צילום׃ יחסי ציבור, mako אוכל

פיסל אמנטל, עגבניות מיובשות ואורגנו

הוא נראה כמו בגט, אבל חברים - זהו פיסל, ותאמינו לנו, מדובר בהרבה יותר מסתם בגט: עם מילוי נפלא של עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ואורגנו, ואמנטל מפנקת מלמעלה - זה המאפה לפתוח איתו את היום. בכל יום

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 11/05/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לבצק:

1 ק"ג קמח לחם

2 כפות (20 גרם) מלח

כף (10 גרם) שמרים יבשים 

2  וחצי כוסות + שני שליש כוס (600 מ"ל +150 מ"ל) מים

רבע כוס (70 מ"ל) שמן זית

למלית:

600 גרם עגבניות שרי חתוכות לקוביות

400 גרם עגבניות מיובשות

שליש כוס + כף (100 מ"ל) שמן זית

200 גרם גבינת אמנטל מגוררת

תבלין אורגנו

אופן ההכנה:

1 במיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח לחם, מלח, שמרים, מים (600 מל') ושמן זית. מפעילים במהירות בינונית כ-6 דקות.

2 מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה וממשיכים בלישה כ-3 דקות נוספות, מוסיפים את המים הנותרים בהדרגה לתוך קערת המיקסר.

3 מוציאים את הבצק מתוך קערת המיקסר וקורצים ממנו כ-10 כדורים במשקל 150 גרם לערך לכדור.

4 מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה מרוח במעט שמן זית. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

5 קוצצים את העגבניות המיובשות לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם אורגנו ושמן זית.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 מרדדים כל כדור בצק לעובי 3 מ"מ, מורחים מן המלית עגבניות ואורגנו במרכז כך שמרבית הבצק מכוסה, מגלגלים לרולדה דקה בעובי אחיד.

8 מברישים בביצה טרופה, מפזרים מעל גבינת אמנטל וחורצים 4-5 חתכים אלכסוניים.

9 מתפיחים כחצי שעה ואופים כ-12 דקות עד להזהבה.

>> שבועות זה מימונס, מתכונים נוספים לחג