צילום׃ דניאל לילה

עוגה בחושה עם שזיפים וסוכר חום

עוגה עסיסית וארומטית ביותר

מיקי שמו | מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן | פורסם 09/07/19 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 189 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם (½1 כוסות + 2 כפות גדושות) סוכר חום כהה
2 כפות (50 גרם) דבש
220 מ”ל (1 כוס פחות כף וחצי) שמן קנולה
4 ביצים גדולות (מס' 1)
350 גרם (½2 כוסות) קמח
10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
1/4 כפית קינמון

לשזיפים:

480 מ”ל (2 כוסות) מים
6 שזיפים בינוניים מגולענים וחתוכים לשמיניות
250 גרם (¼1כוסות) סוכר
1 מקל קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מכינים את השזיפים: יוצקים לסיר 2 כוסות מים. מוסיפים שזיפים, סוכר ומקל קינמון ומביאים לרתיחה. מכבים את הלהבה ומצננים. מומלץ להכין את השזיפים יום מראש ולשמור במקרר בתוך הנוזל. 2. מחממים תנור ל-170 מעלות. 3. מסננים את השזיפים מהסירופ. 4. מכינים את העוגה: מערבלים סוכר, דבש ושמן במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים ביצים ומערבלים לתערובת אחידה. במהלך העירבול עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת מרית “מקלפים” את התערובת מדפנות הקערה. 5. מערבבים קמח, אבקת אפייה וקינמון בקערה נפרדת. מנפים את תערובת הקמח לתוך תערובת הסוכר, ומערבבים יחד עם השזיפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית משומנת. 6. אופים כשעה בתבנית עגולה או כ-50 דקות בתבנית אינגליש קייק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 7. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.