בשבוע הבא נחגוג כולנו את חג הפסח, כל אחד מביתו במתכונת מצומצמת. עיתונאית חדשות 12 והמרצה המבוקשת בציונות הדתית, סיון רהב מאיר, דיברה היום (שישי) בשיעור השבועי על חשיבות ליל הסדר גם בזמנים הקשים האלו, ומה משמעותו של הפורמט בכלל.
"דווקא עכשיו זו הזדמנות להסתכל על המרכיבים של ליל הסדר. מצד אחד הוא הלילה הפופולרי של השנה, כל תוכנית טלוויזיה הייתה רוצה כזה רייטינג של 96 אחוזים מהמשפחות שיושבות לשולחן הסדר. מצד שני המרכבים שלו והמילים בהגדה לא תמיד הכי ברורות לנו. בואו ננסה להבין איך הפורמט של ליל הסדר בנוי, ובונה איזה סדר בנפש שלנו".
רהב מאיר פתחה תחילה והסבירה קודם איך לא בנויה ההגדה, וכדוגמא נתנה את הסרט ההולוודי יציאת מצרים. "הסרט מספר איך משה רבנו הוא הגיבור והסיפור מסופר דרכו. ההגדה של פסח מספרת סיפור הפוך לחלוטין, משה לא מוזכר בהגדה כגיבור וזה לא סתם, כי אנחנו הגיבורים. זה לא סיפור עליו, זה לא סרט הוליוודי, זה סיפור ששובר קופות אלפי שנים כי אנחנו הגיבורים".
בוא לעשות איתנו היסטוריה: הרשמו עכשיו כדי להשתתף בליל הסדר הישראלי הגדול בשידור חי בקשת 12
"מי שקלט את זה היה החייל הדר גולדין, שגם השנה משפחתו תסב לשולחן ליל הסדר לפני שהם הביאו אותו לקבורה בישראל. בכל שנה מתגלים עוד דברים שהוא השאיר כמעין המורשת שלו. בפתק שכתב לחניכים שלו כשהיה מדריך בן 17 ב"בני עקיבא", הוא הסביר את הסוד של פסח במילותיו, ולא ידע אז שהוא יהפוך לחלק מהסיפור של כולנו.
"בחיים שלנו יש הרבה סיפורים, לכל אחד יש את הסיפור שלו, וכל הסיפורים שלנו הם חלק מסיפור גדול של עמנו, שמוביל את הסיפור הגדול של ההיסטוריה. בדרך היו אבותינו, אברהם, יצחק, יעקב, דוד ועכשיו אנחנו. בסיפור הזה כל אחד יכול להחליט אם הוא הדמות הראשית, הגיבור, או אם הוא הדמות המשנית שהסיפור חולף לידו.
האם אתה מוביל את הסיפור שלך? האם הסיפור שלך הוא סיפור טוב? האם הוא מחובר לסיפור של עם ישראל? האם הוא מקדם אותנו? או האם אתה נותן לאחרים לשלוט בסיפור שלך? האם אתה בן חורין אמתי או שאתה עבד לאחרים, או עבד ליצרים שלך?"
הדר גולדין
רהב מאיר הסבירה על אילו מצוות דווקא השנה לא כדאי לוותר למרות המגבלות החדשות, ואיך זאת הזדמנות טובה עבורנו לחשוב על החירות והשעבוד שלנו, שאומנם שונה מאבותינו אבל מאוד רלוונטי להיום, השעבוד הדיגיטלי. צפו השיעור המלא.