אן האתווי עונדת עגילים של קרטייה (צילום: Kevork Djansezian, GettyImages IL)
אן האתווי עונדת עגילים של קרטייה|צילום: Kevork Djansezian, GettyImages IL

 אופנת העילית היא משהו שרובנו יכולות רק לקבל אליו הצצה מזדמנת דרך תמונות של דוגמניות דקיקות במגזין, עוטות מחלצות מעוררות השתאות, גזרות שגם אם את לא אוהבת או מבינה הן תמיד מעניינות, ובדים שידינו לעולם לא תזכנה למשש שכמותם.

אם ההצצה הזו מעוררות בך השראה וגורמת לך להפליג בדימיון לעולמות של משי מרשרש, עידון וסטייל במבטא צרפתי – הרשי לנו להציג בפנייך עוד משהו שתוכלי להזיל עליו ריר ולעולם לא תוכלי להרשות לעצמך. כמו בבגדים גם בעולם התכשיטים יש חלוקה להוט קוטור ומוכן ללבישה, רק המונחים קצת שונים: לתכשיטי העילית קוראים "fine jewelry" ולפושטים קוראים "costume jewelry", וההבדלים ביניהם הם בעיצוב, באיכות חומרי הגלם, ובאיכות העבודה – תכשיטי העילית נעשים הרבה פעמים בעבודה ידנית בלבד על ידי צורפים אומנים, וחלקם הגדול הוא פריטים יחידים במינם. שלא כמו העגילים שקנית בדיווה או, להבדיל, אפילו בה.שטרן, את עגילי הקוטור שלך אין סיכוי שתראי על אף אחת אחרת. ויש כמובן את ההבדל הקטן במחיר, תכשיטי הקוטור יכולים להתחיל בכמה אלפים טובים של דולרים לפריט פשוט, ולהגיע עד לשווי של דירה קטנה במרכז תל אביב.

ג'ניפר גארנר עם צמידים של ואן קליף אנד ארפל (צילום: Frederick M. Brown, GettyImages IL)
ג'ניפר גארנר עם צמידים של ואן קליף אנד ארפל|צילום: Frederick M. Brown, GettyImages IL
סלמה האייק וג'וליאן מור בתכשיטי קוטור של בושרון (צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images)
סלמה האייק וג'וליאן מור בתכשיטי קוטור של בושרון|צילום: אימג'בנק/GettyImages, getty images

השנה על המסלול: קרטייה

שני סוגי האומנות היוקרתיות והמזוהות ביותר עם עיר האורות – האופנה ותכשיטי העילית – הלכו זה לצד זה כבר מאות בשנים, אבל הם מעולם לא איחדו כוחות באופן רשמי. השנה הכריזה פדרציית הקוטור הצרפתית שלראשונה מזה 150 שנה, שבוע אופנה העילית המסורתי הנערך בינואר ונועד לחשוף את קולקציות החורף- אביב של בתי האופנה הנחשבים, יקדיש מקום גם לתעשיית הקוטור הנוצצת לא פחות.

היום האחרון של שבוע האופנה, שיחול ב-24 לינואר, יוקדש כולו לתכשיטים: דיור, קרטייה, בושרון, ואן קליף אנד ארפל, שאנל, מלריו, ושומה הם רק חלק מהשמות הגדולים שיעניקו יצירות. את הדגמים של אמני הצורפות לא יזכו המבקרים בשבוע האופנה לראות על המסלול, הם יצטרכו לתאם מראש עם בתי התכשיטים הגדולים שנבחרו בפיצנטה כדי להציג בשבוע האופנה.

כמו עם בגדים, תכשיטי הקוטור הם אלו שקובעים מגמות בעולם התכשיטנות. בעקבות הקולקציות החדשות של בתי אופנת תכשיטי היוקרה הגדולים, מייצרות חברות פופולריות את התכשיטים הפשוטים יותר, אלה שרובנו נזכה לענוד. התכשיטים היותר זולים יכולים בכל זאת לעלות הרבה מאוד ולהכיל יהלומים וזהב, אבל באיכות נמוכה בהרבה משל תכשיטי הקוטור שמיוצרים ממתכות מהאיכות הגבוהה ביותר, ומאבנים משובחות שמסותתות על ידי רבי האמנים הגדולים בעולם.

טבעת קוביסטית של דיור (צילום: האתר הרשמי)
טבעת קוביסטית של דיור|צילום: האתר הרשמי

לינדזי לוהן על שער מגזין אל (צילום: האתר הרשמי)
לינדזי לוהן על שער "אל", עונדת תכשיטי דיור בשווי 50 אלף דולר שנגנבו מהסט|צילום: האתר הרשמי


פריט אספנים ליודעי דבר

תכשיטי העילית הם הרבה מעבר לאופנה, בגלל עמידותם – יהלומים הם לנצח, ואנשים מתייחסים אליהם כאל השקעה כלכלית לכל דבר. קנייה של התכשיט הנכון, ממעצב או בית אופנה שיעשו או שכבר עשו לעצמם שם, יכולה להניב תשואה נאה במיוחד.

 קולקציית תכשיטים של פרחים וחרקים של קרטייה (צילום: האתר הרשמי)
קולקציית תכשיטים של פרחים וחרקים של קרטייה|צילום: האתר הרשמי
טבעת ירוקה של דיור (צילום: האתר הרשמי)
טבעת ירוקה של דיור|צילום: האתר הרשמי
קולקציית הפרחים של ואן קליף אנד ארפל (צילום: האתר הרשמי)
קולקציית הפרחים של ואן קליף אנד ארפל|צילום: האתר הרשמי

סתם כדי לסבר את האוזן, בשנות השמונים יצר קרטייה עגילי חישוק סטנדרטיים למדי עשויים זהב ומשובצים ביהלומים שנמכרו בחנויות המותג (יש גם פריטים שנמכרים רק בפגישות פרטיות ולא מגיעים בכלל לחנויות). הזוגות המעטים של העגילים האלה שמסתובבים כיום בשוק תחת הטייטל הנחשק "וינטג'" (שרק מוסיף לערכם), נמכרים ביותר מפי שניים ממחירם המקורי. בקיצור, העגילים שלך יכולים להציל אותך בעתות קשות, והשקעה בתכשיט הנכון יכולה להיות מאוד משתלמת. בדיוק בשביל זה יש יועצי תכשיטים שלא רק יתאימו אותם לתוי הפנים והצבעים שלך אלא גם יבטיחו את הפנסיה שלך.

>> האופנה שעשתה לנו את 2009