לכבוד חגיגות ה-75 למדינת ישראל, יצאו השפים חיים כהן ורותי ברודו והבלוגרית ואשת הטלוויזיה ריטה גולדשטיין למסע קולינרי בין מטבחים ובשלנים ברחבי הארץ במטרה למצוא את המנות הטובות ביותר בישראל. מהקונדיטור הראשון בצה''ל ועד הבחורה שמכינה עוגה עם לאפות ושווארמה, הטובים ביותר הגיעו לאולפן להתחרות על התואר ולקבל את "צלחת הזהב" בחמש קטגוריות שונות.
אל ארוחת העצמאות החגיגית הצטרפו גם שרהל'ה שרון, שי אביבי, קובי אריאלי ושלמור שטרוזמן שהביאו מנות מיוחדות ומרגשות משלהם וגם עזרו לטעום ולשפוט את המנות של המתחרים בכל קטגוריה. כדי לא להשאיר אתכם רעבים מידי, הבאנו לכם את המתכונים המנצחים כפי שנמסרו לנו מהזוכים בשלושת הקטגוריות העיקריות, אלה שצועקים ישראליות ועושים חשק אמיתי להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד על עוד ארוחה מפנקת.
המנה המנצחת בעל האש | קבב פרסי - לירון בסיליאן
לבצק:
ק"ג קמח
80 גרם סוכר
7 גרם שמרים יבשים
500 מ"ל מים
150 גרם שמם זית
15 גרם מלח
מתפיחים את הבצק, מחלקים לכדורים ונותנים תפיחה נוספת.
לקרם:
400 גרם צנוברים
600 גרם שעועית מאש לבנה מבושלת
400 מ"ל חלב שקדים
200 מ"ל ציר ירקות
15 גרם שום
15 גרם מלח
70 מ"ל חומץ
טוחנים הכל ביחד למשחה חלקה
לקבב:
1 ק"ג נתח קצבים טחון
300 גרם שומן עגל טחון
חופן סלרי קצוץ
חופץ כוסברה קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוץ
מתבלים
לימון פרסי
מלח
פלפל
מעט הל
מעט בהרט
מעט קינמון
חציל מוחמץ:
רצועות דקות של חציל
מטגנים קלות ללא שמן
סלרי, כוסברה, פטרוזיליה טחונה למשחה
15 מ"ל חומץ
30 מ"ל מיץ לימון
10 גרם מלח
אפשר להוסיף סלט של צנוניות, בצל ירוק, פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ולתבל בשמן זית ומלח.
מעל המנה כולה סוחטים בסוף עגבנייה
המנה המנצחת באוכל רחוב | שקדי עגל ולבבות בפיתה - רזיאל פחימה
פיתה מאודה, טחינה, מעט עמבה, בצל, עגבניה ופלפל חריף שרופים על האש, נגיעות של בצל כבוש בקארי וסלט פרש של כרוב, שומר, פטרוזיליה ונענע
מעל הפיתה או בצד, מלפפון חמוץ עטוף בטמפורה מטוגן
מנת שקדי עגל קלופים ונקיים:
שיפוד לבבות עוף
טחינה:
טחינה גולמית איכותית, פטרוזיליה טריה, שום, מלח ומיץ לימון לפי הטעם, מוסיפים מים עם קוביות קרח בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי
לירקות שרופים:
שורפים על האש טוב טוב בצל לבן ועגבניה ומעט פלפל חריף. ומפזרים מעט פלפל שחור ומלח על הירקות
לבצל כבוש בקארי:
-קוצצים בצל לבן לקוביות קטנות מפזרים מלח בכמות נדיבה מערבבים היטב
-שמים במקרר למנוחה לפחות חצי שעה ואפשר אפילו יום. לאחר מכן שוטפים במסננת את הבצל מתחת למים זורמים
-לערבב עם מעט אבקת קארי
לסלט:
כרוב לבן, שומר, צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע
קוצצים הכל ומערבבים, אין צורך בתיבול כלל
להרכיב את המנה בהשקעה עם כל הלב והאהבה, לפזר את כלל המרכיבים בצורה שווה ואחידה בכל חלקי הפיתה. ובתיאבון!
המנה המנצחת במטבח הצבאי | החלה של הבית - שובל סימון בן ברון
לחלות המתוקות:
2 קילו קמח
7 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמרים יבשים
1/2 שמן
מים לפי מידת הצורך
למטבוחה:
15 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
4 שיני שום
2 פלפל חריף
1/2 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
4 פלפל אדום יבש
1 כף פפריקה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
חומוס, פלפלים מטוגנים, חצילים מטוגנים, חמוצים.