צילום׃ דניאל בר און

עוגיות בסגנון "עבאדי"

ליד כוס תה של אחר הצהריים, אין כמו עוגיות מלוחות. מתכון פשוט וטעים שעושה מחווה לעוגייה הכי מפורסמת בישראל בעשרים דקות עבודה

ריקי סוויסה | מאסטר שף | פורסם 26/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 כוסות קמח
1/2 חבילת חמאה מומסת
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפייה
1 כף גדושה מלח

לציפוי:

ביצה
1/2 כוס שומשום

אופן ההכנה:

1 בקערה מנפים את הקמח ומוסיפים חמאה מומסת, שמן, מלח ואבקת אפייה. במעבד מזון מעבדים לבצק חלק ואחיד.

2 עוטפים בניילון ומביאים לתפיחה של 15-20 דקות.

3 לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לארבעה חלקים ומרדדים לנקניקים ארוכים בעובי 2.5 ס"מ. חותכים ויוצרים כעך עגול. מחממים תנור ל-160 מעלות. בעזרת מברשת מורחים מעל הכעך ביצה טרופה ומפזרים שומשום. מכניסים לתנור למשך 20-25 דקות עד להזהבה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים