כשאלעד ארק הציג ב"הכרישים" (פרק חדש הערב, חמישי, אחרי החדשות) את מיזם חייו: "קובבא", רובם התלהבו אך הרגישו סקפטיים במיוחד והחליטו להישאר בחוץ. היחידה שבסופו של דבר השתכנעה ובחרה לתת הצעה הייתה יסמין לוקץ', שאחרי משא ומתן והצעה מחודשת, לקחה את המיזם בשתי ידיים והחליטה ללכת איתו עד הסוף. בריאיון ל-mako, שיתף היזם על התפתחות העסק מאז שקיבל את ההצעה, העבודה המשותפת עם יסמין והחלום על הפריצה בחו"ל.
ארק, שמצא את עצמו בתקופה הכי עמוסה בחיים שלו, מצא את עצמו אוכל כמויות של ג'אנק פוד ומזניח את הבריאות שלו מפאת חוסר זמן. "אני גר בשכונה של משפחות ומריח את הניחוחות של התבשילים מהסירים, ואז עלה לי הרעיון: לבקש מהשכנה ליליאן שגם ככה מכינה אוכל לכל המשפחה למשך השבוע, להכין בשבילי אוכל. כך אקבל אוכל ביתי וטעים והיא תוכל להרוויח כסף נוסף. כך הקמתי את 'קובבא', שמחברת בין בשלנים ביתיים לשכנים רעבים", שיתף את הכרישים בפיץ' שלו.
לאחר מכן הוא הציג את ההצעה, 600 אלף שקל, תמורת 15 אחוז מהמיזם. רוב הכרישים, מצאו את עצמם מתלהבים מהרעיון, אך חוששים להשקיע עקב ניסיון עבר שמוכיח שעסקים כאלה נכשלים בסופו של דבר. מי שהחליטה להיות אמיצה ולתת הצעה, היא לוקץ' שהסבירה: "יש פה הרבה דגלים אדומים. אני מאוד סקפטית לגבי חו"ל, אני מכירה מארה"ב רגולציה מאוד כבדה בנושאים האלה. קצב הגדילה שלך לא מרשים כמו שאתה חושב שהוא, בתחילת הדרך אנחנו אוהבים לראות פריצה. עם זאת, אני רוצה לתת לך הצעה: אשמח לתת לך את ה-600 אלף שאתה מבקש, תמורת 40 אחוז מהמיזם".
ארק מצידו, הרגיש שהוא רוצה את ההצעה, אך ביקש לתת הצעת נגד כאופציה אחרונה: "אני יותר מאשמח שתצטרפי אליי למיזם. אני בטוח שתרוויחי הרבה יותר ממה שאת חושבת. הייתי שמח לתת לך בתמורה ל-600 אלף שקל שתתני לי, 30 אחוז מהחברה", על כך לוקץ' השיבה: "אתה יזם חריף. אני מאוד מעריכה שאתה נותן הצעה כנגד, נצמיח את העסק הזה ביחד ונשלח לכולכם אוכל טעים". מאז שנסגרה העסקה בין השניים, חלפה מעל שנה, אז ניגשנו להבין מה קרה עם המיזם שכל כך הדאיג את הכרישים.
בוא נתחיל בסוף, מה קורה עם המיזם היום?
"אז היום אנחנו רצים ממש חזק. גדלנו מאז, המשכנו את העבודה עם יסמין, גדלנו במספר ההזמנות והבשלנים. אנחנו פורחים ומכוונים לעוד השקעה וגם לכיוון יציאה לחו"ל בקרוב. ממש על ענן ופורחים".
באיזה אזורים פועל המיזם?
"גדלנו לכל האזורים בארץ. היינו בעיקר באזור המרכז כשהתחלנו, ועכשיו אנחנו משרתים את כל חלקי הארץ. עכשיו אנחנו בפיתוח אפליקציית משלוחים נוחה".
מה התגובות של הלקוחות?
"אנחנו נותנים פתרון טוב ללקוחות, הם מאוד מרוצים. יש לקוחות שמסיבות בריאותיות לא יכולים להזמין אוכל תעשייתי וצריכים הזמנה מיוחדת של אוכל מאוד ספציפי, אז הם רואים בנו פתרון מדהים. יש גם משפחות שרוצות לדאוג לאוכל לכל המשפחה, מבוגרים, צעירים, אנחנו משרתים מגוון של לקוחות וכיף לעשות את זה".
איך דואגים לשמור על ניקיון ותברואה במטבחים ביתיים?
"זה באחריותנו. אנחנו עושים מבחני קבלה לבשלנים, לא מקבלים כל אחד ובודקים את המטבח שלו. רואים שהבן אדם שומר על סטנדרטים של היגיינה ואסתטיקה של האוכל. המטרה שלנו היא שהלקוחות יהיו כמה שיותר מרוצים והאוכל יהיה כמה שיותר היגייני, טוב וטרי. זה פשוט להיות במעקב כל הזמן, חלק מהעבודה שלנו".
איך העבודה מול יסמין עכשיו?
"ממש טובה. יש לה צוות אנשים מדהימים שעובדים איתה ואנחנו בקשר יום יומי אפילו. כל דבר שאנחנו צריכים, זה פשוט מדהים והיא נותנת לנו המון ערך למיזם, הרבה קשרים וזה כיף".
לאן אתה רואה את "קובבא" מתפתחת?
"הדבר הבא שנעשה זה באמת אפליקציה למשלוחים שאני מאמין שתצא בקרוב. אחר כך יציאה לחו"ל, אנחנו רוצים להגיע לעשות כסף, לצאת ולהגדיל את המיזם כמה שיותר".
מה אתה אומר לקהל היעד שעוד לא מכיר את המיזם?
"זה כל האנשים שמסיבה כזו או אחרת לא מבשלים, אבל רוצים אוכל ביתי טרי. או מי שנניח נמצאים בחופשה והם רוצים שירות במקומות מסוימים, אז אנחנו ממש נמצאים בכל מקום ונוכל לשרת כל אדם בכל מקום. בחגים אנחנו מוכרים המון, ימי שישי כשיש עומס בישולים ומארחים הרבה אנשים. כל בן אדם שרוצה אוכל ביתי טעים בנוחות ובמחיר הוגן".
היו לכם חששות לבוא ולהניח את הדבר שבנית מול הכרישים ויגידו לך - לא?
"בסופו של דבר, אני איש של מספרים. אני מאוד מציג ומכמת וחי את המיזם. לא היו לי חששות, באתי לקבל השקעה וערך מהתוכנית, הגעתי יחסית עם ביטחון על המיזם וכמה הוא משרת, והמספרים שלו נכונים. ככה הצגתי את זה ואני שמח שהם ראו את זה".
מי שהתחילה את המיזם זו השכנה שלך, ליליאן. מה היא חושבת?
"האמת שעברתי דירה מאז, אני לא בקשר איתה היום. אז, כשהתחלתי היא הייתה מעורבת וסיפרתי לה, היא התרגשה ושמחה".