צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שמנת ריבת חלב בחושה

מרגישים את ארוחת שישי נושפת בעורפכם כבר מרביעי בבוקר? בואו נעשה דיל כזה: אנחנו נארגן לכם עוגה בחושה שלא מצריכה יותר מרבע שעה מזמנכם, ואתם תקדישו את כל שאר הזמן לבישולים. רק אל תשכחו להזמין אותנו לבוא

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 11/08/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 251 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים גודל L

כוס (200 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר (דמררה)

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

כפית תמצית וניל

3 כפות שמנת חמוצה

6 כפות ריבת חלב

כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן רגיל

קורט מלח

2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

2 טורפים את הביצים ושני סוגי הסוכר בקערה כדקה לקבלת נפח.

3 מוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הווניל והשמנת החמוצה ומערבבים היטב.

4 מוסיפים שתי כפות מריבת החלב ומערבבים שוב.

5 מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מחלקים את התערובת בין שתי התבניות.

6 מפזרים בכל תבנית, על הבלילה, עוד שתי כפות ריבת חלב ומערבבים מעט בתנועת שיש.

7 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

8 מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וזוללים.

* העוגה נשמרת במקרר שלושה-ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

לבלוג של קרן אגם - נשואה למאפייה

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תפוזים עם שוקולד צ'יפס