אומרים שההיסטוריה נכתבת על ידי המנצחים, אִמרה שהוכיחה עצמה כנכונה במיוחד לגבי ההיסטוריה של העמים הילידים בארה"ב, ואף יותר בכל הנוגע לייצוג שלהם בהוליווד - שמאז ומתמיד היה בעייתי. בשנים האחרונות סוגיית הייצוג בהוליווד תפסה מקום מרכזי יותר, ובין היתר הובילה לשינויים גם בייצוג של ילידים אמריקאים בסרטים כמו "הטרף" ו"רוצחי אור הירח" ובעונה הרביעית של "בלש אמיתי". כעת מצטרפת לרשימה גם "אדמה סוררת" ("American Primeval"), מיני-סדרה חדשה מבית נטפליקס המבטיחה לספק סיפור עוצמתי ואותנטי המתרחש במערב הפרוע של ארה"ב באמצע המאה ה-19, ובהחלט מקיימת.

"אדמה סוררת" עוקבת אחר מספר דמויות שמנסות לפלס את דרכן במערב הקשוח של ארה"ב בשנת 1857, תוך שהן מוצאות את עצמן מעורבות בחיכוכים פוליטיים, דתיים וטריטוריאליים עקובים מדם. אחת הדמויות המרכזיות היא שרה רוואל (בטי גילפין, "GLOW"), שיוצאת למסע יחד עם בנה דווין בחיפוש אחר בית חדש. ראוול נחושה בדעתה להגיע ליעד שלה, אך מהר מאוד מגלה שהדרך לשם רצופה סכנות שיעמידו את חייה ואת חיי בנה בסכנה. ג'ייקוב (דיין דה-האן, "אופנהיימר") ואביש (סורה לייטפוט-ליאון) הם נשואים טריים המשתייכים לדת המורמונית ונמצאים בדרכם להצטרף למתיישבים מורמונים נוספים ביוטה. גם הם נתקלים בדרכם בהפתעות שישנו את מסלול חייהם. אייזק (טיילור קיטש, "אורות ליל שישי") הוא זאב בודד, אדם נוקשה ומוכה טראומה, שלמרות ניסיונותיו להמשיך לחיות את חייו הרחק מאנשים, נאלץ להתמודד עם השדים שלו. ג'ים ברידג'ר (שיי וויגהאם) נקלע לתסבוכת עם בריגהאם יאנג (קים קוטס), מנהיג המורמונים הפנאטי (והדמות היחידה בסדרה שמבוססת על אדם אמיתי), שלא בוחל באמצעים כדי לבסס את הקהילה שלו, גם במחיר של שפיכות דמים. כל הדמויות יחוו אירועים מטלטלים שישנו את חייהן, והכל קורה על רקע המאבקים הקשים שהתחוללו על אדמת מערב ארה"ב במאה ה-19.

יוצרי "אדמה סוררת" שאפו להגיע לרמה גבוהה של אותנטיות, הן בתיאור ההיסטוריה האלימה והאפלה של האזור והן בייצוג האנשים השונים שהיו חלק ממנה, והם ללא ספק הלכו רחוק בשביל זה. במובן הזה הסדרה לא עושה הנחות לצופים - היא אלימה, מדממת ומספקת כמה רגעים שעשויים להיות קשים לצפייה עבור חלק מהצופים. כבר בפרק הראשון מגיעה סצנה אלימה ביותר שבוימה במיומנות רבה, מגיעה בהפתעה, ורומזת על מה שעוד יבוא בהמשך. הסצנה הזו תגרום לכם להחסיר פעימה ואולי אף גם להסיט את מבטכם מהמסך - ואומנם היא בולטת ברמת האלימות והגרפיות שבה, אך היא בהחלט לא היחידה.

אבל "אדמה סוררת" היא לא כולה רק אלימות ודם, אלא גם כוללת בתוכה סיפורים על אנשים ועל אנושיות ומצליחה גם לגעת ולספק לא מעט רגעים נוגעים ללב, שמעבירים מסר על המשמעות של שמירה על צלם אנוש ברגעים הקשים ביותר. מבעד לעובדה שהיא מציגה חלק אפל ביותר בהיסטוריה של ארה"ב, היא גם נוגעת באספקטים שונים הקשורים לחוויה האנושית, ומעלה לא מעט שאלות על טבע האדם. צירוף המילים "פרא אדם" נאמר לא מעט פעמים על ידי דמויות שונות בסדרה, בצורות שמטילות ספק במשמעות שלה ואופן השימוש בה. היא משלבת ז'אנרים שונים, כולל מערבון, דרמה תקופתית-היסטורית, דרמת הישרדות וגם יש בה לא מעט מסרטי מסע. הדמויות מעניינות ומפתיעות, הסיפורים השונים מתחברים בצורה הרמונית וכל אחד מהם מעניין בפני עצמו.

תצוגת המשחק ראויה לציון גם כן, במיוחד של גילפין, שחקנית שמוכיחה את עצמה שוב ושוב כאחת הוורסטיליות על המסך, שמצטיינת גם בתפקידים קומיים וגם בתפקידים דרמטיים ומאתגרים כמו זה של שרה רוואל. גם קיטש עושה עבודה מצויינת, על אף שלעתים הוא מוצג כמעט כמו גיבור על והאמינות של חלק מהפעולות שלו לעיתים מוטלת בספק. למרות זאת, התפקיד מתאים לו ודמותו מעוררת עניין בכל פעם שהיא מופיעה על המסך. ראויים לציון גם השחקנים הצעירים בקאסט, פרסטון מוטה ("אסטרואיד סיטי"), שמגלם את בנה של רוואל, דווין. מוטה מצליח לגלם את התמימות שהולכת ונאבדת אצל דווין במסע, וגם מצליח להצטיין בכמה סצנות מאתגרות במיוחד. גם שואני פורייר, שמגלמת נערה ילידית אצילית ונחושה, מצליחה בלי מילים להעביר המון רגש ועוצמה. 

יוצרי "אדמה סוררת" הצהירו כאמור שבכוונתם לייצר סיפור אותנטי - והם לקחו את עבודתם ברצינות, גם בכל הנוגע לייצוג העמים הילידים. כמעט כל הדמויות המרכזיות מורכבות, ולכל אחת סיפור מעניין משלה. מעניין לציין שכחלק מהרצון שלהם לייצג באופן אותנטי את העמים הילידים, היוצרים שילבו בצוות ההפקה גם יועצת לתרבות ילידית (ג'ולי או'קיף, שהייתה מעורבת גם בהפקה של "רוצחי פרח הירח"), שעזרה להם להגיע לייצוג אותנטי ככל הניתן של השבטים השונים שנראים בסדרה, מהתכשיטים שהם עונדים, דרך הבגדים, השפות השונות שלהם, וההתנהגויות האופייניות לחברי השבטים. מלבד החיכוכים הידועים בין המתיישבים הלבנים לשבטי הילידים, הסדרה מוסיפה רובד נוסף של אותנטיות בכך שהיא מתארת גם את החיכוכים הפנימיים, בין מתיישבים לבנים שונים ובין שבטים שונים של העמים הילידים. ואולי בדרך הזאת, היא גם רומזת דבר או שניים על המציאות הפוליטית העכשווית בארה"ב, ועל הפילוג הרב שנוצר בה בשנים האחרונות.

"אדמה סוררת" אורזת בשישה פרקים בלבד רמות גבוהות של מתח ולא מעט רגעים מסמרי שיער, לצד רגעים נוגעים ללב וגם אמירה על טבע האדם. והיא בעיקר ספקת בינג' אפקטיבי וממכר, שהוא ממש לא רק לחובבי מערבונים.