תבשיל צלעות וטנזיה על קוסקוס
את הקוסקוס מכינים לבד, אבל בשיטה מקוצרת, ועליו מגישים תערובת מתוקה של פירות יבשים, אגוזים ואיך לא - קצת בשר, שיהיה במה לנגוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
לטנזיה:
2 בצלים גדולים, קצוצים
כף שמן
מעט סוכר
1 ק"ג צלעות עגל
100 גרם משמשים מיובשים
100 גרם שזיף מיובש
100 גרם צימוקים
150 גרם אגוזי מלך
קורט קינמון
קורט פלפל שחור
קורט מלח
לקוסקוס:
1 ק"ג סולת
קורט מלח
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
1 מכינים את הטנזיה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 בסיר רחב מטגנים את הבצל עם שמן וסוכר עד לקבלת ריבת בצל סמיכה.
3 מוסיפים את כל הפירות היבשים, האגוזים והתבלינים ומבשלים יחד כ-5 דקות.
4 במחבת נפרדת מחממים מעט שמן וצורבים את הצלעות כ-10 דקות מכל צד. מעבירים לסיר עם הבצל והפירות.
5 מעבירים את הסיר לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהבשר מוכן.
6 בינתיים מכינים את הקוסקוס: במעבד מזון מעבדים את הסולת עם מעט מים, רק כדי להרטיב אותה.
7 מוסיפים מלח ושמן ומערבבים. מעבירים לסיר קוסקוס ומאדים עד שהקוסקוס יבש.
8 מרטיבים את הקוסקוס שוב במעט מים ומאדים שוב עד לקבלת קוסקוס רך.
9 מגישים את הקוסקוס ועליו התבשיל.