לברק בקרסט עם קרם ארטישוק ירושלמי
לברק בקרסט של לימון ופירורי לחם, עם קרם ארטישוק ירושלמי וניוקי תירס. הפרשנות של שף אביב משה למשימת הלוהט-קפוא במאסטר שף הולידה מנה משמחת, קלילה וצבעונית
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ללברק:
פילה לברק, נקי ללא עור ועצמות
כף פירורי לחם
3 כפות שמן זית
גרידת לימון
לקרם הארטישוק:
חצי ליטר חלב
2 כפות מים
200 גרם ארטישוק ירושלמי מוקפא
מלח
גרידת לימון
לניוקי תירס:
קילו גרעיני תירס מוקפא, חלוטים וטחונים
80 גרם מים
40 גרם אבקת מתיל
40 גרם אבקת ג'לטין
17 גרם סוכר
14 גרם מלח
חמאה להקפצה
אופן ההכנה:
1 הלברק: מערבבים את פירורי הלחם, שמן הזית וגרידת הלימון. מצפים את הדג ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 5-6 דקות.
2 קרם הארטישוק: מביאים לרתיחה את החלב, המים והארטישוק. מבשלים חצי שעה, מסננים ומעבירים למעבד מזון. שומרים את הנוזלים בצד.
3 טוחנים את הארטישוק ומוסיפים מעט מהנוזלים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. מתבלים במעט מלח וגרידת לימון.
4 הניוקי: מחממים את כל החומרים עד לקבלת מחית חלקה. מקררים, יוצרים גלילים וחותכים לניוקי. מבשלים 5 דקות במים רותחים, מוציאים ומקפיצים במחבת עם חמאה.
5 הרכבת המנה: מסדרים בצלחת קרם ארטישוק ירושלמי, מעליו מניחים את הדג ומסביב מסדרים את הניוקי. מזלפים מעט שמן זית ומגישים.
>> בת הזוג של אביב משה למשימה היתה שירה בצלאל. הנה המתכון שלה