לניווט מהיר: כאן 11 | קשת 12 | רשת 13יס | הוט | גופים נוספים


כאן 11

סדרת הדגל של תאגיד השידור הישראלי היא "היום שלא נגמר" - פרויקט תיעודי שאפתני שיצרו אמנון רבי וגלעד טוקטלי ("האחת") ובו חמישה פרקים עם למעלה מ-100 מרואיינים בעשרות אתרי צילום. רגעי הסיוט והגבורה בקיבוצים, במושבים, בערים, בבסיסים, בשטחים הפתוחים ובמסיבות משוחזרים דרך סיפורים אישיים ואנושיים, במטרה להוות מסמך עיתונאי היסטורי.

במוצאי השבת שלאחר יום השנה ישודר גם "רחל מאופקים", סרט דוקו-דרמה בבימויה של זהר וגנר ("סבוי") המוקדשת לאחת הגיבורות הכי ייחודיות מאירועי 7 באוקטובר. מול השחקנים מרב גרובר ואלברט אילוז, שיגלמו אותה ואת בעלה דוד ז"ל - וגם מול בנה אביתר, שהיה בין הכוחות שחילצו אותה ויגלם את עצמו - רחל אדרי תשחזר את סיפור בני הערובה שכל ישראלי כבר למד להכיר ולהוקיר בשנה החולפת.

בהמשך החודש, בסמוך למועד העברי של השבת השחורה, ישודרו הסרטים התיעודיים "הקרב על משטרת שדרות" על אחד מהאירועים המכוננים באותה יממה ו"הותר לפרסום - סיפורה של כאן חדשות במלחמה" על מאחורי הקלעים של עבודת עיתונאי התאגיד שנאלצו להתמודד גם עם האובדן של אחת משלהם, וכן הסדרה בת שלושה הפרקים "סינדרום עזה", המנסה לפצח את אחד השטחים הכי נפיצים על פני הגלובוס. גם "סליחה על השאלה" מתגייסת לפרקים אקטואליים, ולצדה שני פרקים חדשים של "תשמעו סיפור", סדרת ראיונות המלחמה של העיתונאי בן שני: האחד עם סנ"צ ברוך הוניג ממג"ב ששחרר את מושב יכיני, השני עם רס"ן דוד שראל מחטיבת גולני, שיצא לעוטף עזה כשהוא חמוש באקדח בלבד.

וגם: הסדרה התיעודית "שבויים", שנגעה בפצע הישראלי הפתוח שלא מפסיק לדמם | הראיונות והסרטים שערכו רוני קובן ועמרי אסנהיים במסגרת תוכניתם המשותפת "יהיה טוב" | סרטי הדוקו "זריחה שחורה" על הטבח בנובה ו"שש וחצי" על כמה מהסיפורים הקשים ביותר של 7 באוקטובר | והפרויקט התיעודי הקצר ומחמם הלב "באין מדינה - יש אזרחים", על ההתגסויות מעוררות ההשראה בצל המחדל הניהולי. בחזרה לניווט.

"סליחה על השאלה"|צילום: כאן 11

קשת 12

מלבד עונה חדשה של "עובדה" ותוכנית שטח מיוחדת של "אברי ושרקי" מעוטף עזה בערב שלפני 7 באוקטובר, בקשת 12 מציגים גם את "לוחמים" - סדרה דוקומנטרית בשלושה חלקים המלווה את גיבורי המלחמה שנפצעו במהלך הפעולה הקרקעית, מרגע הפציעה ובמהלך השיקום בבית החולים שיבא. בנוסף, במיזם "מנציחים את הנופלים" מוקראים במשך מספר שעות שמותיהם של למעלה מ-1,650 נרצחי וחללי המלחמה על ידי אנשי הערוץ, בהם יונית לוי, דני קושמרו, דנה ויס, אלמוג בוקר, מעיין אדם, לוסי איוב, אופירה אסייג, רותי ברודו ואחרים.

ברצועת השידור "מבשלים עם גיבורים", שצולמה לרגל ערבי חגי תשרי, מבשלים שופטי "מאסטר שף" עם גיבורי המלחמה - ביניהם איריס חיים, אור בן יהודה, דניאל אלוני ואשירה גרינברג - ובנוסף ישודרו במהלך החודש גם הסרטים "יהלום משוגע" עם סיפורו של סמ"ר ירון אורי שי ז"ל, בנו של השר לשעבר יזהר שי שנפל ב-7 באוקטובר; "משטרה, סרט מלחמה" של העיתונאי גלעד שלמור המתבסס על חומרי ממצלמות הגוף של שוטרים שיצאו להילחם בשבת השחורה; וכן "בחרתי בחיים", סרטה של גלית גוטמן על שלוש אלמנות טריות מהשנה החולפת.

וגם: סרטי המלחמה עוצרי הנשימה של "עובדה" ששודרו במהלך השנה | הסרט "ארבעה בתים וגעגוע" על טרגדיית 7 באוקטובר של משפחת אלקבץ | "החתונה הישראלית שלי" עם אילנית לוי, על שני סיפורי אהבה אקטואליים ודרמטיים | ו"גיבורים" עם נסלי ברדה, שהעלתה על נס עוד כמה אירועים בלתי נתפסים שיכולים לקרות רק בישראל. בחזרה לניווט

בקרוב:
"לוחמים"|צילום: מתוך "לוחמים", קשת 12

רשת 13

את הערב שלפני 7 באוקטובר בחרו להקדיש בערוץ ל"הרשימה של עוז" - סרטם התיעודי של כתב חדשות 13 יוסי אלי וגידי מרון. הסרט מציג את סיפורו של עוז דוידיאן, תושב העוטף שהשאיר את משפחתו בממ"ד ויצא למסיבת הנובה כדי לחלץ ניצולים - ועשה זאת לא פחות מ-15 פעמים, תוך הצלת למעלה מ-100 מבלים וניצול היכרותו עם תוואי השטח. עיתונאי אחר של חדשות 13, רועי ינובסקי, עומד מאחורי הסרט "100 ימים באוקטובר": יומן מלחמה המבוסס על שירות המילואים שלו בסבב הלחימה הראשון בעזה.

בסמוך לשמחת תורה, בימים האחרונים של אוקטובר, ישדרו ברשת 13 את "מבחן בגרות - תיכון ה-7 באוקטובר" - סדרה בשני חלקים של פז שוורץ העוקבת אחר המסע של שכבת י"ב מתיכון "נופי הבשור", שנאבקו להקים פנימייה משותפת בעין גדי כדי להעביר ביחד את שנתם האחרונה במערכת החינוך, וכן את "יומן קרב - יס"מ ב-7 באוקטובר" של עמרי אסנהיים, על 47 מלוחמי היחידה שנחשפו לזוועות והצילו חיים במהלך השבת ההיא.

וגם: סרטו התיעודי של שלומי אלדר, "מי שמע על חולית?" | המסע הזוגי בין קצוות הארץ המדממת ב"בדרכים עם צופית גרנט ושולי רנד" | "בחזרה מעזה", דוקו המילאומניקים של לירון ויצמן | וכל סרטי המלחמה המצוינים שהובאו במסגרת "המקור". בחזרה לניווט

"100 ימים באוקטובר"|צילום: רשת 13

yes

על אף סד הזמנים הדוחק, בחברת yes הספיקו להוציא לפועל את סדרת הדרמה הראשונה למבוגרים על 7 באוקטובר - "שחר אדום", אנתולוגיה בת ארבעה פרקים שיצרו עודד דוידוף ודניאל פינקלמן ושהופקה בשיתוף חברות בינלאומיות. כל אחד מפרקי "שחר אדום" משחזר את אחד האירועים הזכורים ביותר של השבת השחורה, כולם דוגמאות לגבורה יוצאת דופן: נעמי לבוב ו-וואל חמדון הם איה מידן והישאם אלקארנאווי, רוכבת אופניים מבארי וצעיר בדואי שהסתתרו יחד בשדות הקיבוץ; יובל סמו ונוה צור הם מתנדבי "איחוד הצלה" אבי ואבי; סוול אריאל אור ונועה קדר הן עמית אמר וגלי עמר, שתי צעירות שהסתתרו בתא שירותים כימיים בנובה; ובפרק הרביעי שיעלה בהמשך החודש יעל אבקסיס היא סבין תעסה, שבן זוגה לשעבר ואבי ילדיה נהרג כשקפץ על רימון כדי להציל שניים מתוכם, בעוד שבן שלישי נרצח בחוף זיקים. 

