צילום׃ דניאל בר און

שפונדרה ועצמות מח עם בשר טחון

תבשיל בשר שפונדרה, שמוגש עם עצמות מח עטופות בשר וקציצות טעימות

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 18/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.3 53 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג בשר שפונדרה, חתוך לקוביות
שמן זית, לטיגון

לרוטב:

חבילת בצלי שאלוט
3-4 שיני שום
שמן זית, לטיגון
מלח
פלפל שחור
5 עגבניות

לעצמות המח והקציצות:

2 עצמות מח
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל, קצוץ ומטוגן
בצל נוסף, קצוץ ולא מטוגן
5 קוביות פטרוזיליה קפואות
5 קוביות כוסברה קפואות
ביצה
שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 מטגנים קלות את קוביות הבשר בסיר לחץ – בערך דקה מכל צד. מוסיפים נוזלים, סוגרים את הסיר ומבשלים 45 דקות.

2 בינתיים מכינים את הרוטב לבשר: מטגנים בסיר נפרד את בצלי השאלוט (השלמים) והשום, וכל הזמן מוסיפים נוזלים כך שהבצל לא ייחרך אלא יזהיב ויתקרמל. מוסיפים מלח ופלפל שחור וממשיכים לבשל כחצי שעה.

3 שמים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים בצל מטוגן, בצל חי, מלח, פלפל שחור, פטרוזיליה וכוסברה. מוסיפים ביצה ולשים את העיסה כ-5 דקות.

4 במקביל שוטפים היטב את עצמות המח ומניחים על תבנית אפייה. מלפפים בשר מתובל סביב מח העצם.

5 מחממים שמן עמוק ומטגנים קלות את מח העצם עם הקציצה. מכניסים לתנור חם ואופים כ-20 דקות. קורצים קציצות מהבשר הטחון. טובלים בביצה טרופה ואחר כך בקמח ומטגנים.

6 כשבשר השפונדרה מוכן מוציאים אותו מסיר הלחץ ומעבירים לתערובת הבצלים והשום. מגררים פנימה עגבניות ללא קליפה וממשיכים לבשל עוד כרבע שעה, עד לקבלת צמצום של הרוטב ומראה שחום של הבשר.

7 להגשה: מסדרים בצלחת ארוכה שתי קציצות במרכז, שתי חתיכות שפונדרה ומח עצם בצד וסביב הכל בצלי השאלוט.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים