צילום׃ דניאל בר און
עוגיות בסגנון "עבאדי"
ליד כוס תה של אחר הצהריים, אין כמו עוגיות מלוחות. מתכון פשוט וטעים שעושה מחווה לעוגייה הכי מפורסמת בישראל בעשרים דקות עבודה
ריקי סוויסה | מאסטר שף
| פורסם 26/02/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
3 כוסות קמח
1/2 חבילת חמאה מומסת
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפייה
1 כף גדושה מלח
לציפוי:
ביצה
1/2 כוס שומשום
אופן ההכנה:
1 בקערה מנפים את הקמח ומוסיפים חמאה מומסת, שמן, מלח ואבקת אפייה. במעבד מזון מעבדים לבצק חלק ואחיד.
2 עוטפים בניילון ומביאים לתפיחה של 15-20 דקות.
3 לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לארבעה חלקים ומרדדים לנקניקים ארוכים בעובי 2.5 ס"מ. חותכים ויוצרים כעך עגול. מחממים תנור ל-160 מעלות. בעזרת מברשת מורחים מעל הכעך ביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים