יושבים בשולחן אחד ומדברים, מוצאים דברים משותפים וגם אוהבים אחד את השני. לצערי הרב לא רואים את זה בחברה האמיתית שלנו".

התוכנית הזאת מייצגת קצת כור היתוך בעיניכם?
"אנשים באים ומדברים על הכל. מה שלאנשים אחרים לוקח עשר פגישות אצל הפסיכולוג, פה מההתחלה אנשים 'מתפשטים'. הדבר הכי יפה הוא שהם שמחים לדבר על זה".
אתם מרגישים קצת על תקן הפסיכולוגים?
ברודו: "סביב השולחן הזה קורים דברים נורא מיוחדים. אנשים באמת נפתחים כי הם מרגישים מספיק בנוח להגיד מה שעל הלב שלהם באמת. דווקא בגלל שאנשים לא מכירים אחד את השני והם צריכים להציג את עצמם, זה יוצא להם אחרת ממה שהם היו מציגים בריאיון אחד על אחד. יש משהו בחוויה הזאת שגורם לך לפתוח".
כהן: "יש פה כנות כזאת, הכל על השולחן. אתה הולך עם תובנות הביתה או שזה מחזק את הדעות שלך".