בנוסף, ב-yes דוקו מציגים את הסרטים התיעודיים "אלון, אח שלי גיבור" של עמרי קורן מסם שפיגל המלווה את מאבקו של יונתן שמריז, אחיו של אלון שמריז ז"ל שנמלט מהשבי ונורה למוות בשוגג על ידי צה"ל, "שברי גן-עדן" החוזר לגיבורי הסרט "חיים על הגבול" משנת 2013 שפונו במלחמה לקיבוץ שפיים, ו"תלושים" על זוג אומני גרפיטי ישראלים מניו יורק שהפוסטרים שלהם לשחרור החטופים הפכו לסמל.

וגם: הסרט הישראלי "#נובה" המבוסס כולו על תיעודים עצמיים של ניצולים ונרצחים מהמסיבה | "קצינת נפגעים, גולני" המלווה את רס"ן שיר נדל שאיבדה עשרות מחייליה | ו"איפה תלכי" הקצר, המרגש והמשעשע, ובו החיים החדשים בתל אביב של שתי מפונות משדרות בעשור התשיעי לחייהן. בחזרה לניווט.

"שחר אדום"|צילום: באדיבות yes, יחסי ציבור

HOT

מרבית תכני 7 באוקטובר שמוצעים למנויי HOT מגיעים מטבע הדברים מערוץ HOT8 ותכניו התיעודיים - בראשם "עוד נחזור לרקוד", סרטו התיעודי של יריב מוזר על הטבח בנובה שנרכש לשידור מסביב לעולם. אליו מצטרף סרט תיעודי חדש נוסף, "לא גיבורים אנחנו" שביים חייל המילואים שקד ברנד, המציג את הלחימה בח'אן יונס מנקודת מבטם של הלוחמים בשטח - בפלוגה שאיבדה חמישה מחבריה. ב-HOT3 מציעים שני פרקי ספיישל של עונת המלחמה של "מחוברים", באחד תיעודים מיוחדים של הצלם זיו קורן מעזה ובשני חזרתה ארצה של החטופה מייה שם שאליה התלווה קורן.

עוד משודר ב-HOT8 פרויקט "רסיסים", ובו ארבעה סרטים קצרים שנוצרו בעקבות 7 באוקטובר: "מקועקעים לכל החיים" עוקב אחר אומנית קעקועים שניצלה מהנובה, "עד ללא קול" מלווה לוחם לשעבר שמאמץ כלבה שחולצה מעזה, "יערים - בית זמני" מציג את מאות המפונים מנתיב העשרה וקיבוץ זיקים שפונו למלון פסטורלי במעלה החמישה - ו"לוט בערפל" מתעד שלושה סיפורים משלושת גבולות ישראל.

וגם: "איפה תלכי" הקצר, המרגש והמשעשע, ובו החיים החדשים בתל אביב של שתי מפונות משדרות בעשור התשיעי לחייהן | העונה השנייה של הדוקו-ריאליטי "נסרין", שנגעה במלחמה הרבה יותר ממה שניתן היה לצפות לו | ספיישלי המלחמה בגרסת הפודקאסט של "שיחת נפש עם פרופ' יורם יובל" | ופרויקט "אינדי סיטי - עוטף עזה" הכולל קליפים בהשתתפות חוה אלברשטיין, לולה מארש, טיפקס, אומני העוטף ומשפחות החטופים. בחזרה לניווט.


גופים נוספים

"זעקות ואז שתיקה": הסרט התיעודי המדובר, ובו הבכירה לשעבר בפייסבוק שריל סנדברג אוספת עדויות על אונס ופגיעות מיניות ב-7 באוקטובר ואחריו, זמין בספריות של כל ספקיות התוכן הישראליות וכן לצפייה חינמית ביוטיוב.

