פיסל אמנטל, עגבניות מיובשות ואורגנו
הוא נראה כמו בגט, אבל חברים - זהו פיסל, ותאמינו לנו, מדובר בהרבה יותר מסתם בגט: עם מילוי נפלא של עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ואורגנו, ואמנטל מפנקת מלמעלה - זה המאפה לפתוח איתו את היום. בכל יום
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
לבצק:
1 ק"ג קמח לחם
2 כפות (20 גרם) מלח
כף (10 גרם) שמרים יבשים
2 וחצי כוסות + שני שליש כוס (600 מ"ל +150 מ"ל) מים
רבע כוס (70 מ"ל) שמן זית
למלית:
600 גרם עגבניות שרי חתוכות לקוביות
400 גרם עגבניות מיובשות
שליש כוס + כף (100 מ"ל) שמן זית
200 גרם גבינת אמנטל מגוררת
תבלין אורגנו
אופן ההכנה:
1 במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח לחם, מלח, שמרים, מים (600 מל') ושמן זית. מפעילים במהירות בינונית כ-6 דקות.
2 מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה וממשיכים בלישה כ-3 דקות נוספות, מוסיפים את המים הנותרים בהדרגה לתוך קערת המיקסר.
3 מוציאים את הבצק מתוך קערת המיקסר וקורצים ממנו כ-10 כדורים במשקל 150 גרם לערך לכדור.
4 מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה מרוח במעט שמן זית. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
5 קוצצים את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם אורגנו ושמן זית.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מרדדים כל כדור בצק לעובי 3 מ"מ, מורחים מן המלית עגבניות ואורגנו במרכז כך שמרבית הבצק מכוסה, מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד.
8 מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל גבינת אמנטל וחורצים 4-5 חתכים אלכסוניים.
9 מתפיחים כחצי שעה ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.