כשנועה ירון נולדה למשפחה חילונית בגבעתיים הדבר האחרון שאפשר היה לצפות זה שתחזור בתשובה בדיוק בפיק חייה. היא עלתה לתודעה הציבורית לראשונה בתור חיילת בגלי צה"ל, שם עבדה בחדשות לצד אלכס אנסקי ואף הגישה את "מדינה בדרך". דווקא כשהפכה לאישיות מוכרת בתור מנחה בערוץ הילדים החלה להתקרב לדת. היא התחילה לצאת עם התסריטאי יובל דיין ויחד השניים עברו תהליך עמוק של חיבור לדת. העניינים התחילו להיות רציניים כאשר נעלמה לגמרי מהעין הציבורית, דבר שיצר קרע וניתוק ממשפחתה הלא מאמינה.

כעת, לאחר שבעה ילדים וגירושין, מנסות האחיות נועה וגליה ירון לשקם את הקשר שלהן. לשם כך בחרו השתיים להתמודד בתחרות "המטבח המנצח VIP" (פרק הבכורה ביום שני, אחרי החדשות, קשת 12) ולהוכיח גם לעצמן אבל בעיקר לעולם שאפשר ואף צריך להתמודד עם השקפות עולם שונות בדרך בוגרת ומכבדת.

איך הדינמיקה ביניכן?
נועה: "זו חוויה מדהימה בשבילנו. המון שנים לא בישלנו יחד, בעיר בגלל ענייני כשרות. הפעם האחרונה שהיינו בתוך מטבח אחד הייתה כשהיינו ילדות ורבנו על מי תדיח את הכלים". 

נועה וגליה ירון (צילום: המטבח המנצח, קשת 12)
נועה וגליה ירון|צילום: המטבח המנצח, קשת 12

מי לדעתכן המובילה יותר במטבח?
נועה: גליה הרבה יותר מתונה ממני. היא אמנית פלסטית גם, אז היא יודעת לצלחת ומכירה תהליכים. אני יודעת לעבוד מהר. אני טובה בקיצוצים. אני מקשיבה לה, ואז יש איזה שלב שהיא נכנסת בקיר, ואז אני זאת שאומרת לה לעשות רברס, להסתובב ולחזור למסלול. הדינמיקה בינינו היא באמת מאוזנת, אנחנו מצחיקות אחת את השנייה כל הזמן".

"שום דבר לא יכול להכין אותך לרמת איבוד העשתונות שם. אין שם אינטרנט, אפילו על לבחור קערה אנחנו מתעכבות. פתאום המזווה מלא עם כל השפע של המוצרים, והצלמים מסביב. הכל רועש מאוד וצריך להתרכז. לא חשבתי שזו תהיה חוויה פיזית כל כך קשה, כולם כאן כמעט איבדו אצבע. הסטרס משפיע.

מה ההשראה שלכן כשאתן נכנסות למטבח?
גליה: "אנחנו מבשלות המון לפי צורך. אם יש שלושה ילדים שאומרים: 'אמא, אני רעב', זה אומר שצריך להכין משהו מהר. אנחנו לא מחפשות השראה אלא חושבות מה אפשר להכין באותו הרגע. חלק ממה שמדליק אותי בתוכנית הזאת זה שיש פה עניין עם השראה ויש פה עניין עם יצירה, זה לא רק בישול. בבית אנחנו מבשלות מאוד פרקטי. טעים ופרקטי. ואני בעיקר רגילה לסירים גדולים. כל הפורמט הזה שמבשלים מעט ותוך 5 דקות כבר אכלו הכל קשה לי מעט".

היה איזשהו נושא שפחדתן לדבר עליו?
גליה: "כן, אחרי שכבר הסכמנו להשתתף, הייתה לי התלבטות אבל באופן מאוד מוזר ולא מתאים לי הסכמתי ישר. לא ידעתי אם אצליח באמת לבשל, ואני לא רגילה למצלמות. זה לא העולם שלי". 

נועה: "מאז 7 באוקטובר אני לא מסרבת לשום דבר שקשור לחיבור בין אנשים ומגזרים. למרות שבישול זה לא הפורטה שלי וכנראה שלא הייתי הולכת לכזו תוכנית בזמן רגיל. הפסקתי להשתתף בפאנלים ובתוכניות בוקר בגלל השיח הפוליטי, הרגשתי שמי שמרים את הראש חוטף ולא בא לי להשתתף בשיח אלים. בנוסף, אחת מהסיבות הן כי באופן אישי לא יכולה לסבול שמדברים איתי על הגירושין. זה היה פעם, אבל אנשים נורא אוהבים להחזיר אותי לשם. אני מבינה שזה מעניין באמת, אבל אני מבחינתי זה היה ונגמר. היה רגע שאמרתי די כבר. אבל כן, אני מבינה שזה מעניין, וזה באמת מורכב עד היום. אבל זה לא נושא פעיל בחיי, אז קצת הרגשתי קצת שזורקים אותי אחורה".

אתן שתי אחיות בשני קצוות המפה הפוליטית, איך אתן מסתדרות?
נועה: "לקח לנו הרבה זמן. יש לנו מופע שקוראים לו 'אחיות'. זה מספר על שתי נשים שיצאו מאותו רחם, וכל אחת לקחה תפנית, אחת נהייתה חרדית, והשנייה נהייתה תל אביבית הכי חילונית שיש באמצע הברנז'ה התל אביבית, ועברו עליהן הרבה הרבה שנים של שנאת חינם".

"הרבה שנים חיינו בנתק בינינו, בטח לא הייתה בינינו חברות, נשארנו בקשר רשמי לחלוטין, ונתנו לאג'נדות שלנו להפריד בינינו. לתחושתנו זה השיעור עכשיו של החברה הישראלית, זאת אומרת, להתחיל להבין שאחיך השונה ממך בדעותיו, ואתה חייבים ללמוד להסתדר. חייב שתהיה אהבה בינינו על אף חוסר ההסכמות בינינו".