תמונת AVI׃ none

אורז בסמטי בחלב קוקוס וקשיו

אין כמו קוקוס כדי להשרות עלינו אווירה אסייתית, והאורז הזה, שרק מתבשל בחלב קוקוס ובעוד כמה טעמים שמקפיצים אותו, הוא בהחלט שדרוג ראוי לאורז לבן רגיל

נטלי סלהוב שר | מאסטר שף | פורסם 19/08/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כפות שמן בוטנים

בצל בינוני, פרוס פרוסות דקות

שן שום, קצוצה

כף ג'ינג'ר

2 כוסות אורז בסמטי, שטוף

מלח ופלפל

רבע כוס אגוזי קשיו, חצויים

2 כוסות חלב קוקוס

2 כוסות מים

חצי כוס בצל ירוק, פרוס דק

רבע כוס קוקוס מגורר 

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, שום, וג'ינג'ר עד שהם רכים.

2 מוסיפים את האורז, מלח ופלפל ומבשלים למשך 3-4 דקות.

3 מחממים בינתיים במחבת קטנה כף שמן על חום בינוני, ומטגנים אגוזי קשיו עד שהם משחימים קלות. מעבירים לנייר סופג. 

4 במחבת בינונית מחממים מים וחלב קוקוס עד לרתיחה. ומוסיפים אותם לסיר האורז ומביאים לרתיחה. 

5 מכסים את הסיר ומבשלים למשך 15-20 דקות על אש נמוכה. 

6 כשהאורז מוכן, מוסיפים את הבצל הירוק והקוקוס.

7 מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים עם אגוזי הקשיו.