לא מעט חוויות עברו בשבוע שבו ג'קי אזולאי ואוהד חיטמן החליפו בתים באמא מחליפה VIP. אם בהתחלה היה נראה שהפערים בין שתי המשפחות עמוקים מדי, עם כל יום שחלף אפשר היה לראות עד כמה הדמיון הוא בעצם גדול. בכל זאת, זוגיות טובה וטיפול בילדים הן המטרות העיקריות של ההורים כאן, מה שגרם לשני הצדדים ללמוד כמה וכמה דברים על הדרך הנכונה בדרך לבית מלא באור, נתינה ואהבה. אז אספנו כאן כמה מהשיעורים שלמדנו משבוע ההחלפה, והנה הם לפניכם.
חזית מאוחדת
אחד הדברים החשובים ביותר בהורות משותפת היא להציג חזית אחידה מול הילדים. זה לא אומר שלא יהיו מחלוקות, הרי כולנו רואים את העולם דרך משקפיים שונים, יותר או פחות, אבל הילדים צריכים לדעת שגם אם יפנו לכל הורה בנפרד, התשובה תהיה זהה. מה גם, שאף אחד מהצדדים לא צריך להנמיך את הערך של השני, בטח שלא מול הילדים. אם יש מחלוקות, קחו אותן הצידה, אם יש אי הסכמות דברו עליהן כשהילדים כבר ישנים עמוק ברקיע השביעי, מה שבטוח הוא שאסור להגיד לילד שלך לא להתייחס למילים שבן או בת הזוג אמרו.
הרי בסופו של דבר, הורות נועדה כדי להעניק לילד את החינוך הטוב ביותר והערכים שאנחנו רוצים להטמיע בו, על מנת שיפגוש את המציאות הבוגרת בצורה נכונה יותר. לכן, ברגע שמקטינים מערכו של מי מהם, לאורך זמן הילד יכול לחקות את ההתנהגות הזו, ולגדול על ערכים שאף הורה לא היה רוצה לתת. תנו דוגמה, אתם המודל לחיקוי שלהם.
רומנטיקה זאת לא מילה גסה
מאוד קל לנו להישאב לשגרת היום יום. סבב שעונים מעוררים עם הילדים, סנדוויצ'ים, פיזורים בין הגנים ובתי הספר, ממשיכים לעוד יום במשרד, פיזורי אחר הצהריים בין החוגים השונים, ארוחת ערב, מקלחות, סיפורי אלף לילה ולילה והנה נגמר לו כבר היום. וזה עוד בלי מטלות הבית שנערמות בינתיים בכל פינה. אין הורה שלא יישחק ממציאות יומיומית שכזו. אממה, ברגע שההורים עייפים, אותה תחושה משפיעה גם על הטיפול והחינוך של הילדים.
מה כן אפשר לעשות? בדיוק כמו שאוהד ורן הציעו, לצאת לדייט רומנטי, לפנק את הגוף במסאז' או פשוט לקחת זמן לעצמכם פעם בשבוע לפחות. אל תשכחו שאתם הבסיס, מכם המשפחה נבנתה, ואם לא תשקיעו ביסודות של הבניין, זה רק עניין של זמן עד שהוא יתחיל להתפורר. היציאה מהשגרה היא נקודת המפתח להורות טובה יותר, היא מטעינה אתכם מחדש ומזלפת שמן על המנועים כך שלא תצטבר שם חלודה. קחו לדוגמה את ישראל, שהבין כמה הוא רוצה וצריך להשקיע בזוגיות עם ג'קי, רגע אחרי שיצאו מהמסאז'. זה לא סתם, כשאתה יוצא מהלופ ורואה את הסיטואציה מהצד, לרוב דווקא שם האסימונים מתחילים ליפול. אז תתפנקו, מגיע לכם.
תזרמו עם הילדים
הרבה פעמים אנחנו משליכים על הילדים את החסכים או הדברים שאנחנו היינו רוצים לקבל בילדות. לגיטימי? אז זהו שלא. גם אם אנחנו גדלנו עם חלום גדול או התאהבנו בתחום כזה או אחר, זה לא הכרח שהילד ילך בדרכנו. אם זאת גם השאיפה שלו אז מה טוב, אבל ברגע שיש התנגדות נחרצת מצד הילדים, יכול להיות שעדיף לכם פשוט לעצור ולשאול את עצמכם – אולי עדיף לי לשאול את הילד מה הוא רוצה?
כמובן שהכל בגדר הטעם הטוב, ואם יש משהו שמזיק לילד אז מן הסתם שההורה לא יאפשר זאת. אבל אם הילד פחות מחובר לשיעור המוזיקה שאתה מעביר לו ורוצה לצאת לשחק כדורגל או להיפך, מה רע? בסופו של דבר אנחנו נגלה את החוזקות של הילד אם נהיה שם בשבילו ולא בשביל עצמנו. להניע את הילד זה טוב, אבל צריך לדעת גם לאיזה כיוון ובאיזו עוצמה. לא כל מה שטוב לנו, טוב גם לילד. זה בסדר גמור לבחון את הציפיות שלנו ולעשות בדק בית – האם הציפיות נועדו לכפר על חסך שלנו או שזה באמת מה שטוב לילד שלי?