מג'דרה
מה נאמר, מג'דרה היא באמת אחד המזונות הגאוניים שהומצאו. היא טעימה ברמות קשות (זה מה שהרבה בצל מטוגן עושה לאוכל), היא עשירה בערכים תזונתיים לרוב (עדשים זה משהו), היא ממש זולה (גם האורז והעדשים מתייקרים, אבל עדיין אפשר למצוא אותם במחירים שפויים) והיא ממש קלה להכנה. בעיקר בגרסה הספציפית הזו, שבה מבשלים הכל באותו הסיר. אצלנו המתכון הזה הוא פייבוריט כבר שנים.

בולונז טבעוני
לזכות הקוסמוס (ומדינת ישראל) ייאמר שהמחירים המאמירים של הבשר די עולים בקנה אחד עם המיאוס שלנו מהרג, גם של בעלי חיים, ומהשמדת הערך המתמשכת של הכוכב שאנחנו חיים עליו. לכן אימצנו בשמחה את המתכון הזה, לפסטה ברוטב ראגו מבוסס עדשים (במקור עדשים שחורות, אפשר להשתמש בירוקות או חומות אם זה מה שיש בבית, הן אולי יתפרקו בבישול אבל זה לא באמת מפריע). אפשר להגיש את הרוטב גם על אורז או פתיתים.

פסטה עם רטטוי
ממשיכים לפסטה נוספת, הפעם כזו שאין בה קטניות אבל יש ירקות, ובשפע. למעשה מדובר במעין שילוב של פסטה קצרה (אין קצרה? לא נורא) עם תבשיל רטטוי - קוביות קטנות של זוקיני (אפשר להחליף בקישואים), גזר, חצילים, עגבניות ופלפל אדום, כמובן עם בצל ושום שנצרבים כולם יחד במחבת. מנה פשוטה מאוד שנותנת את הבמה לירקות, כמעט בלי שום תיבול (רק מלח ובזיליקום).

סלט קישואים בטעם כבד
בשנות הצנע, כשבשר לא היה משהו שאפשר למצוא בכל בית, היו מנסים לחקות את טעמו בכל מיני אמצעים אחרים. אחד הפתרונות היותר טעימים שהומצאו אז הוא סלט בטעם כבד, שמבוסס על שילוב של קישואים צלויים, בצל מטוגן וביצים קשות. לא יודעים כמה זה דומה לכבד קצוץ (אולי קצת, בזכות הצבע והביצים הקשות), אבל מדובר בסלט טעים ברמות. עם לחמנייה או פיתה טרייה - וואו.

פאבה
מכירים את הפאבה היוונית? מדובר בממרח על בסיס אפונה צהובה שביוון אוכלים בלי סוף וגם בארץ, במסעדות יווניות, מגישים לא מעט. זה טעים ממש, זה נהדר עם פיתה, אבל שימו לב - אפונה צהובה היא לא משהו שמוצאים בכל סופר. לא מצאתם? אל תתייאשו, נסו באגף מוצרי הבריאות או (יותר טוב) תנו קפיצה לחנות של קטניות ותבלינים.

חומוס עדשים כתומות
הפאבה הזכירה לנו שחומוס הוא מנה מצוינת למנסים לחסוך בכסף ועם זאת לאכול בריא, ובעיקר הזכירה לנו שבשביל חומוס טוב לא באמת חייבים חומוס. מי שלא בעניין של אפונה בצבעים שהוא לא מכיר מוזמן להכין את ממרח העדשים הכתומות הזה, שהוא למעשה כמו ממרח חומוס על בסיס עדשים. היתרון: לא צריך בישול ארוך ולא השריה מקדימה, מדובר במנה שמכינים מעכשיו לעכשיו. החסרונות? האמת, אין.
תוספת הפטריות מלמעלה נחמדה, אבל ממש לא הכרחית.
את כל הממרחים אתם מוזמנים בהחלט להגיש עם פיתות מחבת שהכנתם לבד - זול, כיפי, יותר טעים משל מאפייה, באחריות

סלט טוסט
את המתכון הזה אנחנו אוהבים להכין בבית עיקר כדי לחגוג את החיסכון בכסף. בעוד שבכל בית קפה תשלמו עליו עשרות רבות (מאוד) של שקלים - בהכנה ביתית הוא לא יקר ולא תובעני בזמן או בעבודה. למעשה מדובר בטיול בפארק - שמוגש בתוך קערה ומאוד מאוד מספק לאכול מול הטלוויזיה. אם אין פסטו או עגבניות מיובשות אפשר בקלות לוותר, את הקלמטה אפשר להחליף בכל זיתים פשוטים שיש בבית, והכי כיף? סוף סוף תלמדו להכין רוטב שום כמו שצריך.

סלט כרוב
כרוב הוא מהירקות הפחות קפריזיים בסופר. בדרך כלל הוא שם, בדרך כלל במחיר סביר, והסלט הכי פשוט שמכינים ממנו הוא אחד הסלטים הכי טעימים שיש.

מרק צמחוני לקוסקוס
המתכון הזה הוא ההוכחה הניצחת לזה שמרק קוסקוס ממש, אבל ממש לא חייב להיות בשרי. תסמכו על שפע הירקות שבפנים (אגב, אם משהו חסר לכם, או בדיוק עושה טנטרום של מחירים בסופר - פשוט תוותרו עליו), וכמובן על הכורכום, הפפריקה והכמון, שידאגו לחוויה מפנקת אמיתית. רוצים בכלל להתעלות על עצמכם? תכינו גם את הקוסקוס לבד (במיקרו, ברור שבמיקרו).
בתיאבון!