כל מי שניסה פעם לקנות קפה, כריך או משהו קטן לנשנש רגע לפני שהוא עולה על הרכבת, גילה שהמחירים הם לא פחות ממוגזמים: קפה קטן יעלה לכם 12 שקלים, סלט קטן 24 שקלים, ובקבוק מים 10 שקלים. אלטרנטיבות? אין. גם במכונות השתייה המחירים דומים.
מרשת "קפה עלית" שמחזיקה בזיכיון נמסר כי המחירים הגבוהים נגזרים ממכירי השכירות. "הרכבת זה מוצר יומיומי", הסבירה דנה סומברג שביצעה את התחקיר, "המחירים צריכים להיות מאוד נמוכים, ומה שצריך לעשות זה לנסח מכרז חדש שיכלול סל מוצרים שימכרו במחירי בסיס".
תגובת רשת "קפה עלית":
"אנחנו משקיעים משאבים גדולים ביצירת המוצרים האיכותיים ביותר. בשונה מהמתחרים המוצרים האלה נמכרים בתחנות הרכבת המרכזיות במשך 24 שעות ועדיין מתומחרים באופן דומה לנהוג בשוק. למרוצת שלא נדרשנו לכך, עם זכייתנו במכרז, הורדנו את מחירי הקפה וכיום במרבית הסניפים שלנו, קפה רגיל נמכר ב-11 שקלים וקפה גדול ב-13 שקלים".
תגובת רכבת ישראל:
"במהלך השנה שעברה ערכנו מכרז ארצי להפעלת רשת מוצרי קפה, במסגרת המכרז בו זכתה חברת 'שטראוס', מופעלים דוכנים גם בחלק מהתחנות הקטנות יותר בהן לא פעלו בעבר דוכנים והזכיין פטור מתשלום דמי שכירות בתחנות בהן מספר הנוסעים והמחזורים הכספיים קטנים. כך מרחיבה הרכבת את השירותים המושלמים המוצעים לנוסעים בתחנות אלו. נדגיש בכל העמדות ישנן הנחות קבועות כדוגמת רכישת קפה ומאפה במשולב, במחיר של 19 ₪ בלבד".
"שוב מנסים לעשות עלינו קופה, כל אחד מגלגל את הכדור למישהו אחר ובסוף מאות אלפי נוסעים שהם קהל שבוי מוציאים מחירים מוגזמים", סיכמה סומברג.
"הבוקר של קשת" - ימים ראשון עד שלישי ב-06:30