צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טוטאל בוטנים

טארט בוטנים עשיר ומושלם שכל ביס ממנו מצדיק את ההחלטה להתחיל לאכול בריא ממחר ולא מהיום

עדי ויינברג, איתיאלה היאט ועדן גינדי | מאסטר שף | פורסם 13/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 151 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק פריך:

150 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

1 חלמון

לקרם בוטנים:

50 גרם שקדים טחונים

50 גרם בוטנים מלוחים קלויים וטחונים לפירורים דקים

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה רכה

ביצה

אופן ההכנה:

1 לבצק פריך: בקערה שמים קמח חמאה וסוכר. מפוררים פנימה את קוביות החמאה עד ליצירת מרקם חולי. מוסיפים חלמון ומעבדים ממש מעט, רק עד לבצק רך. משטחים לדיסקית ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות.

2 מערבבים את כל חומרי הקרם בקערה או במיקסר עם וו גיטרה ושומרים בצד.

3 הרכבת הטארט: מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעלה בעובי 2 ס"מ.

4 משמנים רינג בחמאה, ועל נייר אפייה מקומח "מלבישים" את הבצק על הרינג.  בעזרת סכין מורידים עודפי בצק משולי הרינג. מקפיאים למשך 15 דק לפחות.

5 ממלאים את הרינג עם הבצק הקפוא בקרם הבוטנים - חשוב למלא רק שלושת רבעי גובה, כי הקרם תופס נפח באפייה.

6 אופים ב-180 מעלות 30-25 דקות, עד שהקרם תפוח, שחום ונראה יציב. להיזהר מייבוש הקרם באפייה.

7 מגישים עם כדור גלידה בצד.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים