צילום׃ יסמין ואריה צלמים, מימונ'ס

עוגת גבינה בחושה

עוגה בחושה המורכבת משלושה מרקמים נהדרים: עוגה בחושה עשירה, מחית דובדבנים נהדרת וקרמבל שקדים פריך. בקיצור, חוגגים את שבועות, אבל קצת אחרת

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 14/05/17 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקרמבל:

רבע כוס ועוד 2 כפות שטוחות (50 גרם) קמח לבן רב תכליתי

רבע כוס (50 גרם) סוכר

50 גרם חמאה

חצי כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון

לעוגה (תבנית 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש גודל 3):

200 גרם חמאה

כוס וחצי (300 גרם) סוכר

2 וחצי כפות (50 גרם) דבש

4 ביצים גודל L

2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן רב תכליתי

שקית (10 גרם) אבקת אפייה

גביע (200 גרם) גבינה רכה 5%

כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מחצי לימון

למלית:

חצי חבילה (200 גרם) מלית דובדבנים 70 אחוז פרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

>> מתכונים לשבועות

2 מכינים את הקרמבל: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת תערובת פירורית. מקררים עד לשימוש.

3 מכינים את העוגה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית-גבוהה את החמאה, הדבש והסוכר למשך 2 דקות. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף למשך 2-3 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.

4 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את הגבינה הרכה.

5 יוצקים לתבנית מחצית מתערובת העוגה, מורחים מן המלית שכבה אחידה וממשיכים למלא ביתרת התערובת. מיישרים ומפזרים את הקרמבל.

6 אם בחרתם בתבניות אינגליש קייק אופים למשך 45-50 דקות (עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו). אם בחרתם בתבנית בקוטר 24 אופים למשך כשעה (עד שהקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו).

7 לאחר האפייה מומלץ לפדר באבקת סוכר.

*  להכנת עוגת גבינה בחושה חשוב להשתמש בגבינה רכה 5% ולא גבינה קשה 5%.

*  ניתן להחליף את מלית הדובדבנים במלית אוכמניות.