תמר צאיג, אשת חינוך בת 60 מקיבוץ יראון, שהשתתפה בפתיחת העונה החדשה של מאסטר שף ששודרה אתמול (שני), נפטרה במפתיע כמה חודשים לאחר צילומי האודישנים. פרק הבכורה של התוכנית הוקדש לזכרה ובסיומו נכתב: הפקת התוכנית משתתפת בצער משפחתה של תמר, שנפטרה כמה חודשים אחרי צילומי האודישנים. יהי זכרה ברוך.תמר התחרתה באודישן מול ניצן אהרן. בזמן שעבדה במטבח, סיפרה על החיבור שלה לתוכנית ועל אהבתה לבישול: 'מאסטר שף' זה חלום ישן. אני באה מבית סורי, שני הוריי נולדו בדמשק וכל אחד מהם הגיע כילד לארץ. מה שמאפיין את המטבח הסורי-לבנוני זה אוכל מנחם שמתבסס על ירקות ושהוא חמוץ. אני כל כך אוהבת להאכיל אנשים, זו דרך בלתי אמצעית לייצר תקשורת כי אתה אומר לאדם שמולך: 'אני רואה אותך'.צאיג הגישה לשופטים מנת עלי קולרבי ממולאים בטלה טחון ואורז, עם צלעות טלה ופרוסות קולרבי. טלה צלוי בצורה טובה וכל שאר המרכיבים טעימים, מי שהכין את המנה יכול להיות גאה בעצמו, החמיא ישראל אהרוני ואייל שני הוסיף: מנה משפחתית ומורכבת, מדובר ללא ספק בבשלן. כאמור, צאיג לא עברה לשלב הבא וסיכמה: מרוצה ממה שעשיתי, הכל טוב ושיהיה לניצן המון בהצלחה.המתכון של תמר צאיג לעלי קולרבי ממולאים בטלה טחון ואורז, עם צלעות טלה ופרוסות קולרביחומרי גלם וכמויות:8 צלעות טלה, (LOLLIPOPS), בעובי של כסמ, ושכבת שומן יפה מאחור50 גרם שומן טלה או כבש (אם אין טלה)רבע קג בשר טלה טחון עם שומן (80-20)3 קולרבי סגול קטנים עם העלים3 קולרבי לבן קטנים עם העלים2 ראשי שום ישראלי3 תפוזים3-5 גבעולי טימין טריים1–2 כפיות בהרט8–10 כפיות רכז רימונים1–2 עגבניות בשלות קטנות10 גבעולי פטרוזיליה2 בצלים קטנים10 משמשים מיובשים10 שזיפים מיובשים מגולעניםכוס אורז קצרחצי ליטר יוגורט כבשים הכי שמן שיש4–5 כפות של גרגירי רימון מתוקיםקרחאופן ההכנה:חליטת עלי הקולרבי למילוי, במים רותחים עם מלח, הכנת המילוי לעלי הקולרבי, מילוי העלים והעמדת הסיר על האש, ייבוש עלי קולרבי ומילואם, הכנת שמן קולרבי, חיתוך קולרבי לאצבעות (לבישול עם הצלעות) ולפרוסות קטנות דקיקות (ליוגורט) הפרדת שיני שום, כתישת שן שום, סחיטת תפוזים והכנת קליפות תפוז, הכנת היוגורט, חריצת שומן הצלעות ותיבול, הכנת הצלעות עם אצבעות הקולרבי. הרכבת המנה וצלחות.* המתכון הובא ונכתב על ידי המתמודדת במהלך התוכנית.