צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

לברק בקרסט עם קרם ארטישוק ירושלמי

לברק בקרסט של לימון ופירורי לחם, עם קרם ארטישוק ירושלמי וניוקי תירס. הפרשנות של שף אביב משה למשימת הלוהט-קפוא במאסטר שף הולידה מנה משמחת, קלילה וצבעונית

אביב משה | מאסטר שף | פורסם 06/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 109 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללברק:

פילה לברק, נקי ללא עור ועצמות

כף פירורי לחם

3 כפות שמן זית

גרידת לימון

לקרם הארטישוק:

חצי ליטר חלב

2 כפות מים

200 גרם ארטישוק ירושלמי מוקפא

מלח

גרידת לימון

לניוקי תירס:

קילו גרעיני תירס מוקפא, חלוטים וטחונים

80 גרם מים

40 גרם אבקת מתיל

40 גרם אבקת ג'לטין

17 גרם סוכר

14 גרם מלח

חמאה להקפצה

אופן ההכנה:

1 הלברק: מערבבים את פירורי הלחם, שמן הזית וגרידת הלימון. מצפים את הדג ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 5-6 דקות.

2 קרם הארטישוק: מביאים לרתיחה את החלב, המים והארטישוק. מבשלים חצי שעה, מסננים ומעבירים למעבד מזון. שומרים את הנוזלים בצד.

3 טוחנים את הארטישוק ומוסיפים מעט מהנוזלים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מתבלים במעט מלח וגרידת לימון.

4 הניוקי: מחממים את כל החומרים עד לקבלת מחית חלקה. מקררים, יוצרים גלילים וחותכים לניוקי. מבשלים 5 דקות במים רותחים, מוציאים ומקפיצים במחבת עם חמאה.

5 הרכבת המנה: מסדרים בצלחת קרם ארטישוק ירושלמי, מעליו מניחים את הדג ומסביב מסדרים את הניוקי. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

>> בת הזוג של אביב משה למשימה היתה שירה בצלאל. הנה המתכון שלה