FreeTV, סלקום TV ופרטנר TV: בנוסך ל"זעקות ואז שתיקה" ולתכני התאגיד, קשת ורשת, מציעות הספקיות גם את הסרט "עו"סיות במלחמה" - מסע תיעודי אחר שבע עובדות סוציאליות שבבוקר אחד מצאו את עצמן מתמודדות עם מציאות שטרם הכירו.

ערוץ i24NEWS: כל רצועות האקטואליה של ערוץ החדשות הותאמו לאירועי היום - בראשן המשדר המרכזי בהגשת נוה דרומי ואורי קואל מקיבוץ בארי בערב שלפני 7 באוקטובר, הכולל ארבעה סרטים דוקומנטריים קצרים עם חשיפות ראשונות של אירועים מיום פרוץ המלחמה. 

מכאן 33: הסדרה התיעודית "המלחמה שלה (حربها)", על שלוש נשים - מוסלמית, דרוזית ובדואית - שפעלו באומץ מול אירועי 7 באוקטובר | ותוכנית הבישול והאירוח בשני חלקים "סיר אהבה (على قدر المحبة)", המנציחה בדרך מקורית את סיפורי הגבורה של ערביי ישראל במלחמה.

כאן חינוכית: סדרה תיעודית חדשה לילדים בשם "והילד הזה הוא אני", המתעדת 12 ילדים שחייהם השתנו ללא היכר מאז פרוץ המלחמה | וסדרת הדרמה לנוער "הדברים שהלכו לאיבוד", שהייתה הסדרה המתוסרטת הראשונה על המלחמה ועוסקת בהכרה בשכול של משפחה שאיבדה את בתה בנובה. 

"הדברים שהלכו לאיבוד"|צילום: באדיבות כאן חינוכית, יחסי ציבור

ערוץ דוק: ערוץ הבריאות החדש מבית רשת בתי החולים אסותא הפיק את "נובה - מסע להחלמה", סדרה בת שישה פרקים העוקבת אחר הטיפול הרפואי והנפשי בשישה ניצולים מהמסיבה ברעים. הערוץ זמין למנויי FreeTV ,yes, סלקום TV ופרטנר TV בלבד.

ערוץ האוכל: מיזם ההנצחה "מתכון עם זיכרון", ובו שבעה בלוגרים מתחום האוכל המבשלים מתכונים של הנרצחים והנופלים ב-7 באוקטובר. משתתפים: תומר אומנסקי, חן אסור, אייל רווח ואחרים.

ערוץ הספורט: רבים מנרצחי, חללי וגיבורי המלחמה היו קשורים לעולם הספורט - ובערוץ הספורט בחרו להקדיש את שידוריו במהלך היום לזכרם. בין היתר מוצגים סיפור חזרתו מהשבי של אוהד הפועל ירושלים אופיר אנגל, ראיונות עם אורן סמדג'ה ושלמה שרף על נפילת בנו של סמדג'ה בעזה ורציחת נכדתו של שרף בנובה, וכן כתבה עם אילן חממי, אביו של אל"מ אסף חממי ז"ל שהיה שחקן כדורמים.

ערוץ הכנסת: לרגל שורת רצועות מיוחדות בערוץ הכנסת במהלך יום השנה לשבת השחורה - בהגשת יעקב אילון, מזל מועלם, טל שלו, יובל קרני, רועי כ"ץ ואמיר אטינגר - הופקו כתבות דוקו וראיונות עם פוליטיקאים בכירים, בהם ראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין.

ערוצי ניקלודיאון ו-TeenNick: ספיישל "ביחד עם ניק - האחים והאחיות שאיבדנו", סדרת מפגשים עם ילדים וילדות ששכלו אח או אחות ב-7 באוקטובר ובמהלך המלחמה. בין המשתתפים: רן שרף (אחיה של מאי נעים שנרצחה בנובה), עלמה עמאר (אחותו של סרן ניתאי עמאר שנפל בקרב בכניסה לבסיס רעים) ומיקה ניב פיירשטיין (אחותו של עומרי ניב פיירשטיין שנפל בקרב בבסיס זיקים) בנוסף, בערוץ ניקלודיאון בחרו לאחד באופן חריג את שידוריהם במהלך היום עם המתחרים בערוץ הילדים. בחזרה לניווט.